Senatul a respins propunerea legislativă privind protecţia civilă

S.B.
Miscellanea / 22 martie 2021

Senatul a respins propunerea legislativă privind protecţia civilă

Senatul a respins, luni, în plen, în calitate de cameră decizională, propunerea legislativă privind protecţia civilă prin care s-ar fi modificat cadrul normativ al măsurilor şi activităţilor desfăşurate de autorităţi, instituţii şi operatori economici în cazul crizelor generate de urgenţe civile şi militare, informează Agerpres.

Propunerea legislativă, iniţiată în legislatura trecută de parlamentarii PSD Carmen Dan şi Florin Iordache, viza protecţia cetăţeanului prin implementarea unor concepte, termeni şi cerinţe care nu se regăsesc în actele normative în vigoare.

"Proiectul actualizează legislaţia de bază în acest domeniu având în vedere abordările conceptuale în domeniul Sistemului Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, ca rezultantă a conceptelor strategice ale NATO, UE şi ONU, în domeniul urgenţelor civile. (...) Conceptul de protecţie civilă cuprinde situaţiile de urgenţă, dezastrele, acţiunile asociate ameninţărilor hibrid sau asimetrice şi conflictele armate", se arată în expunerea de motive a propunerii legislative.

Potrivit proiectului de act normativ amendat de comisia raportoare în legislatura trecută, protecţia civilă era alcătuită din componenta decizională, de sprijin a deciziei şi operaţională.

"Componenta decizională la nivel strategic a protecţiei civile cuprinde Comitetul Naţional pentru situaţii de urgenţă. Componenta de sprijin a deciziei asigură analiza informaţiilor, prelucrarea datelor, evaluarea situaţiei şi elaborarea propunerilor privind posibilele variante de acţiune pe care le supune aprobării elementul decizional. Componenta operaţională este asigurată de forţele, mijloacele de intervenţie şi structurile care asigură coordonarea operaţională", prevede proiectul respins, potrivit Agerpres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb