SEPA: CE propune termene limită

F.A.
Internaţional / 16 decembrie 2010

Un cetăţean belgian care lucrează în Olanda îşi primeşte salariul în contul său bancar din Belgia la fel de repede precum colegii săi olandezi. O familie din Germania îşi achită facturile de electricitate şi gaz pentru casa de vacanţă din Grecia printr-un simplu acord debit direct din contul lor bancar din Germania. Un student român aflat la un schimb universitar în Italia îşi face fără niciun efort suplimentar toate plăţile în euro din contul său în euro din România. Într-un mod asemănător, companiile vor beneficia şi ele de zona unică de plăţi în moneda euro (Single Euro Payment Area - SEPA), arată un comunicat remis redacţiei.

Acestea sunt doar câteva exemple concrete de operaţiuni bancare care ar putea fi mai ieftine şi mai simple. Comisia Europeană a propus astăzi un termen limită la nivel european pentru trecerea de la clasicul sistem naţional de virament bancar şi debit direct la instrumentele nou create în cadrul sistemului SEPA. Aceasta înseamnă că sistemele naţionale de virament şi de debit direct vor fi treptat eliminate, fiind înlocuite de sistemul SEPA, la 12 şi respectiv 24 de luni de la intrarea în vigoare a regulamentului SEPA.

Comisarul european pentru piaţa internă şi servicii Michel Barnier a declarat: "Avem deja o piaţă unică, multe state membre utilizează aceeaşi monedă şi, în curând, vom trece la un sistem unic, pan-european, de transferuri. Aceasta înseamnă că efectuarea de plăţi transfrontaliere va fi la fel de simplă ca în cazul plăţilor la nivel naţional. Consumatorii vor avea nevoie de un singur cont bancar iar plăţile lor vor fi procesate mai rapid, mai sigur şi cu costuri mai mici. Companiile vor beneficia de un set unic de standarde şi de proceduri mult mai simple. Propunerea adoptată astăzi stabileşte termenele limită pentru punerea în aplicare a acestui sistem unic de plăţi, cel mai probabil în 2012".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb