SECRETARUL GENERAL AL ITU:  "O treime din populaţia lumii este încă în offline"

F.D.
Internaţional / 28 septembrie 2022

"O treime din populaţia lumii este încă în offline"

O treime din populaţia lumii încă nu este conectată, deşi numărul celor care au apelat la Internet, în perioada pandemiei, a crescut considerabil, a declarat Houlin Zhao, secretarul general al Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (ITU), la una dintre plenarele organizate în marja Conferinţei Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (PP-22), de la Bucureşti, potrivit Agerpres.

"Ne întâlnim, astăzi, într-o lume care vede criză după criză, afectând vieţile şi mijloacele de trai ale oamenilor de pretutindeni şi punând în pericol toate obiectivele de dezvoltare durabilă ale ONU. În ultimii ani, ITU a devenit un partener-cheie în dezvoltare. Să continuăm cooperarea noastră strânsă cu agenţiile surori ale ONU pentru a promova TIC (Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor, n.r.) în domeniile lor respective şi pentru a facilita realizarea ODD-urilor (Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, n.r.). Deşi am observat o creştere a numărului de utilizatori de internet în timpul pandemiei, o treime din populaţia lumii este încă offline. Aproape toţi cei 2,7 miliarde de oameni care nu sunt conectaţi trăiesc în ţări în curs de dezvoltare, adesea în zone sărace sau greu accesibile, în timp ce mulţi alţii se pot baza doar pe conectivitate de bază. Ne confruntăm cu dubla provocare de a-i conecta pe cei neconectaţi, în timp ce impulsionăm dezvoltarea de noi tehnologii esenţiale pentru a aborda provocările uriaşe ale lumii. Pentru a sprijini acest demers, această conferinţă va aproba noi planuri strategice şi financiare, care vor pune bazele priorităţilor operaţionale şi activităţilor viitoare ale ITU", a spus Zhao.

În viziunea oficialului ITU, Planul strategic al organizaţiei pe care o reprezintă, pentru perioada 2024-2027, a identificat două obiective clare: conectivitate universală şi transformare digitală durabilă.

"În ceea ce priveşte noul Plan financiar, prezentat de Consiliul 2022, acesta este echilibrat. Cu toate acestea, o serie de activităţi obligatorii sunt nefinanţate. Trebuie să urmărim împreună modalităţi de a asigura resursele acestor activităţi. Planurile strategice şi financiare ne vor servi drept busolă în aceste trei săptămâni de muncă intensă. Veţi examina rapoarte şi documente cheie, de la ITR-uri la liniile directoare pentru utilizarea Agendei globale de securitate cibernetică de către ITU până la foaia de parcurs pentru WSIS+20. Veţi analiza contribuţiile şi propunerile pe probleme la fel de critice şi diverse, precum conectivitatea, alfabetizarea digitală, schimbările climatice, securitatea cibernetică şi tehnologiile emergente în domenii ca Artificial Intelligence, Internet of Things şi altele. De asemenea, veţi alege următoarea echipă de conducere a ITU, membrii Consiliului de reglementare radio şi veţi decide care ţări vor face parte din Consiliul ITU. Deciziile luate aici vor determina direcţia şi priorităţile noastre colective, în conformitate cu nevoile în evoluţie ale membrilor noştri diverşi la nivel mondial. Acestea vor contribui la modelarea viitorului societăţii informaţionale atât în ţările dezvoltate, cât şi în cele în curs de dezvoltare", a punctat Houlin Zhao.

România organizează, în perioada 26 septembrie - 14 octombrie, la Palatul Parlamentului, cea de-a 21-a ediţie a Conferinţei Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (PP-22), la care participă peste 3.000 de lideri şi delegaţii din 193 de ţări.

Alături de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) şi Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT), parteneri în organizarea conferinţei sunt: Senatul României, Camera Deputaţilor, Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Finanţelor, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Culturii, Primăria Municipiului Bucureşti, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Serviciul de Protecţie şi Pază şi Societatea Română de Televiziune. AGERPRES este partener media al evenimentului.

Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor este organizaţia internaţională din sistemul Naţiunilor Unite specializată pentru tehnologiile informaţiei şi comunicaţiilor (TIC), care promovează inovaţia în acest domeniu, împreună cu cele 193 de state membre şi cu peste 900 de membri din rândul companiilor, al universităţilor şi al organizaţiilor internaţionale şi regionale.

Înfiinţată în urmă cu peste 150 de ani, ITU este o organizaţie interguvernamentală al cărei obiectiv principal este coordonarea utilizării în bune condiţii a spectrului radio la nivel global, promovarea cooperării internaţionale în asignarea orbitelor satelitare, îmbunătăţirea infrastructurii de comunicaţii în ţările în curs de dezvoltare şi stabilirea de standarde la nivel mondial care să încurajeze interconectarea fără întrerupere a unei game largi de sisteme de comunicaţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb