Senatorul Agrigoroaei, condamnat la închisoare cu suspendare pentru că a luat un credit cu acte false

Alexandru Costea
Anticorupţie / 15 decembrie 2015

Senatorul Ionel Agrigoroaei a fost condamnat la doi ani, şase luni şi 20 de zile de închisoare cu suspendare, fiind obligat să presteze şi 80 zile de muncă în folosul comunităţii, în dosarul în care este acuzat că a luat de la o bancă din Iaşi un împrumut în franci elveţieni, în baza unor acte false.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis să-l condamne pe senatorul Ionel Agrigoroaei la un an închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, opt luni de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, şase luni pentru uz de fals, un an şi şase luni pentru înşelăciune şi un an de închisoare pentru complicitate la înşelăciune. Instanţa a decis ca parlamentarul să execute pedeapsa cea mai grea de un an şi şase luni de închisoare, la carea a adăugat un spor de 1/3 din totalul celorlalte condamnări, rezultând o pedeapsă finală de doi ani, şase luni şi 20 de zile închisoare.

Judecătorii au dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o durată de patru ani, perioadă în care senatorul va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pentru 80 de zile în cadrul Direcţiei Locale de Evidenţă a Persoanelor Iaşi- Serviciul de Evidenţă a Persoanelor sau în cadrul Bibliotecii Judeţene "Gh. Asachi" din Iaşi.

De asemenea, Ionel Agrigoroaei este obligat să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Iaşi sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.

În acelaşi dosar, ICCJ a condamnat-o pe soţia senatorului, Antonela Agrigoroaei, la doi ani şi patru luni închisoare cu suspendare şi a obligat-o să presteze 80 de zile muncă în folosul comunităţii în cadrul Spitalului Clinic de Pneumologie Iaşi sau la Căminul de Pensionari "Sf. Cuv. Parascheva" Iaşi.

Fratele senatorului, Dănuţ Agrigoroaei, a primit doi ani închisoare cu suspendare şi 80 de zile muncă în folosul comunităţii în cadrul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă sau în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Iaşi, iar cumnata parlamentarului, Laura Agrigoroaei, un an şi patru luni de închisoare cu suspendare şi a fost obligată să presteze acelaşi număr de zile de muncă în folosul comunităţii la Centrul de zi "Prichindel" sau în cadrul Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola din Iaşi.

De asemenea, magistraţii i-au condamnat şi pe Stelian Borş la un an şi cinci luni de închisoare cu suspendare, Lăcrămioara Borş la un an şi trei luni de închisoare cu suspendare şi pe Dana Mihaela Duduc la un an, nouă luni şi 10 zile de închisoare cu suspendare.

Totodată instanţa mai dispus ca senatorul Ionel Agrigoroaei să plătească împreună cu soţia şi fratele lui echivalentul în lei al sumei de 406.469 franci elveţieni, reprezentând despăgubiri civile, urmare convenţiei de credit către partea civilă Rabon Credit Solutions România SRL. Soţia, cumnata şi fratele parlamentarului şi Mihaela Duduc au fost obligaţi să plătească către aceeaşi parte civilă echivalentul în lei a sumei de 443.076 franci eleveţieni, potrivt unor convenţii de credit din 2007 şi 2008.

De asemenea, Ionel Agrigoroaei şi alte trei persoane trebuie să plătească şi echivalentul în lei a sumei de 19.243,28 euro către SC Kredyt Inkaso Portfolio Investments Luxemburg SA, conform deciziei instanţei supreme.

Decizia nu este definitivă, ci poate fi atactă cu apel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb