SECŢIA PENTRU PROCURORI DIN CADRUL CSM: "Inspecţia Judiciară să verifice activitatea SIIJ şi a Adinei Florea"

GHEORGHE IORGOVEANU
Ziarul BURSA #Politică / 5 aprilie 2019

"Inspecţia Judiciară să verifice activitatea SIIJ şi a Adinei Florea"

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii(CSM) susţine că solicitarea repetată de către Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a dosarului Tel Drum, în care este urmărit penal Liviu Drag-nea, s-a adus atingere independenţei şi imparţialităţii procurorilor din Parchetul General şi "s-a pus presiune asupra procurorului de caz din Direcţia Naţională Anticorupţie".

Procurorii din CSM cer Inspecţiei Judiciare să verifice SIIJ cu privire la înregistrarea, repartizarea şi prioritizarea soluţionării dosarelor, de la înfiinţarea secţiei şi până în 1 aprilie 2019.

Totodată, Secţia pentru procurori din cadrul CSM solicită Inspecţiei Judiciare să verifice respectarea dispoziţiilor legale de către procurorul de caz Adina Florea cu privire la înregis-trarea şi soluţionarea dosarului vizând plângerea împotriva prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Ei susţin că în timp ce alte sesizări mai vechi cu privire la alţi magistraţi stau nesoluţionate, procurorul Adina Florea prioritizează după bunul plac cauzele pe care le instrumentează şi pune mai presus denunţurile formulate de persoane anonime sau de inculpaţi din alte dosare penale. Procurorii din cadrul CSM afirmă că dosarul Tel Drum a fost cerut de la DNA, de către Adina Florea, în baza unui denunţ anonim prin care se afirma că în cauza privindu-l pe Liviu Dragnea sunt cercetaţi penal şi unii magis-traţi.

Amintim că la sfârşitul lunii martie, procurorul general Augustin Lazăr a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii pentru posibile abateri disciplinare în cazul procurorului Adina Florea, adjuncta şefului Secţiei pentru anchetarea magistraţilor.

Totodată, procurorul Adina Florea este acuzată de Asociaţia "Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor" că practică din plin "telejustiţia", alimentând copios cu material din dosarele nepublice mass-mediei favorabilă guvernării PSD-ALDE.

În documentul înaintat de membrii asociaţiei profesionale către ministrul Tudorel Toader se arată: "La data de 21 noiembrie 2018, doamna Adina Florea a oferit mass - media informaţii asupra volumului de activitate a Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, precizând că au fost preluate, până la acel moment, 800 de dosare. La data de 4 ianuarie 2019 (la orele 14.20), luju.ro a redat un presupus dialog purtat de către o serie de persoane identificate de «o sursă» ca fiind procurori din cadrul DNA - Serviciul Teritorial Oradea, pentru ca, doar două ore mai târziu, respectiv la 16.41, acelaşi site să menţioneze că Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie a început urmărirea penală pentru comiterea infracţiunilor de «constituire a unui grup infracţional organizat», «şantaj», «cercetare abuzivă», «inducere în eroare a organelor judiciare» şi «abuz în serviciu».

În această împrejurare se ridică, în mod legitim, următoarea întrebare: au fost lăsate în nelucrare dosare mai vechi, prioritizându-se instrumentarea «cu impact mediatic» care are ca obiect cercetarea unor procurori de la DNA - Serviciul Teritorial Oradea, despre care se pretinde în mass-media că ar fi fost înregistraţi în sediul instituţiei, în timpul unei conversaţii purtate în luna ianuarie 2018?".

AMASP susţine că faptele au fost repetate de Adina Florea pe tot parcursul lunii ianuarie procurorul oferind în prealabil informaţii către mai multe mijloace mass-media apropiate Guvernului, după care, la două sau trei zile, SIIJ a instrumentat anumite dosare, ceea ce duce la o singură concluzie: că acestea au fost prioritizate în funcţie de impactul mediatic şi probabil, de interesele unor politicieni din arcul puterii.

Menţionăm că procurorul Adina Florea este magistratul care instrumentează dosarul în care este urmărită penal Laura Codruţa Kovesi, dosar în care a dispus controlul judiciar pentru fos-ta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, control ce a fost revocat de către judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. ... a fost deja ievaluata de cine trebuie si concluzia a fost ca, desi trebuie sa fie mai activa si mai hotarata in cazuri cum sunt cazurile Kovesi si Lazar (chiar daca acesta din urma nu e inca anchetat, urmeaza), in general corespunde cerintelor, e un cadru de nadejde, ascultator, in care parti... pardon, societatea poate avea incredere.

    1. Din moment ce AF a fost evaluată de Liviu Dragnea prin interpusul Tudor el Toader, la ce oare te poți aștepta?????

    Cine-i SUPERVIZORUL care verifică SUPERVIZORUL?????

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb