Şeful PM Cluj: "Elicopterul prăbuşit va fi dus la Câmpia Turzii pentru expertizare"

A.C.
Miscellanea / 23 noiembrie 2014

Prim-procurorul Parchetului militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj, colonelul Viorel Siserman, a declarat, ieri, pentru Agerpres, că epava elicopterului prăbuşit în judeţul Sibiu urmează să fie dusă la baza aeriană de la Câmpia Turzii, unde va fi examinată de specialişti.

"Epava va fi luată şi va fi dusă la Câmpia Turzii şi după aceea va fi examinată din toate punctele de vedere de către o comisie de specialişti. Nu ştiu exact când va fi dusă la Câmpia Turzii, dar pot să vă spun cert că toate rămăşiţele care au putut fi adunate sunt conservate şi pregătite pentru a fi examinate", a precizat şeful Parchetului Militar Cluj.

El a adăugat că deocamdată nu se cunosc cauzele accidentului, dar că este posibil să fie vorba inclusiv de o cedare a elicopterului.

"Cauzele sunt bănuite. Sunt examinate absolut toate circumstanţele care ar fi putut duce la această catastrofă, toate împrejurările posibile. Poate să fie şi condiţii meteo, poate să fie şi o cedare a aparatului din punct de vedere tehnic. Se vor face verificări cu privire la absolut tot ce ţine de plecarea aeronavei, care trebuia să plece în stare perfectă, examinată. Nu putem exclude nici greşeala de pilotaj. Să vedem, urmează să fie decriptată cutia neagră, înregistratorul de bord, totul este verificat, să vedem ce s-a întâmplat acolo. Cutia neagră este recuperată, dar conţinutul ei, transcriptul, deocamdată nu-l avem", a mai spus Viorel Siserman.

Potrivit acestuia, este dificilă şi identificarea celor opt militari care au murit.

"Am recuperat victimele, persoanele decedate sunt la Serviciul de medicină legală din Sibiu, acolo se face identificarea lor. Este foarte greu să-i identificăm. Câţiva au putut fi identificaţi după obiectele personale şi documente, pentru ceilalţi urmează se va face o testare specială", a explicat şeful Parchetului Militar Cluj.

Opt militari şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniţi în urma prăbuşirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, vineri dimineaţa, pe raza localităţii Mălâncrav, judeţul Sibiu.

Elicopterul, de la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, se afla în misiune, urmând să participe la un exerciţiu în Poligonul Cincu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb