Senegalul restricţionează internetul pe măsură ce protestele se intensifică

S.B.
Internaţional / 5 martie 2021

Senegalul restricţionează internetul pe măsură ce protestele se intensifică

Autorităţile senegaleze au restricţionat accesul la internet, pe măsură ce protestele privind reţinerea unui lider de opoziţie se intensifică, a declarat vineri monitorul de internet NetBlocks, potrivit Reuters.

În ultimele două zile, cel puţin o persoană a fost ucisă în ciocnirile dintre forţele de ordine şi susţinătorii lui Ousmane Sonko, care afirmă că detenţia sa de miercuri în urma unei acuzaţii de viol este orchestrată politic.

Potrivit sursei citate, reţelele sociale şi aplicaţiile de mesagerie, inclusiv Facebook, WhatsApp şi Youtube, au fost restricţionate în această dimineaţă înainte de o demonstraţie planificată de societatea civilă şi partidele de opoziţie conduse de mişcarea de protest "Y En A Marre" (Destul este Destul).

Ousmane Sonko, un inspector fiscal în vârstă de 46 de ani, care a ocupat locul al treilea cu 15% din voturi la alegerile prezidenţiale din 2019, se bucură de un sprijin larg în rândul tinerilor senegalezi. Recent, acesta se confruntă cu probleme după ce săptămâna trecută i-a fost eliminat imunitatea parlamentară.

Sonko a fost reţinut miercuri sub acuzaţia de tulburare a ordinii publice după ce au izbucnit proteste în legătură cu o acuzaţie de viol împotriva sa, despre care spune că este o încercare a guvernului de a-l submina.

Deşi au mai fost cazuri de tulburări politice şi divergenţe, au trecut câţiva ani de când Senegalul, una dintre cele mai stabile democraţii din Africa de Vest, a văzut o astfel de confruntare violentă între protestatari şi autorităţi.

"Facem apel autorităţilor senegaleze să respecte libertatea de întrunire paşnică în toată ţara", a declarat Samira Daoud, directorul regional al grupului pentru drepturile omului Amnesty International.

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5290
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur384.5900

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb