Securitatea financiară a pensionarilor, pusă în pericol

V.D.
Bănci-Asigurări / 27 octombrie 2018

Securitatea financiară a pensionarilor, pusă în pericol

Securitatea financiară a pensionarilor este pusă în pericol în România în principal din cauza sporului negativ şi a migraţiei, iar Pilonul II de pensii este deja ameninţat, a declarat, vineri, preşedintele CFA România, Adrian Codirlaşu, la o conferinţă privind sistemele de pensii, informează Agerpres.

"Securitatea financiară a pensionarilor este pusă în pericol în România în principal din cauza sporului negativ şi a migraţiei, iar Pilonul II de pensii este deja pus în pericol. România este, la nivel mondial, a doua ţară după Siria din punct de vedere al migraţiei, în condiţiile în care Siria este în război, iar noi, nu. Evoluţia aceasta va influenţa negativ posibilitatea de a finanţa sistemul de pensii. Contribuţia la Pilonul I de pensii este deja în deficit şi va deveni nesustenabilă în condiţiile scăderii populaţiei. La Pilonul II de pensii au fost randamente foarte bune de la înfiinţarea lui, însă Guvernul a scăzut contribuţia la 3,75%, deşi conform legislaţiei în vigoare trebuia să fie 6%", a explicat Adrian Codirlaşu, la lansarea în România a studiului CFA Institute & Mercer 'Sistemul Ideal de Pensii'.

Studiul prezintă soluţii pentru asigurarea unui sistem de pensii solid, bine structurat, care să răspundă cât mai bine nevoilor societăţii.

Adrian Codirlaşu a precizat că în România economisirea voluntară este redusă, în condiţiile în care 45% din populaţie economiseşte voluntar cu regularitate iar peste 50% dintre români nu au posibilitatea de a economisi.

Conform preşedintelui CFA România, educaţia financiară a românilor este deficitară fapt ce va avea efecte negative în securitatea financiară a populaţiei.

"Economisirea voluntară nu s-a prea dezvoltat în România. În prezent, Pilonul II de pensii este foarte important, inclusiv pentru dezvoltarea pieţei de capital. La acest pilon există circa 7 milioane de deponenţi, în timp ce la piloanele de pensii voluntare, doar câteva mii. Bursa este direct interesată să avem piloni de economisire cât mai dezvoltaţi", a apreciat, la rândul său, Adrian Tănase, director general al Bursei de Valori Bucureşti.

Acesta a apreciat că, din punct de vedere al BVB, comunitatea locală este cea care dă siguranţă şi sustenabilitate pieţei de capital autohtone.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb