ŞEFUL DE CABINET AL ANGELEI MERKEL: ''Germania ar putea ajunge din nou la 100.000 de cazuri de coronavirus pe zi''

G.U.
Internaţional / 25 iulie 2021

''Germania ar putea ajunge din nou la 100.000 de cazuri de coronavirus pe zi''

Numărul de cazuri noi de coronavirus în Germania ar putea depăşi din nou 100.000 pe zi în aproximativ două luni, dacă nu se vaccinează mai mulţi oameni, avertizează şeful de cabinet al cancelarului german Angela Merkel, informează Digi24. Cei care refuză vaccinarea ar putea fi supuşi unor restricţii, a mai spus oficialul german, potrivit Reuters.

După mai bine de două luni de scădere constantă, numărul de cazuri noi de coronavirus a început să crească din nou în Germania, de la începutul lui iulie, în principal din cauza răspândirii variantei Delta a virusului.

Şeful de cabinet al Angelei Merkel, Helge Braun, a declarat pentru publicaţia Bild că noile cazuri au crescut cu 60% pe săptămână, chiar dacă aproape jumătate din populaţie este vaccinată complet.

"Dacă varianta Delta continuă să se răspândească cu aceeaşi viteză şi nu facem nimic pentru a creşte masiv rata vaccinării sau să ne schimbăm comportamentul, vom ajunge la o incidenţă de 850 de cazuri la 100.000 de locuitori în doar nouă săptămâni", a declarat acesta.

Această incidenţă ar însemna aproximativ 100.000 de cazuri noi pe zi, a precizat el, adăugând că acest lucru va conduce la carantinarea oamenilor şi haors în economie.

Helge îi îndeamnă pe germani să se vaccineze şi spune că cei care refuză ar putea fi ţinta unor restricţii.

"Asta înseamnă că unele lucruri, precum mersul la restaurant, la cinema sau pe stadion, ar putea fi restricţionate pentru cei nevaccinaţi, pentru că riscul este prea mare", a spus el.

Aproximativ 60% din cei 83 de milioane de germani au primit prima doză dintr-un vaccin anti-COVID, iar aproape jumătate (48%) sunt complet vaccinaţi. Angela Merkel a declarat în repetate rânduri că vaccinarea nu va fi obligatorie, notează sursa citată.

Comentariile lui Helge Braun au stârnit o dezbatere vie, unii politicienii susţinându-l, în vreme ce alţii s-au declarat împotriva celor spuse de şeful cabinetului. Printre aceştia din urmă se numără şi Armin Laschet, prezumtivul succesor al Angelei Merkel în funcţia de cancelar la alegerile din 26 septembrie.

"Nu cred în vaccinarea obligatorie sau în a pune presiune indirectă asupra oamenilor", a declarat Laschet pentru ZDF. "Avem regula că trebuie să fii testat, vaccinat sau să fi trecut prin boală şi cred că este un principiu bun".

Potrivit datelor comunicate de Institutul Robert Koch pentru boli infecţioase, în ultimele 24 de ore în Germania au fost înregistrate 1.387 de cazuri noi de coronavirus, iar totalul cazurilor se ridică la 3,76 milioane. Incidenţa cazurilor la 7 zile este de 13,8 la 100.000 de locuitori. 91.524 de germani au murit din cauza COVID până în prezent.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Sa-i invete careva sa se spele pe maini.

    1. "the great unwashed" ...asa-i numesc pe oamenii simpli dictatorii planetari (Schwab, Gates si restul).

    Sunt curios daca prostanacul din imagine, cica seful de cabinet, stie pentru cine este riscul prea mare. "pentru că riscul este prea mare" zice prost-ia Sa.

    Riscul pentru cetateanul care ar merge la stadion sau riscul pentru ceilalti care ar fi chipurile vaccinati cu terapii genice? Daca riscul este pentru cei nevaccinati, ce iti pasa tie, mai grasunule? Tu nu vezi ca tu insuti esti un risc pentru societate? Pune-te dracului pe slabit, obezule!!!! Esti un risc de imbolnavire. 

    Daca este riscul mare pentru vaccinati, atunci la ce dracu s-au mai vaccinat?

    Pentru cine este riscul mare? 

    1. Ce vrei sa spui (si nu poti)?

    Asta cu "ar putea ajunge" este baza manipulării mondiale. Așa și Romania "ar putea ajunge" la un nivel de trai ca in Luxemburg în 200 de ani

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb