SECRETAR DE STAT ÎN MINISTERUL JUSTIŢIEI:  Se lucrează pentru ca o firmă să poată fi înregistrată în 24 de ore la Registrul Comerţului

Elena Deacu
Companii / 26 aprilie 2015

Unul dintre proiectele la care se lucrează în prezent presupune reducerea timpului parcurs din momentul în care o persoană vine la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) pentru a înregistra o societate şi până când va primi actele de înregistrare a firmei, durată estimată la 24 de ore, adeclarat Alin Lucian Antochi, secretar de stat în Ministerul Justiţiei.

"De exemplu, dacă astăzi cetăţeanul se prezintă la ghişeu cu iniţiativa de a deschide o societate comercială, actele de înfiinţare să le poată avea în 24 de ore, adică a doua zi. Nu durează foarte mult nici în prezent, cred că vreo trei zile sunt, însă sper că aceasta măsură să reprezinte un semnal pozitiv pentru mediul privat şi o invitaţie pentru cei care s-au gândit să deschidă o mică afacere. Suntem în proces de evaluare a acestui proiect în cadrul Ministerului Justiţiei, şi dacă lucrurile merg cum trebuie, coroborat şi cu celelalte iniţiative de rezervare online a numelui, sperăm să reuşim în acest an să implementăm această iniţiativa", a menţionat secretarul de stat în Ministerul Justiţiei, potrivit Agerpres.

Oficiul Naţional al Registrului Comerţului a organizat, sâmbătă, evenimentul "Porţi deschise la Registrul Comerţului", vizitatorii fiind informaţi asupra modului în care se derulează activitatea instituţiei.

Oficiul Naţional al Registrului Comerţului este instituţia publică, cu personalitate juridică, organizată în subordinea Ministerului Justiţiei, finanţată integral de la bugetul de stat, a cărei activitate este reglementată de prevederile Legii nr. 26/1990 privind registrul comerţului, republicată cu modificările şi completările ulterioare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb