ŞEFUL OMS: "Administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19 este imorală"

G.B
Internaţional / 14 octombrie 2021

Tedros Ghebreyesus (sursa foto:Twitter)

Tedros Ghebreyesus (sursa foto:Twitter)

Administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19 în unele ţări este "imorală" în condiţiile în care inoculările stagnează în Africa, a declarat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit Agerpres.

Intensificarea vaccinărilor cu doza de rapel (booster) este "imorală, incorectă şi nedreaptă şi trebuie să se oprească", a declarat şeful OMS pentru CNN.

"A începe inocularea celei de-a treia doze este într-adevăr cel mai rău lucru pe care îl putem face în calitate de comunitate globală. Este nedrept şi, de asemenea, incorect pentru că nu vom opri pandemia ignorând un întreg continent (Africa), iar acest continent nu are nicio capacitate de producţie prin alte mijloace", a adăugat el.

OMS a recomandat o doză suplimentară de vaccin, a treia, pentru persoanele imunodeprimate, însă se opune utilizării la scară largă a dozelor de rapel (booster) până când un număr mare de persoane la nivel mondial nu va fi vaccinat cu o primă doză de ser anti-COVID-19.

America de Sud, America de Nord, Europa, Asia, Oceania au administrat o singură doză de vaccin la peste 50% din populaţiile lor, în timp ce doar 7% din populaţia Africii a primit o singură doză, a mai spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

În septembrie, Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA a autorizat administrarea de doze de rapel cu vaccinul Pfizer pentru anumite categorii de persoane.

La rândul său, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a cerut statelor Uniunii Europene să emită "recomandări oficiale cu privire la utilizarea dozelor de rapel". EMA a afirmat că în cazul persoanelor cu sistem imunitar normal, dozele de rapel cu serul BioNTech/Pfizer "pot fi luate în considerare la cel puţin 6 luni după a doua doză la persoanele cu vârsta de peste 18 ani".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. asta-i nebun ! in Africa este cea mai mica mortalitate , ca si inexistenta , deci este moral sa se infecteze si sa moara lume si acolo nu numai in Europa ,

    Pe 11 oct 2021, o echipă de oameni de știință de laEPI-PHARE a publicat un studiu privind eficacitatea vaccinului.

     

    Un braț al studiului 50-74 a analizat 7 754 912subiecți vaccinați cu cel puțin o doză și a creat ungrup de control de aceeași dimensiune și relativaceleași caracteristici care au fost monitorizați timpde 49 de zile. 

    Spitalizare în grupul de control: 13223Spitalizarea în grupul de vaccinuri: 4317 

    Un al doilea braț al studiului 50-74 a analizat 3 139633 subiecți vaccinați cu două doze timp de cel puțin14 zile și i-a monitorizat timp de 35 de zilecomparativ cu un grup de control al persoanelornevaccinate cu relativ același istoric biologic. 

    Spitalizări / decese (grup de control): 1522/107Spitalizări / decese (grup de vaccinuri): 158/26 

    Studiul nu include costul / impactul vaccinurilor.asupra sănătății. 

     

    Cu această limitare a datelor, costul vaccinului poate fi determinat ca fiind un eveniment grav pentru fiecare 4000 de doze, sau 481,6 pe milion de persoane, indiferent de vâstă, pe baza datelor Swissmedic, autoritatea medicala pentru siguranta medicamentelor. 

     

    Rezultatele primului braț de studiu ajustat în funcție de costul vaccinului (481,6 x 7,754 mil), adăugând spitalizări din cauza COVID-19 și eșecuri ale vaccinului. 

     

    Spitalizare în grupul de control: 13223 

    Spitalizare în grupul de vaccinuri: 8052 (4317 + 3735) 

     

    Rezultatele celui de-al doilea grup de studiu ajustat în funcție de costul vaccinului (481,6 x 3,14 mil): 

     

    Spitalizări (grup de control): 1522 

    Spitalizări (grup de vaccinuri): 1670 (158 + 1512) 

    Cele două rezultate indică o imagine conflictuală. Pentru că există un cost inițial asociat cu eșecurile vaccinului (efecte adverse grave), raportul beneficiu / risc variază în funcție de forța valului pandemic.  

    Deci vaccinarea nu este imorala ca e un act FASCIST ci pentru ca nu au fratii lu Gebre- IIsus din Africa vaccinuri suficiente... Sa le dea nene, Romania, vaccinurile ei, ca a comandat peste 1 miliard de doze.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb