Se reia licitaţia de 110 milioane de euro pentru hidrocentrala Stejaru

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 12 decembrie 2012

Se reia licitaţia de 110 milioane de euro pentru hidrocentrala Stejaru

Procesul internaţional de licitaţie pentru atribuirea proiectului de retehnologizare a centralei Stejaru - prima hidrocentrală de mare putere din ţara noastră, a fost reluat în urma întâlnirii de la sediul BERD din Londra din data de 4 decembrie 2012. La întâlnire au participat administratorul judiciar Remus Borza, administratorul special Remus Vulpescu, directorul general al Hidroelectrica Gheorghe Ştefan şi reprezentanţii BERD, principalul finanţator al proiectului. Investiţia este estimată la o valoare netă de 110 milioane euro, arată un comunicat remis redacţiei

Finanţarea retehnologizării, contractată în iulie 2011 şi suspendată după intrarea societăţii în insolvenţă, este asigurată printr-un credit sindicalizat pus la dispoziţie de BERD (70 milioane Euro), Erste Bank şi Caixa Bank (cu 20 milioane euro fiecare).

Hidrocentrala Stejaru, cu o producţie anuală de 435.000 MWh, are peste 50 de ani vechime, fiind pusă în funcţiune între anii 1960-1961 şi este echipată cu 6 turbine verticale de tip Francis, cu o putere totală instalată de 210 MW. Lucrările de retehnologizare vor face posibilă funcţionarea în condiţii de siguranţă şi la randamente maxime a centralei pentru încă cel puţin 30 de ani.

"Deblocarea unei finanţări de 110 milioane euro, din partea unei instituţii bancare de renume internaţional, va fi posibilă ca urmare a restructurării costurilor societăţii şi a îmbunătăţirii indicatorilor economico-financiari şi reprezintă o recunoaştere a recâştigării încrederii partenerilor de afaceri ai societăţtii, în mod special a instituţiilor bancare", a declarat Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, administrator judiciar al Hidroelectrica.

Atribuirea contractului de retehnologizare va fi realizată conform procedurilor băncii finanţatoare (BERD), care prevăd o etapă de precalificare şi licitaţie într-o singură etapă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb