SE INTENSIFICĂ VALUL 6 Specialiştii estimează peste 10.000 de cazuri Covid pe zi, în perioada următoare

G.M.
Ziarul BURSA #Miscellanea #Sănătate / 27 iulie 2022

Specialiştii estimează peste 10.000 de cazuri Covid pe zi, în perioada următoare

Rata de ocupare a spitalelor în valul şase al pandemiei Covid-19 este mult mai mică faţă de valurile anterioare, datorită severităţii reduse a actualelor variante a Sars-Cov 2, a afirmat, ieri, Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, într-o conferinţă de presă, în care a precizat că totuşi numărul cazurilor noi confirmate s-a ridicat la peste 12.000 în 24 de ore. Oficialul a arătat că în acest moment, gradul de ocupare cu pacienţi de Covid al paturilor în spitale este de maximum 15%, iar la ATI gradul de ocupare este 11%.

"Sunt 12.353 de noi infectări din circa 35.000 de teste. În spitale sunt 3.445 de pacienţi în secţii şi 215 la ATI. Un număr de 558 de copii sunt internaţi cu COVID, dintre care 6 la ATI. S-au înregistrat 32 de decese în ultimele 24 de ore, din care unul la categoria 20-29 de ani şi altul la categoria 40-49 de ani", a spus Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii a anunţat că am ajuns la 44.000 de cazuri de de Covid într-o săptămână şi a estimat că probabil săptămâna viitoare se vor înregistra 70.000 de cazuri, adică 10.000 de cazuri pe zi. Alexandru Rafila a mai spus că, din estimări, reiese că această creştere a numărului de infectări se în jurul datei de 15 august, dar a precizat că media de 10.000 cazuri pe zi va fi depăşită până atunci.

"Încercăm să mărim numărul de centre de evaluare, precum şi programul de lucru. Important e să le facem funcţionale inclusiv sâmbăta şi duminică. (...) Nu trebuie toată lumea să primească medicaţie antivirală, e şi destul de toxică. Toate cazurile care necesită medicaţie, o vor primi. Pentru cei cu simptome grave, comorbidităţi, spitalizarea e soluţia. (...) O să fie o discuţie cu managerii din Bucureşti, având în vedere că un sfert din cazuri sunt din Capitală. În acest moment, o persoană care se testează în 99% din cazuri e simptomatică. Trebuie să stea în izolare, poate să primească concediu medical 5 zile de la medicul de familie", a spus ministrul Sănătăţii.

Referitor la o eventuală reintroducere a obligativităţii purtării măştii de protecţie, Alexandru Rafila a spus că nu are la dispoziţie această pârghie, dar a precizat: "Introducerea obligativităţii s-ar putea să nu dea rezultate. Masca dacă e purtată incorect e inutilă. (...) Trebuie să existe şi un efort al populaţiei, care se poate face prin purtarea măştii în spaţiile închise sau în mijloacele de transport în comun".

Din păcate, se pare că valul şase al pandemiei Covid 19 afectează în special copiii, a afirmat, ieri, medicul Cristian Oancea, manager al Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara, care a precizat că se aştepta abia în toamnă la o creştere a numărului de infectări.

"Din păcate, acest val 6 atinge foarte mult copiii. Şi îndeosebi pe cei cu vârstele extrem de mici. Majoritatea celor aflaţi în zona roşie de la noi din spital au vârsta mai mică de 2 ani. Cu toţii au dezvoltat o formă medie de boală. Acestora li se adaugă cei de peste 60 de ani care au riscuri asociate. Evident, se numără printre persoanele internate şi pacienţi de 30 şi 40 de ani care au avut nevoie de suport de oxigen. Acest val 6 a venit puţin prea repede. Ne aşteptam la o creştere a numărului de cazuri înspre toamnă. Dacă se menţine acest ritm, vom asista la o creştere accentuată a numărului de cazuri în zilele şi săptămânile următoare, dar să sperăm că vom avea parte doar de forme uşoare, cu simptomatologie redusă, care nu necesită internare, ci doar administrarea unui tratament la domiciliu", a spus Cristian Oancea.

El a menţionat că primele măsuri de prevenţie sunt purtarea măştii de protecţie şi dezinfectarea mâinilor, recomandând tototată persoanelor care prezintă simptome specifice bolii să se autoizoleze imediat şi să ia legătura cu medicul de familie.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Dar nu Jurma, despre care am scris acum o saptamana ca si-a schimbat tonul si acum canta in cor cu oficialii politicieni care neaga infectiile de Covid si se prefac ca nu exista, reduc testele si baga gunoiul sub pres. Tonul apocaliptic al lui Jurma (care nu este medic) era pe placul politicienilor (si probabil subventionat de acestia) atunci cand ei doreau sa injecteze vaccinuri incomplet testate si nu prea sigure .... iar tonul lui s-a schimbat in unul de linistire a populatiei cand si politicienii au probleme financiare si nu mai asculta de sfaturile medicilor epidemiologi.

    Unde este raportarea zilnica a numarului de infectii Covid? Au fost peste 12 000 ieri. Presa tace complice cu statul criminal.

    sa se spuna clar ce boli au aia de la ATI . daca are 5 cancere dar este si racit este trecut la cancer sau la covid ?

    1. e trecut la morga

    Sa ne pupe !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb