Se va înfiinţa Comisia parlamentară de anchetă a situaţiei de la Societatea Română de Radiodifuziune

F.A.
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 3 februarie 2005

Membrii Birourilor Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis ieri, în cadrul unei şedinţe comune, înfiinţarea unei Comisii parlamentare de anchetă a situaţiei de la Societatea Română de Radiodifuziune (SRR). Hotărîrea a venit în urma solicitării preşedintelui SRR, Dragoş Şeuleanu, de a se efectua un control parlamentar al activităţii de la SRR, după ce deputatul Mona Muscă a acuzat, în cursul anului trecut, managementul defectuos al societăţii, precum şi unele aspecte financiare discutabile sau ilegale.

"Am fost cu toţii de acord că este important ca evaluarea situaţiei de la SRR să se facă printr-o comisie de anchetă. Există şi o solicitare pentru o examinare la nivelul Parlamentului a unora din acuzele aduse Radioului, fiind trimisă în acest sens o scrisoare Parlamentului semnată de preşedintele SRR, Dragoş Şeuleanu. Cred că este lucrul cel mai serios să realizăm procedurile necesare, iar discuţiile în jurul acestui subiect să fie închise prin elaborarea unui raport al unei comisii imparţiale formate din reprezentanţi ai Parlamentului", a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Adrian Năstase.

Comisia de anchetă urmează să fie înfiinţată la iniţiativa unei treimi din componenţii unei Camere şi va fi aprobată de plenul reunit. În privinţa componenţei, aceasta va fi stabilită pe baza algoritmului politic, urmînd să aibă nouă membri - şase senatori şi trei deputaţi.

În scrisoarea trimisă preşedintelui Camerei Deputaţilor, Adrian Năstase, de Dragoş Şeuleanu se menţionează că radioul public a adresat o invitaţie în legislatura trecută senatorului Radu F. Alexandru de a veni la sediul SRR şi de a studia orice documente pe care le consideră de cuviinţă, astfel încît să se clarifice orice problemă. Şeuleanu precizează însă că Radu F. Alexandru nu a dat curs acelei invitaţii considerînd că nu este necesar.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Adrian Năstase, a mai ţinut să precizeze că în cadrul şedinţei Birourilor Permanente ale Parlamentului nu s-a discutat situaţia de la Societatea Română de Televiziune (SRTV). Răspunzînd unei întrebări, Adrian Năstase a menţionat că există un cadru legal, există reglementări care vizează activitatea SRTV.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb