Şefa diplomaţiei canadiene se va deplasa la Kiev pentru a susţine Ucraina în faţa Rusiei

G.U.
Internaţional / 16 ianuarie 2022

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Şefa diplomaţiei canadiene Melanie Joly se va deplasa săptămâna viitoare la Kiev pentru a exprima sprijinul ţării sale faţă de Ucraina şi a sublinia necesitatea de a "descuraja Rusia" să întreprindă "acţiuni agresive", informează astăzi AFP, conform Agerpres.

Vizita ministrului de externe canadian, care va părăsi Ottawa duminică şi se va deplasa apoi, în decursul săptămânii viitoare, la Paris şi Bruxelles, este menită "să reafirme susţinerea de nezdruncinat a Canadei pentru suveranitatea Ucrainei şi integritatea ei teritorială", a anunţat sâmbătă ministerul său într-un comunicat. Discuţiile vor viza "agresivitatea Rusiei şi activităţile sale destabilizatoare în Ucraina şi în zonele din jur", precizează comunicatul.

SUA şi europenii afirmă de mai multe săptămâni că Rusia a desfăşurat aproape 100.000 de soldaţi la frontiera ucraineană, iar Washingtonul a acuzat vineri Moscova că încearcă să creeze un "pretext" pentru a invada Ucraina.

Potrivit şefei diplomaţiei canadiene, "această regrupare de trupe şi de echipament ruse pune în pericol securitatea în întreaga regiune". "Trebuie descurajată Rusia să continue aceste acţiuni agresive", a adăugat ea, subliniind dorinţa ţării sale de a "conlucra cu partenerii săi internaţionali pentru a face să fie respectată ordinea internaţională".

Sâmbătă seara, Canada a actualizat recomandările sale pentru călători, pentru a-i sfătui să evite "orice călătorie neesenţială în Ucraina, din cauza agresiunilor actuale ale Rusiei şi a desfăşurării sale militare în această ţară şi în zonele învecinate".

La Kiev, Melanie Joly va avea o întrevedere cu premierul Denis Smihal. Ea va face apoi o vizită celor 200 de militari canadieni desfăşuraţi din 2015 în Ucraina în cadrul misiunii UNIFIER, menită să contribuie la formarea forţelor ucrainene.

După anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia în 2014, Canada, care numără o importantă comunitate de origine ucraineană, a impus sancţiuni împotriva a peste 440 de persoane şi entităţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb