Sebastian Burduja cere autorităţilor să verifice legalitatea grevei STB

G.U.
Miscellanea / 20 ianuarie 2022

Sursă foto: Facebook

Sursă foto: Facebook

Preşedintele PNL Sector 1, deputatul Sebastian Burduja, solicită autorităţilor competente să verifice de urgenţă legalitatea grevei de la STB, adăugând că bucureştenii sunt "ţinuţi ostatici de politruci cinici", fiind "victimele unui şantaj" politic, informează Agerpres.

"În dimineaţa asta, Sectorul 1 e blocat. Tot Bucureştiul este blocat. Milioane de bucureşteni suferă, ţinuţi ostatici de politruci cinici, cu interese directe în prăduirea banilor publici. Bucureştenii sunt victimele unui şantaj posibil astăzi din cauza unei stări pe care o perpetuăm de trei decenii: hai că merge şi aşa. Hai să ne facem că totul e în regulă, în timp ce caracatiţa băieţilor deştepţi ne fură pe faţă, cu rânjet larg", a scris Burduja pe Facebook.

Acesta le-a cerut autorităţilor competente să verifice legalitatea grevei şi să îi pedepsească pe cei care se fac vinovaţi de încălcarea legii.

"În calitate de deputat de Bucureşti, solicit public autorităţilor competente să verifice de urgenţă legalitatea grevei STB şi să îi pedepsească în mod exemplar pe cei care se fac vinovaţi de încălcarea gravă a legii. România nu e sat fără câini! Iar lucrurile nu se vor rezolva dacă nu ne implicăm, fiecare dintre noi", a adăugat el.

Reprezentantul PNL a subliniat că este "profund ilegal" ca liderul sindicatului reprezentativ STB să fie consilier municipal pe lista unui partid politic, invocând în acest sens prevederile art. 2 din legea 62/2011, conform cărora "organizaţiile sindicale sunt independente" faţă de autorităţile publice, de partidele politice şi de organizaţiile patronale.

"Interesele cui le reprezintă, oare, un consilier general al unui partid? Interesele partidului, ale sindicatului sau ale bucureştenilor? Culmea, aceeaşi situaţie este şi la sindicatul Termoenergetica", a arătat el.

Burduja a făcut referire la declaraţiile directorului general al STB, Adrian Criţ, potrivit căruia sindicatul STB a declanşat o grevă "ilegală". Deputatul menţionează că Adrian Criţ a reuşit să scadă subvenţia bucureştenilor pentru STB de la peste 100 de milioane lei/lună la 75 milioane lei/lună. Conform lui Burduja, "măsurile curajoase de reformă" au deranjat "păienjenişul care ţine aceste companii captive" unor interese.

"Vă invit să îl ascultaţi pe directorul general al STB. (...) Veţi afla ce venituri au angajaţii companiei, ce interese au liderii de sindicat, cum sunau telefoanele şoferilor STB în dimineaţa asta de la liderii de sindicat, care le interziceau să iasă pe traseu şi să ia bucureştenii zgribuliţi de frig din staţii. Şi veţi mai afla cine a planificat tot acest şantaj, pe banii şi pe nervii noştri", a mai scris Burduja.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Greva ilegala, initiatorii cu plangeri penale si eventual puscarie.

    ...

    PSD -ul lui Iohannis isi face acum de cap, incalificabil să-ți arăți muschii pe locuitorii unui mare oraș, în New York erau deja în arest...

    Titlul este gresit. Burduja cere autoritatilor sa verifice legalitatea starii de alerta. Iar instantele au decis deja. Starea de alerta este ILEGALA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb