Serghei Lavrov a ajuns în Indonezia pentru întâlnirea miniştrilor de externe din G20

G.D.
Internaţional / 7 iulie 2022

Serghei Lavrov a ajuns în Indonezia pentru întâlnirea miniştrilor de externe din G20

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a ajuns pe insula turistică Bali din Indonezia pentru o reuniune a miniştrilor de externe din cadrul G20, care va fi umbrită de tensiunile provocate de conflictul dintre Rusia şi Ucraina, transmite Reuters, conform Hotnews.

Reuniunea G20 se desfăşoară până mâine în ţara gazdă, Indonezia, care anul acesta a fost nevoită să găsească o cale de a organiza un summit mondial afectat de presiuni geopolitice şi de o criză alimentară mondială pusă pe seama războiului.

Astăzi, în zona Nusa Dua din Bali, unde are loc summitul, a fost asigurată o securitate strictă, în timp ce diplomaţii străini au sosit pe insula tropicală pentru reuniune.

Înainte de sosirea sa în Bali, ministrul german de externe Annalena Baerbock a declarat că nu trebuie să i se permită Rusiei să folosească reuniunea G20 ca platformă pentru poziţia ei:

"Este în interesul nostru, al tuturor, să ne asigurăm că dreptul internaţional este respectat şi aderat. Acesta este numitorul comun", a spus Baerbock într-o declaraţie.

La summit va avea loc prima întâlnire faţă în faţă între Lavrov, ministrul de externe al preşedintelui Vladimir Putin, aflat în funcţie de mult timp, şi unii dintre cei mai mari critici ai Rusiei de la invazia din Ucraina.

Lavrov a sosit în Bali şi intenţionează să discute cu unii omologi din G20 în marja summitului, a relatat agenţia rusă de presă TASS, dar miniştri precum Baerbock şi secretarul de stat american Antony Blinken au exclus o întâlnire cu Lavrov.

Grupul celor 20 include ţări occidentale care au acuzat Moscova de crime de război în Ucraina şi au aplicat sancţiuni, dar şi ţări precum China, Indonezia, India şi Africa de Sud, care au fost mai reţinute în răspunsul lor.

Unii oficiali din Europa şi Statele Unite au subliniat că summitul de la Bali nu va fi unul "obişnuit", un purtător de cuvânt al ministrului german de externe afirmând că ţările G7 îşi vor coordona reacţia faţă de Lavrov în Bali.

Amintim că, în aprilie, înalţi oficiali din Marea Britanie, Canada şi Statele Unite au plecat de lângă reprezentanţii Rusiei în timpul unei reuniuni financiare a G20 de la Washington.

În ciuda discuţiilor iniţiale privind boicotarea reuniunilor ulterioare ale G20, analiştii spun că naţiunile occidentale par să fi decis că ar fi contraproductiv să cedeze cuvântul Rusiei.

Discuţiile privind securitatea energetică şi alimentară se află pe ordinea de zi a reuniunii de două zile, Rusia fiind acuzată că a alimentat o criză alimentară globală şi a agravat inflaţia prin blocarea transporturilor de cereale ucrainene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb