SeedBlink lansează piaţa secundară unde investitorii pot tranzacţiona activele deţinute

S.B.
Piaţa de Capital / 30 iunie 2022

SeedBlink lansează piaţa secundară unde investitorii pot tranzacţiona activele deţinute

SeedBlink, platforma europeană de co-investiţii în start-upuri de tehnologie, lansează piaţa secundară în cadrul căreia investitorii pot tranzacţiona între ei activele pe care le deţin, crescând astfel şansele de a realiza profituri din investiţiile din portofoliu.

Această primă versiune de piaţă secundară conţine instrumentele şi infrastructura care permit investitorilor să cumpere şi să vândă în siguranţă activele, prin intermediul platformei, în momentul unei runde noi de finanţare. SeedBlink urmează ca până la finalul anului curent să extindă aceste funcţionalităţi şi în afara rundelor noi, oferindu-le investitorilor posibilitatea să tranzacţioneze activele tuturor companiilor din portofoliu.

Câteva iteraţii au fost deja testate şi folosite de acţionari în cadrul unor companii precum Cyscale şi KFactory, cu un randament al investiţiilor între 2.5 şi 4.75x.

Cea mai mare sumă totală investită într-un portofoliu prin intermediul platformei: aproximativ 450.000 de euro

Lansată la începutul anului 2020, platforma SeedBlink a facilitat aproape 3.000 de investiţii în peste 60 de start-upuri tech europene. Valoarea medie a portofoliului este de 20.000 de euro, iar valoarea maximă totală investită de un singur investitor este de aproape jumătate de milion de euro. În jur de 25% din investitorii activi au un portofoliu cu peste cinci companii, cel mai diversificat având 30 de companii.

"Platforma SeedBlink oferă un proces de exit simplu şi foarte bine pus la punct. A durat foarte puţin să vând acţiunile, iar SeedBlink a intermediat procesul foarte eficient", declară Cristian Ignat, CEO Aggranda, Fondator Canopy.

"Apreciez că am parcurs un ciclu întreg în relaţia cu SeedBlink prin exitul Cyscale. Practic am parcurs întreg flow-ul platformei, de la analiza oportunităţii şi investiţia în proiectul Cyscale, până la exitul intermediat de platformă. Această validare îmi conferă încredere pentru a mă expune în continuare pe SeedBlink în anumite start-upuri", spune Florin M. Pop, Managing Partner la Primainvest Capital Management.

"Investiţiile în start-upuri au un profil ridicat de risc, iar investitorii ar trebui să investească doar atât cât îşi pot permite să piardă. Inevitabil, apreciem primele rezultate doveditoare ale performanţei companiilor din portfoliu şi validarea modelului riguros de selecţie. Ne dorim să reinventăm investiţiile în tehnologie prin eliminarea barierelor de intrare, cu praguri de acces mai mici, o platformă digitală bazată pe date, o piaţă secundară unică şi un ecosistem cu sinergii evidente, construit din firme de venture capital, business angels şi investitori individuali din Europa", spune Andrei Dudoiu, Managing Partner & Presedinte al BoD SeedBlink.

SeedBlink Circle - o comunitate dedicată investitorilor şi fondatorilor

Pe lângă lansarea pieţei secundare, compania a lansat SeedBlink Circle, o comunitate adresată membrilor activi, pentru a facilita interacţiunea şi schimbul de idei.

SeedBlink Circle este un instrument de interacţiune creat special pentru ca investitorii să îşi împărtăşească expertiza şi experienţa pentru a influenţa creşterea portofoliului şi a afacerilor lor, iar fondatorii să se implice şi să rămână în strânsă legătură cu o reţea performantă de parteneri care cred în ideea lor, accelerând spre conceptul propriu-zis de smart money. Acest instrument, integrat cu platforma, este disponibil doar companiilor din portofoliu şi investitorilor activi.

SeedBlink a adaugat mai multe îmbunătăţiri pe platforma de investiţii şi pe website, printre cele mai importante fiind simplificarea procesului investiţional. Astfel, prin integrarea cu DocuSign, un software dedicat, investitorii pot să semneze electronic contractele de facilitare a investiţiilor şi actele adiţionale direct pe platformă, de pe laptop sau smartphone.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sa ne spuna si ce comisioane sint cand se face exitul dintr-o firma, parca undeva la 7%. Apoi ce comisioane vor fi la tranzactii, 1,5%-2% ?

    Mai vedem peste cativa ani cate au dublat sau triplat banii, si cate mai functioneaza. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb