Senatul SUA a aprobat numirea lui Hans Klemm în funcţia de ambasador în România

Ziarul BURSA #Internaţional / 7 august 2015

Senatul Statelor Unite l-a confirmat pe diplomatul Hans G. Klemm în funcţia de ambasador american în România, potrivit site-ului Congresului SUA.

România este un "prieten" şi un "partener strategic" al Statelor Unite, a declarat Hans Klemm pe 22 iulie, în faţa membrilor Comisiei pentru Relaţii Externe a Senatului SUA, angajându-se să consolideze relaţiile bilaterale şi să susţină eforturile anticorupţie. "Este o onoare pentru mine să apar în faţa dvs. astăzi în calitatea de persoană nominalizată de preşedintele Barack Obama pentru funcţia de ambasador al Statelor Unite în România. Sunt recunoscător şi încântat de onoarea pe care preşedintele Barack Obama şi secretarul de Stat John Kerry mi-au oferit-o. Dacă voi fi confirmat în funcţie, mă angajez să promovez interesele Statelor Unite şi să protejez cetăţenii americani, precum şi să consolidez relaţiile cu aliatul nostru excelent şi cu partenerul nostru România", afirma Klemm pe 22 iulie în faţa membrilor Comisiei senatoriale pentru Relaţii Externe.

Ambasadorul a evidenţiat că ţara noastră a depus eforturi importante şi serioase pentru eliminarea corupţiei la nivel înalt şi pentru a îmbunătăţi aplicarea principiilor statului de drept: "Pentru combaterea corupţiei, un flagel care afectează vieţile tuturor cetăţenilor, România a construit instituţii independente puternice, zeci de oficiali de la nivel central şi local au fost investigaţi, inculpaţi şi condamnaţi. Dacă voi fi confirmat în funcţie, mă angajez să dublăm susţinerea acordată instituţiilor anticorupţie din România şi societăţii civile, pentru a consolida principiile statului de drept". Potrivit lui Hans Klemm, România nu este vulnerabilă în privinţa propagandei Federaţiei Ruse, iar parteneriatul cu SUA şi aliaţii este puternic.

Hans G. Klemm, diplomat de carieră, a fost consilier al subsecretarului pentru Management, la Departamentul de Stat. Anterior, în perioada 2012-2015, el a fost principalul asistent al secretarului în Biroul pentru Resurse Umane al Departamentului de Stat, iar înainte de această funcţie a ocupat postul de coordonator pentru Statul de Drept şi Respectarea Legii la ambasada din Kabul, în Afganistan (2010-2012).

Klemm a fost ambasador al Statelor Unite în Timorul de Est din 2007 până în 2010 şi ofiţer de rangul doi pentru Afaceri Economice la Ambasada americană din Tokyo, în perioada 2006-2007. Din 2004 până în 2006, el a fost director adjunct al Biroului pentru Dezvoltarea carierei, în Biroul pentru Resurse Umane.

Între 2000 şi 2001, Klemm a fost director adjunct al Biroului pentru UE şi Afaceri Regionale din cadrul Biroului pentru Afaceri europene şi eurasiatice. Klemm a ocupat şi poziţii în Germania, Japonia, Coreea de Sud şi Trinidad Tobago, în cadrul Departamentului de Stat.

Este absolvent al Universtăţii Indiana şi are o diplomă de master la Universitatea Stanford. Precedentul ambasador american în România a fost Mark Gitenstein, care şi-a încheiat mandatul pe 14 decembrie 2012.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb