Senatul a respins cererea DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea în cazul morţii poliţistului de la Rutieră

Gabriel Tănase
Ziarul BURSA #Politică / 19 septembrie 2016

Gabriel Oprea

Gabriel Oprea

Gabriel Oprea le-a cerut senatorilor să voteze împotriva solicitării DNA de urmărire penală a sa

Oprea: "Aflat pe bancheta din spate nu puteam să comit ucidere din culpă"

----------

Actualizare 19:54 Oprea: "Este o cruce pe care o să o duc toată viaţa, fiindcă a murit un coleg la datorie"

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a mai afirmat în această seară că moartea poliţistului Bogdan Gigină este "o cruce" pe care o va duce toată viaţa.

"Eu nu contest munca procurorilor, o respect. Am fost un om care, şi când am fost prim-ministru interimar, am căutat să ajut Justiţia. Cred că votul de astăzi... de aceea nici nu am vrut, aveam un cuvânt de vreo zece pagini, dar nu am vrut să îi plictisesc. Ştiam că am dreptate şi, ca militar, este o cruce pe care o să o duc toată viaţa, fiindcă a murit un coleg la datorie", a spus fostul vicepremier, potrivit unor surse din media.

Gabriel Oprea a precizat că, în acea seară, se afla la datorie: "Nu am fost nici la restaurant, nici cu alte persoane în maşină".

Fostul vicepremier a adăugat că poliţistul a fost avertizat de naşul său să nu vină în seara respectivă, lăsând să se înţeleagă că, "dacă era profesionist", Bogdan Gigină ar fi refuzat misiunea.

"Este foarte ciudat fiindcă în acea zi, din câte ştiu, a trecut de patru ori pe lângă acestă groapă. Înainte să ajungă echipajul de poliţie şi motociclistul au fost avertizaţi prin radio, li s-a spus «urmează lucrarea» şi au confirmat. De altfel, poate nu e lipsit de atenţie, cel de pe maşina de poliţie era naşul tânărului poliţist şi, din ce ştiu, chiar i-a spus «nu cred că e bine să vii în seara asta». Dacă era un profesionist...", a mai spus Oprea.

(I.S.)

----------

Actualizare 19:25 Nicuşor Dan: "PSD, PNL şi PMP şi-au dat mâna pentru a-l salva pe Oprea în dispreţul statului de drept"

PSD, PNL şi PMP şi-au dat mâna pentru a-l salva pe Gabriel Oprea de urmărirea penală pentru una dintre cele mai grave infracţiuni, ucidere din culpă, în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, a scris Nicuşor Dan, liderul USR, pe pagina sa de Facebook.

"Domnul Oprea este creaţia mafiei PSD din Ilfov. Partidul domnului Oprea a fost inventat de domnul Băsescu, iar puterea i-a fost dată de PDL şi doamna Udrea, care îl alinta < < Gabi > >. PSD l-a adoptat pe domnul Oprea atunci când acesta a rămas orfan de putere, l-a făcut vicepremier şi i-a construit o reţea naţională de partid formată din traseişti şi penali. PNL l-a curtat, i-a cântat în strună, doar, doar vor ajunge prin el la putere. La apusul carierei politice, partidul domnului Oprea a fost aspirat de PMP-ul domnului Băsescu - de altfel, două partide de transfugi", a precizat Nicuşor Dan.

(G.F.)

--------

Actualizare 18:56

Senatorii au decis în această seară că fostul vicepremier Gabriel Oprea nu poate fi urmărit penal pentru ucidere din culpă în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină.

Decizia a fost luată de Senat cu 73 de voturi "împotriva" solicitării DNA şi 45 voturi "pentru", în timp ce şase voturi au fost anulate.

(I.S.)

----------

Fostul vicepremier Gabriel Oprea le-a solicitat astăzi colegilor senatori să voteze împotriva cererii DNA de urmărire penală a sa pentru ucidere din culpă, în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină.

Acesta a susţinut că, aflat pe bancheta din spate a maşinii, nu avea cum să fie vinovat de moartea poliţistului Bogdan Gigină.

"Sunt un om care am căutat întotdeauna să îmi fac datoria. Aflat pe bancheta din spate nu puteam să comit această ucidere din culpă. Cred că greşeala, ceea ce a determinat (accidentul, n.r.) sunt cele trei gropi, care au fost prost semnalizate, şi aici trebuie să se îndrepte ancheta. Vă rog să votaţi împotriva acestei cereri", a declarat Gabriel Oprea, în Parlament.

Oprea a reafirmat că nu el a stabilit traseul, viteza şi condiţiile de deplasare în seara tragediei, responsabili fiind cei de la poliţia rutieră.

Gabriel Oprea a precizat: "Cu unii colegi de aici din sală sunt prieten, amic, cu alţii nu, dar acum vreau să vorbesc doar despre dreptate. Mi se pare ceva halucinant. Vreau doar să explic foarte simplu şi scurt că în seara tragediei veneam de la o instituţie pe linia securităţii naţionale, nu veneam de la restaurant. Totul este documentat la secundă. În seara aceea, în jur de orele 19.00 aveam antemergătorul în faţă. În urma cercetării, viteza maşinii de poliţie era viteza legală. Cea în care mă aflam eu, atenţie pe bancheta din spate, deci nu conduceam, avea viteza legală. Din păcate s-a întâmplat această tragedie, un tânăr poliţist a căzut într-una din cele trei gropi din centrul Capitalei. Este o mare tragedie".

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă în dosarul moarţii poliţistului Bogdan Gigină.

Săptămâna trecută, senatorii din Comisia juridică au avizat favorabil cererea DNA de începere a urmăririi penale a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Rusine senatului!

    Colectiv se invarte.

    Strada a fost degeaba. 

    1. In mintea voastra ma intreb ce legaturi gresite se fac? Drogurile ar trebui sa fie doar pentrucei care isi permit sa piarda neuroni.

    Facaturile trebuie sa aiba o limita.

    Senatul s-a transformat in organ judecatoresc din moment ce stabileste unilateral vinovatia sau nevinovatia unei persoane si in consecinta ii lasa sau ii ridica "imunitatea". Mare tara, mici oameni in parlament, mare mizerie!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb