Serghei Lavrov a sosit ieri seară în capitala cubaneză Havana

A.F.
Internaţional / 20 aprilie 2023

Serghei Lavrov a sosit ieri seară în capitala cubaneză Havana

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a sosit ieri seară în capitala cubaneză Havana, venind din Nicaragua, unde s-a întâlnit cu preşedintele Daniel Ortega, conform Agerpres.

Serghei Lavrov se va întâlni azi cu preşedintele cubanez Miguel Diaz-Canel, reales în mod nesurprinzător chiar ieri lider al Cubei, şi cu ministrul său de externe Bruno Rodriguez Parrilla, potrivit unui comunicat al MAE cubanez.

Ieri, şeful diplomaţiei ruse s-a aflat într-o vizită de patru ore la Managua, înainte de a porni către Cuba, ultima etapă a turneului său diplomatic în America Latină care a mai cuprins Brazilia şi Venezuela.

Rosario Murillo, vicepreşedintă şi soţia preşedintelui Daniel Ortega, a salutat sosirea lui Serghei Lavrov pentru o vizită de stat în "binecuvântata noastră Nicaragua".

"Îl primim cu mare căldură ca popoare frăţeşti, ca popoare care cred în pace", a asigurat ea.

Ministrul rus s-a întâlnit cu preşedintele nicaraguan, precum şi cu omologul său din Nicaragua Denis Moncada, cu ministrul de finanţe Ivan Acosta şi cu consilierul prezidenţial pentru investiţii, comerţ şi cooperare, Laureano Ortega Murillo, fiul cuplului prezidenţial, a menţionat Rosario Murillo.

În cadrul unui dialog difuzat la televiziune, Ortega şi Lavrov au denunţat sancţiunile impuse în aceeaşi zi de către Statele Unite împotriva a trei judecători nicaraguani care au retras cetăţenia a 316 oponenţi calificaţi drept "terorişti" de Ortega.

"Sute de camarazi înalţi responsabili ai statului sunt deja sancţionaţi, dar acest lucru nu ne sperie deloc, nu ne îngrijorează deloc", a declarat preşedintele nicaraguan.

Cu o zi înainte, la Caracas, în Venezuela, Serghei Lavrov a făcut apel la "unire" pentru a contracara "şantajul" sancţiunilor occidentale.

Rusia este un aliat important pentru Nicaragua, căreia îi furnizează grâu, dar şi autobuze pentru transportul în comun, taxiuri şi vaccinuri Sputnik împotriva Covid-19. Moscova şi-a oferit, de asemenea, cooperarea pentru un centru de instruire a poliţiei anti-narcotice, precum şi sprijin tehnic şi militar.

Nicaragua şi Rusia şi-au reluat relaţiile de cooperare economică şi militară în 2007, când Daniel Ortega a revenit la putere.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. BRAVO FEDERAȚIA RUSĂ ! BRAVO LAVROV ȘI MULT SUCCES ! DACĂ SCÂRBELE DE AMERICANI, TIRANII MONDIALI, NU-ȘI RETRAG BAZELE DIN EUROPA ȘI PACIFIC, BĂGAȚI ȘI VOI BAZE MILITARE, INCLUSIV CU RACHETE SUPERSONICE ȘI NUCLEARE, ÎMPREUNĂ CU CHINA, ÎN CUBA, NICARAGUA, VENEZUELA, BRAZILIA, etc., PESTE TOT ÎN AMERICA CENTRALĂ ȘI LATINĂ ! CONTINUAȚI APOI SĂ VĂ DESFĂȘURAȚI ÎN PACIFIC, TOT ÎMPREUNĂ CU CHINA ! TOATE ÎMPOTRIVA SUA ȘI NATO, CANCERELE AJUNSE ÎN METASTAZĂ CARE AMENINȚĂ TOT MAI MULT LUMEA CONTEMPORANĂ ȘI PACEA MONDIALĂ ! ...

    1. Russian go home!

    Bravo, Lavrov ! Bravo, Federația Rusă ! Hai China ! Huo..., Sua și Nato ! ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb