Şerban Mihăilescu: Nu am făcut niciun fel de poliţie politică

Ziarul BURSA #Politică / 21 septembrie 2006

Fostul şef al Secretariatului General al Guvernului din perioada 2001-2004, Şerban Mihăilescu, a declarat, ieri, la ieşirea de la audierile CNSAS, că din documentele ce i s-au prezentat a rezultat că nu a făcut "niciun fel de poliţie politică" . "Nu am niciun angajament semnat. Nu am niciun fel de notă scrisă despre cineva sau ceva", a subliniat Mihăilescu.

Mihăilescu a mai spus că documentul prezentat este, de fapt, o singură pagină în care "este un fel de fişă de evidenţă" din care rezultă că ar fi fost ofiţer acoperit al DIE, în perioada 1986-1989.

Potrivit fostului demnitar, acest lucru este "ori o confuzie, ori o făcătură", întrucât, afirmă Mihăilescu, gradul de maior l-a obţinut abia în 1996, iar pe cel de căpitan în 1994. "Nu puteam să fiu maior trecut în rezervă în 1990 şi pe urmă să fiu din nou maior în 1996", a spus Mihăilescu, citat de Rompres. Şerban Mihăilescu a mai precizat că în cadrul întâlnirii cu membrii CNSAS, s-a stabilit verificarea statutului său militar exact.

El a declarat că perioada la care se referă acest document corespunde cu perioada în care a lucrat în cadrul Secretariatului Consiliului de Miniştri, în funcţii care permiteau accesul la documente "deosebite" din punct de vedere al caracterului secret. "Nu am avut nici un fel de misiune, nici un fel de însărcinare, nici un fel de altă chestiune legată de un statut atât de pretenţios cum ar fi statutul de ofiţer acoperit", a comentat Mihăilescu. El a adăugat că nu a făcut nici o deplasare în străinătate, nu a avut statut diplomatic şi nici de comerţ exterior.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb