Scrisoare de mulţumire a lui Viktor Orban către Marcel Ciolacu pentru desfăşurarea evenimentului de la Băile Tuşnad

T.B.
Internaţional / 22 iulie 2023

Scrisoare de mulţumire a lui Viktor Orban către Marcel Ciolacu pentru desfăşurarea evenimentului de la Băile Tuşnad

Premierul ungar Viktor Orban i-a transmis sâmbătă o scrisoare premierului român Marcel Ciolacu, mulţumindu-i pentru discuţiile recente desfăşurate la Bucureşti şi pentru asigurarea unei desfăşurări calme a Universităţii de vară de la Băile Tuşnad, a anunţat la Budapesta biroul de presă al lui Orban, potrivit agenţiei MTI, conform agerpres.ro.

"Aş dori să vă mulţumesc pentru că m-aţi primit la Bucureşti. Vă mulţumesc dumneavoastră şi autorităţilor române pentru că aţi asigurat securitatea Universităţii de vară de la Băile Tuşnad şi pentru că discursul meu s-a putut desfăşura astăzi paşnic şi în linişte", se arată în scrisoarea semnată de premierul ungar.

De asemenea, acesta din urmă i-a promis omologului său român sprijin şi cooperare în chestiunile discutate la întâlnirea desfăşurată miercuri la Bucureşti.

În discursul rostit la Băile Tuşnad, Viktor Orban a criticat faptul că ministerul român al Afacerilor Externe i-a trimis un material în care i-a spus despre ce poate să vorbească şi despre ce nu poate, context în care oficialul ungar a atras atenţia că ţara sa va prelua preşedinţia Consiliului UE şi "un obiectiv principal al Ungariei" va fi sprijinirea României în demersul de aderare la spaţiul Schengen.

Potrivit premierului ungar, i s-a scris de asemenea să nu vorbească despre unităţi administrativ-teritoriale inexistente în România. "Probabil s-au referit la Transilvania şi Ţinutul Secuiesc, dar nu am susţinut niciodată că acestea ar fi fost unităţi teritoriale româneşti", a afirmat Viktor Orban.

El a spus mai departe că există lucruri despre care poate vorbi, dar nu le poate denigra, cum ar fi valorile occidentale. "Astăzi, valorile occidentale înseamnă trei lucruri: migraţia, LGBTQ şi războiul", dar "nu trebuie să le discreditezi, ele se discreditează singure", a remarcat Viktor Orban.

Şeful guvernului ungar a deplâns "ofensiva LGBT+ a UE împotriva naţiunilor europene favorabile familiei", estimând totodată că "UE respinge moştenirea creştină" şi organizează un "program de mare înlocuire" a populaţiei prin migraţia venită din afara blocului comunitar.

El a combătut de asemenea ideile federaliste europene, despre care a spus că reprezintă o ameninţare la adresa suveranităţii statelor şi conduc la un "leadership fără control" al Bruxellesului.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Eu cred ca Ciolacu a scrantit-o rau de tot. Daca vrea sa acopere scandalul asta trebuie sa fie unul si mai mare: ala de la ASF cu doua falimente la activ si care si-a marit salariul cu 30%.

    Nu ,Orbane,s-a referit doar la asa zisul tinut secuiesc,inexistent in Romania sub aceasta denumire.Foarte bine a facut ministrul afacerilor externe al Romaniei ,ne-a facut onoarea de a te pune la punct.Despre migratie,LGBablabla poti sa trancanesti cat vrei,in rest,mucles,nu mai agita spiritele!

    1. Omul a spus ca ei nu au pretins ca cele doua territorii ar fi romanesti. O obraznicie fara seaman. Si Ciolacu s-a pozat cu el in mare prietenie. In opinia mea, Ciolacu a gestionat gresit, diletantist, acest subiect care I s-a intros in fata. Eroare monumentala la inceput de mandat ca prim ministru. A pierdut mult de tot ca imagine si electorat. Va incerci sa o draeaga dar nu vad cum.

    In lupta politica "cartea maghiara" a fost folosit prea des incepand din ' 89,

    ca sa aiba mare ecou in randul electoratului 

    1. Asta pentru ca asa vrea Securitatea romaneasca.

      Romanii de rand isi doresc mai multa autonomie regionala. Iasiul era capitala tramvaiului romanesc candva. Dar de cand guvernul central al Romaniei unite a supt toate resursele teritoriale pentru a dezvolta in principal Bucurestiul, provincia a ramas in urma. 

      Mult de tot in urma.

      Tinutul secuiesc este doar o derivatie a autonomiei regionale pe care si-o doresc toti romanii. 

      Ei si-o doresc altfel,nu exista termen de comparatie.Ce facem,ne ascundem dupa coada de la matura?Orban e tupeist si tot baga batul prin gard fiindca i s-a permis insa se vede treaba ca ulciorul nu merge de multe ori la apa.Cert este faptul ca maghiarii nu se prea sinchisesc de secuii astia,ii cam privesc ca pe cetateni de mana a doua.Nici maghiarii din Romania nu sunt prea tolerati in Ungaria de catre populatie.Cu toate acestea,oamenii vor sa traiasca in pace,trec granita,lucreaza cand colo ,cand dincolo in functie de interesele proprii,important este sa ai un venit decent si un nivel de trai decent,nu de prostiile pe care le debiteaza Orban fiindca nu tin de foame.

      Nu-si doresc autonomie decat maghiarii, restul sunt fabule

    Probabil ca Ciolacu a fost convins de Orban ca tabara pro-rusa este de preferat Vestului decadent. Desigur, aceasta reorientare ar fi naturala, pesedeul fiind eminamente un partid cu reflexe bolsevice, de sorginte mai degraba asiatica (adica de unde au venit stramosii lui Orban, hunii) decat europeana.

    1. Foarte posibil! Dupa zeci de ani de cascat gura la Antena 3, Romania TV, Cancan si alte mizerii, probabil ca jumatate din populatie este atat de indobitocita incat daca Gadea le spune sa voteze pentru alianta ortodoxa intre Rusia, Iran si China, majoritatea asta ii urmeaza sfatul.

    In conditiile in care toti romanii si maghiarii sunt "cetateni europeni" care pot circula liber in Europa, scade importanta statelor. In viitor, daca conducerea UE nu determina prin directivele sale nesocotite ( ca de ex. de genul celor criticate de Orban) ca UE sa intre in "brexituri" si supravietuieste 30, 40, de ani natiunile de aici se vor amesteca si incet, incet isi vor pierde importanta.

    Asa ca Orban si ungurii, pot sa vina oricand aici si daca plang de mila sasilor si secuilor din Romania, pot si vor putea sa faca investitii acolo, sa le construiasca case, parcuri, drumuri, ... sa le plateasca rente si indemnizatii celor de acolo Nimeni nu-i opreste.

    Insa Harghita si Covasna ungurii nu le vor putea muta din Romania.  

    1. Bine ai grăit, dar se tot se reîncălzește ciorba asta că ungurii ne fură Ardealul, de parcă ar fi un șurub pe care îl ascunzi in buzunar când ieși din fabrică. În Harghita și Covasna este sărăcie mare, salarii mici, dar prețuri ca la București sau câteodată și mai mari, statul nu prea face investiții, satele s-au golit, tinerii au plecat afara la munca, etc. Mai vizitați și voi câteodată zona și faceți comparație cu ce aveți voi acasă și ce au oamenii de acolo

    Ciolacu, în stilul propriu, a procedat corect, adică a făcut primul pas spre reconciliere gandindu-se și la faptul că Ungaria va deține și președinția UE ! Știți cu Schengen!

    Ca să-l cenzureze cât de cât a cerut MAE să-i arate ce puncte sunt sensibile! Orban nu a respectat totul,dar discursul de anul ăsta e infinit mai temperat decât cel de anul trecut și, în plus, Ciolacu a mai și primit o scrisoare de apreciere!Cred că sinceră Orban nu e un fals și nici Ciolacu!

    Așadar pare în regulă. 

    1. Ai scris exact după punctajul dat de PSD pe subiectul asta ca sa tempereze lucrurile, nu? Bravo. Nu tine dar ai încercat. Voi sunteți pe principiul ala: nu este adevărat ce vezi cu ochii tai și ce auzi cu urechile tale, este adevărat ce îți spunem noi ca s-a întâmplat. Oribil!

      Principiul enunțat de tine e FOARTE CORECT, dar numai dacă precizezi ca se refera la media occidentala și ecoul local

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb