Critici severe la adresa lui Donald Trump au fost formulate săptămâna aceasta de senatorul republican Ben Sasse, care l-a calificat drept un lider 'mediocru' şi i-a prezis înfrângerea la alegerile din 3 noiembrie, într-o înregistrare făcută publică de media din SUA, informează vineri AFP, citat de Agerpres.
'Sunt multe subiecte asupra cărora noi nu suntem de acord', a subliniat Ben Sasse, senator de Nebraska, întrebat miercuri despre relaţiile sale cu preşedintele american în cadrul unei conferinţe cu alegătorii săi.
În privinţa acestor teme, miliardarul este 'mediocru, nu doar ca republican, ci şi ca american', a spus el.
Cu trei săptămâni înaintea alegerilor prezidenţiale, o înfrângere a lui Donald Trump 'pare probabilă' în faţa democratului Joe Biden, a apreciat Ben Sasse, care şi-a exprimat temerea faţă de o 'baie de sânge în Senat pentru republicani', care controlează în prezent camera superioară a Congresului.
În această înregistrare dezvăluită iniţial de publicaţia online conservatoare Washington Examiner, senatorul conservator, care nu l-a susţinut pe Trump nici în 2016, enumeră o lungă listă de critici.
În mod special, senatorul Ben Sasse a criticat permisivitatea lui Donald Trump faţă de dictatori, referindu-se la relaţiile bune stabilite cu preşedintele chinez Xi Jinping.
'Modul în care îi ignoră pe uiguri care literalmente se află în lagăre de concentrare în Xinjiang. El nu a ridicat un deget în numele locuitorilor Hong Kongului', a exclamat senatorul, adăugând:' În prezent, SUA îşi trădează cu regularitate aliaţii, sub conducerea sa'.
În politica internă, Ben Sasse a criticat 'modul în care el tratează femeile şi cum aruncă banii pe fereastră. El râde de evanghelişti pe la spatele lor, familia sa a profitat de preşedinţie ca de o oportunitate comercială, a cochetat cu suprematiştii albi', a adăugat acesta.
Sasse, un conservator religios, a criticat de asemenea modul în care a fost gestionată pandemia de coronavirus, pe care - spune el - preşedintele american 'a refuzat luni de zile să o ia în serios'.
'Eu nu cred că modul în care el a gestionat criza de COVID-19 a fost rezonabil, responsabil sau corect', a conchis senatorul republican.
1. Hahaha...
(mesaj trimis de anonim în data de 17.10.2020, 01:34)
Oficina CIA în România..."'Modul în care îi ignoră pe uiguri care literalmente se află în lagăre de concentrare în Xinjiang. El nu a ridicat un deget în numele locuitorilor Hong Kongului', a exclamat senatorul, adăugând:' În prezent, SUA îşi trădează cu regularitate aliaţii, sub conducerea sa'."
Da, n-a ridicat un deget ca să-l susțină pe Joshua Wong, liderul protestelor din Hong Kong.
Atâta pagubă. Aparent protestatarii din Hong Kong erau de părere că în China sunt prea puțini homosexuali, pentru că nu se știe cum, chestia asta a ajuns să fie un drept al omului.
Propaganda despre atrocități, cea mai veche armă din arsenalul SUA. Vezi Irak, Iran, Germania în al doilea război mondial, Siria cu Bashar al Assad. Cum unii dintre noi mai citim și cărți și presa internațională, cam greu să luăm BURSA în serios. De altfel tipul ăsta e ce numesc americanii RINO (Republican in name only" - Republican doar cu numele.) Nici unul din ei nu s-a opus outsourcing-ului spre China sau India ba chiar au încurajat imigrația în masă pentru că voiau mână de lucru ieftină pentru corporațiile care îi mituiau (pardon, le finanțau campania).Și acum se miră (sau se prefac că se miră) de ce lumea votează cu Trump.
Oricum, e adevărat că Trump nu se compară cu Biden "O să schimb legea ca să permit copiilor de 8 ani să-și facă schimbare de sex" dacă sunt ales președinte.
Cât despre evangelicals și presupunând că individul nu minte? Sectanții ăia chiar merită să se râdă de ei. E suficient să căutați pe net în ce cred și o să vă lămuriți.
1.1. Dap.. (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Cristian în data de 17.10.2020, 08:57)
Tocmai aici e ipcrizia - corporațiile și elitele mondiale care și-au făcut averea pe spinari de sclavi sunt tocmai cele care condamna cel mai vehement sclavia. La fel e pusă problema și în relație cu China. Când companiile globale au externalizat tot ce au putut în China, ca să iasă mai ieftin a fost ok dar...din punct de vedere politic China e o țară indezirabilă.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 17.10.2020, 09:26)
pentru " obiectivitate " trebuia si parerea lui soros despre Trump . se pare ca peste tot patriotii adevarati sint un ghimpe in coasta marilor corporatii . cel mai bun si actual ex este cel al companiilor farmaceutice , care conduc lumea si vor bolnavi cat mai multi .
3. fără titlu
(mesaj trimis de Vali în data de 17.10.2020, 12:38)
gresit
trump e un lider de referinta pentru secolul 21
problema e ca are un stil exceptional in felul sau de a merge contra curentului
mie mi-a atras atentia - e un om special