Şefii de filiale îi aduc pe Tăriceanu şi pe Stolojan la aceeaşi masă

ROMANA PUIULEŢ
Ziarul BURSA #Politică / 25 iulie 2005

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, premierul Călin Popescu Tăriceanu, se va întîlni astăzi cu Theodor Stolojan, a anunţat ieri, secretarul general al PNL, Dan Motreanu. Domnia sa a precizat că întrevederea celor doi a fost considerată oportună de 10 din cei 46 de preşedinţi ai filialelor judeţene şi de sector ale partidului care au participat, la sfîrşitul săptămînii trecute, la reuniunea informală cu Călin Popescu Tăriceanu.

Cu aceeaşi ocazie, conform lui Dan Motreanu, şapte preşedinţi ai organizaţiilor judeţene PNL şi-au exprimat dorinţa ca Theodor Stolojan să se realăture partidului, iar doi dintre aceştia au fost de părere că actualul consilier prezidenţial "nu are ce să caute în acest moment în PNL". Doi participanţi la reuniune au pledat pentru ca Theodor Stolojan să devină prim-ministru şi unul pentru ca acesta să preia portofoliul finanţelor. Secretarul general al PNL a evidenţiat faptul că unii lideri judeţeni ai partidului s-au referit şi la necesitatea ca Theodor Stolojan "să îşi clarifice situaţia actuală a sănătăţii", dar şi contextul în care a renunţat anul trecut la candidatura pentru Preşedinţie.

"Toţi preşedinţii de filiale prezenţi la reuniunea de vineri s-au declarat pentru menţinerea unităţii şi coeziunii partidului sub conducerea lui Călin Popescu Tăriceanu şi tot în unanimitate s-a susţinut că nu este necesară organizarea unui Congres Extraordinar al PNL", a afirmat Dan Motreanu.

Secretarul general liberal a arătat că liderii din teritoriu ai partidului au convenit şi asupra necesităţii unei remanieri pentru dinamizarea activităţii Executivului în vederea îndeplinirii programului de guvernare şi a angajamentelor asumate cu Uniunea Europeană şi a sancţionării membrilor care au încălcat Codul Etic exprimînd public, şi nu în interiorul partidului, poziţii care dăunează imaginii acestuia.

"S-a cerut mai multă fermitate în conducerea Guvernului şi a partidului, solicitîndu-se înlocuirea demnitarilor PNL care nu-şi îndeplinesc cu responsabilitate mandatul", a mai spus Dan Motreanu.

PD şi PNL se gîndesc deja la înlocuitori pentru miniştrii ce vor fi remaniaţi

Remanierea ar putea întîrzia din cauza lipsei de profesionişti cu care se confruntă atît PNL, cît şi PD. Totuşi, pentru unele portofolii există cîţiva politicieni care s-au aşezat deja pe lista de aşteptare.

Aşadar, liberalii îl dau ca sigur pentru Ministerul Finanţelor pe şeful Comisiei de buget, finanţe şi bănci din Senat, Varujan Vosganian, care ar urma să îl înlocuiască pe Ionuţ Popescu. Pentru portofoliul sănătăţii concurează liberalul Sorin Paveliu, coordonator al activităţilor guvernamentale care vizează sănătatea, şi medicul Cristian Rădulescu, liderul Grupului parlamentar PD din Camera Deputaţilor. Unul din cei doi ar urma să îl înlocuiască pe ministrul liberal de resort, Mircea Cinteză.

Cele mai mari dificultăţi le au însă democraţii în ceea ce priveşte găsirea unor profesionişti pentru portofoliile integrării şi mediului, unde ar urma să lase loc vacant Ene Dinga şi, respectiv, Sulfina Barbu. Totuşi, pînă acum, liderii PD s-au gîndit să îl propună pe deputatul Ion Olteanu pentru mediu şi pe Anca Boagiu pentru integrare. În cazul în care ministrul conservator al economiei, Codruţ Şereş, nu va accepta să treacă la liberali ca să rămînă la guvernare, locul său ar putea fi luat de senatorul PD Radu Berceanu, care, de altfel, a mai condus Ministerul Industriei şi Comerţului în perioada 1996-2000.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb