SECRETARUL DE STAT PENTRU INVESTIŢII STRĂINE: "Ţara noastră trebuie să îşi recâştige locul pe harta investitorilor străini"

Andrei Stan
Politică / 26 octombrie 2015

Secretarul de stat pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public-Privat, Alexandru Năstase, a participat pentru a doua oară, ca reprezentant al guvernului, la conferinţa de deschidere a Business Review Summit FIS 2015, alături de şeful Reprezentanţei Comisiei Europene, Angela Filote şi de Ismail Radwan, specialist al Băncii Mondiale pentru Managementul Sectorului Public, conform unui comunicat de presă.

Oficialul român a declarat că România trebuie să îşi recâştige locul pe harta investitorilor străini. "Orice investiţie străină se transpune într-o contribuţie la bugetul statului şi în crearea de noi locuri de muncă pentru cetăţenii ţării. Consolidarea capacităţii României de a se proiecta mai eficient pe plan internaţional şi menţinerea poziţiei sale ca una dintre cele mai favorabile ţări din zonă pentru investiţii reprezintă pentru Guvern o realizare şi o prioritate obligatorie", precizează comunciatul.

Secretarul de stat a menţionat că valoarea investiţiilor străine directe a ajuns, în primele opt luni ale acestui an, la aproximativ 2,3 miliarde de euro, în creştere cu 61% faţă de perioada similară a anului trecut.

"În plus, prognoza Fondului Monetar Internaţional pentru România, potrivit raportului World Economic Outlook (WEO) publicat luna aceasta, este de 3,4% creştere economică în 2015 şi 3,9% în 2016" a declarat Alexandru Năstase.

Secretarul de Stat a participat în cadrul summitului, în calitate de speaker, şi la panelul de discuţii "Competitivitatea României în Spaţiul Economic European şi în UE", alături de Eric Stab, preşedintele Consiliului Investitorilor Străini, Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom, Valentin Ştefan, director în cadrul Vodafone România şi Dante Stein, consilier al primului ministru.

Summitul Investitorilor Străini (Foreign Investors Summit) a debutat azi şi reuneşte specialişti din mai multe domenii: financiar, management, consultanţă, IT&C, real-estate, auto. Evenimentul se desfăşoară în perioada 26 - 29 octombrie la Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb