Şcolile din Marea Britanie nu se vor deschide până în martie, anunţă Boris Johnson

J.P.
Internaţional / 28 ianuarie 2021

Şcolile din Marea Britanie nu se vor deschide până în martie, anunţă Boris Johnson

Şcolile din Marea Britanie rămân închise, anunţă premierul Boris Johnson, care spune că elevii s-ar putea întoarce în bănci abia începând cu 8 martie, în funcţie de felul în care va decurge vaccinarea la nivelul întregii ţări, conform Digi24.

Premierul englez a declarat că de îndeplinirea obiectivelor de vaccinare va depinde redeschiderea şcolilor, care vor fi anunţate cu două săptămâni înainte.

El a recunoscut că întârzierea va fi "frustrantă" pentru elevi, profesori şi părinţi, notează BBC. Johnson a spus, în faţa Camerei Comunelor că speră ca alte restricţii să poată fi relaxate treptat, la un moment dat, după redeschiderea şcolilor, dar elevii care se vor întoarce la şcoală vor reprezenta "primul semn de normalitate".

Guvernul va avea mai multe informaţii despre eficienţa vaccinurilor în săptămâna din 22 februarie, a spus premierul britanic. Datele vor permite o redeschidere "treptată şi etapizată".Supus unor mari presiuni din partea părinţilor pentru redeschiderea şcolilor, Boris Johnson a spus că data ţintă este 8 martie. Profesorii spun, la rândul lor, că întârzierea nu reprezintă "nicio surpriză", iar redeschiderea trebuie făcută în siguranţă.

Marea Britanie a depăşit pragul de 100.000 de decese din cauza Covid

Bilanţul deceselor în Marea Britanie din cauza pandemiei de coronavirus a trecut, recent, de 100.000, potrivit Reuters. Guvernul britanic încearcă să accelereze livrarea vaccinurilor şi să controleze noile variante de coronavirus.

Mai multe decese ar putea urma înainte ca programul de vaccinare să aibă efect, a spus oficialul şef al sistemului de sănătate din Anglia.

Marea Britanie a intrat în carantină generală pe 5 ianuarie, care include închiderea pub-urilor, restaurantelor, magazinelor non-esenţiale, şi şcolilor pentru majoritatea elevilor. Alte restricţii de călătorie au fost introduse.

În decembrie, Marea Britanie a devenit prima ţară din lume care a aprobat vaccinul Pfizer împotriva Covid-19. Până la începutul acestei săptămâni, peste 6,85 de milioane de oameni au primit prima doză iar 472.446 cea de-a doua.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb