SECRETARUL DE STAT ILAN LAUFER:  ,,Necesitatea unor parteneriate cu băncile se impune pentru ca implementarea programului să decurgă cât mai uşor"

Cristina Radu
Bănci-Asigurări / 7 iunie 2017

Ilam Laufer (Sursa foto: Facebook)

Ilam Laufer (Sursa foto: Facebook)

Secretarul de stat al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer, a anunţat că în curând va fi lansată o procedură de selecţie pentru a găsi bănci partenere în implementarea programului Start-up Nation. Ilan Laufer a afirmat că ,,necesitatea unor parteneriate cu băncile se impune pentru ca implementarea programului să decurgă cât mai uşor" pentru creditul punte şi pentru certificarea la faţa locului, conform StartupCafe.ro.

Ilan Laufer a explicat: ,,Din punct de vedere al dobânzii, ceea ce pot să vă spun este că noi încercam să negociem în acest moment şi cei care vor prezenta condiţiile cele mai avantajoase pentru voi, cu aceia vom lucra. Din punctul meu de vedere, ceea ce contează este: în cât timp primeşte creditul cel care urmează să vină cu contractul de finanţare, cât de repede se pot mişca, care sunt condiţiile şi care este dobânda pe care o cer ... Dobânda băncilor nu este o cheltuială eligibilă, ci va trebui platită de către beneficiar. În ceea ce priveşte comisionul pentru fondul de garantare, acesta este eligibil şi o să-l facem public foarte rapid".

Secretarul de stat Ilan Laufer a adăugat: ,,Băncile mari din România au peste 500-600 de agenţii în ţara asta, înseamnă că ele acoperă 95% din populaţia României. Gandiţi-vă că la 500 de agenţii s-ar face în medie 20 de certificări. Procedura este foarte simplă: ajunge la dumneavoastră o persoană care ştie să certifice şi are dreptul să facă acest lucru printr-o asociere cu ministerul, verifică pe un formular standard seria din factură, dacă este funcţional echipamentul, face un proces verbal care ajunge la bancă, ea încarcă documentul într-o bază de date la care avem şi noi acces şi noi verificăm şi dăm ok-ul de plată".

StartupCafe.ro a organizat un eveniment pentru antreprenorii care vor să afle ultimele noutăţi despre Start-up Nation. În cadrul evenimentului, Ministerul pentru Mediul de Afaceri a anunţat oficial perioada de înscriere în programul de finanţare pentru IMM-uri. Antreprenorii au aflat în direct de la oficialul guvernamental ultimele noutăţi legate de Start-up Nation, program a cărui deschidere pentru depunerea aplicaţiilor este anunţată în 15 iunie 2017.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb