Sectorul IMM, imun la creşterea salariul minim

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 18 decembrie 2007

Sectorul IMM, imun la creşterea salariul minim

Micii întreprinzători nu vor fi influenţaţi în mod negativ de majorarea salariului minim pe economie, susţine Ştefan Davidescu, preşedintele Uniunii Naţionale a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

Domnia sa ne-a explicat: "Salariul minim reprezintă o unitate de măsură care nu mai are aplicabilitate în economie. Acesta nu există în termeni reali, iar cele aproximativ 500.000 de IMM-uri, care funcţionează în acest moment, nu vor fi afectate în nici un fel de creşterea salariului minim la 500 de lei".

Principala problemă a micilor întreprinzători o reprezintă, potrivit preşedintelui Asociaţiei Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Covasna, Miklos Bogoly, fiscalitatea excesivă şi "numărul copleşitor" de taxe, aplicate de stat. "Nu creşterea venitului minim pune în pericol existenţa IMM-urilor, ci valoarea ridicată a taxelor şi numărul acestora, care se cifrează la 290", ne-a declarat Miklos Bogoly.

De asemenea, migraţia forţei de muncă şi menţinerea unui prag scăzut de salarizare au fost factorii care au determinat un recul în acivitatea IMM-urilor, apreciază Cristian Pârvan, secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România. Domnia sa ne-a explicat: "În economie e absurd să vorbim despre salariul minim. Sectorul micilor întreprinzători este cel mai flexibil sector la momentul actual şi se adaptează destul de bine la aceste fluctuaţii. Problema acestora o constituie lipsa forţei de muncă, îndeosebi a celei calificate, care oricum nu prea mai activează în acest sector".

De aceeaşi părere este şi Bogdan Hossu, preşedintele Cartel "ALFA". Potrivit lui Bogdan Hossu, sectorul IMM rămâne "cel mai lovit" de migraţia forţei de muncă, iar dacă acesta nu va ridica rapid "ştacheta" pentru a asigura un venit decent, riscă să devină un sector depopulat. Bogdan Hossu ne-a explicat: "La discuţiile cu organizaţiile patronale, reprezentanţii IMM au fost de acord cu un salariul minim de 540 de lei, care va intra în vigoare în a doua jumătate a anului viitor. Frauda fiscală este ceea ce îi deranjează pe micii întreprinzători, deoarece vor fi în imposibilitate de a . Aceştia vor fi nevoiţi să dea un salariu minim mai mare, la care ulterior vor fi adăugaţi banii negri care alimentează economia subterană". Vom vedea cum se vor descurca în această situaţie şi ce culoare va mai avea piaţa forţei de muncă, când se va lucra , a mai spus Bogdan Hossu.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb