SERGHEI LAVROV:  "Occidentul nu îşi respectă promisiunea de a facilita exporturile de produse agricole şi îngrăşăminte ruseşti"

F.D.
Internaţional / 6 septembrie 2022

"Occidentul nu îşi respectă promisiunea de a facilita exporturile de produse agricole şi îngrăşăminte ruseşti"

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat astăzi că Occidentul nu îşi respectă promisiunea de a ajuta ca exporturile de produse agricole şi îngrăşăminte ruseşti să ajungă pe pieţele globale, ridicând potenţiale semne de întrebare cu privire la angajamentul Rusiei faţă de importantul acord privind exportul de cereale încheiat cu Ucraina, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Lavrov a spus că Occidentul nu a relaxat sancţiunile astfel încât Rusia să-şi poată transporta mai uşor produsele agricole în străinătate.

Moscova a considerat acest angajament drept o componentă cheie a acordului mediat în iulie de ONU şi de Turcia pentru încetarea blocadei asupra exporturilor de cereale din porturile din sudul Ucrainei şi reducerea riscului unei crize alimentare globale.

"Colegii noştri occidentali nu fac ceea ce ni s-a promis de către secretarul general al ONU", a declarat Lavrov într-o conferinţă de presă la Moscova. "Ei nu iau decizii pentru a înlătura sancţiunile logistice care împiedică accesul liber al cerealelor şi îngrăşămintelor ruseşti pe pieţele mondiale", a adăugat ministrul rus.

Moscova afirmă că sancţiunile occidentale fac mai dificilă contractarea de nave de transport şi de asigurări pentru aceste transporturi, chiar dacă sancţiunile nu vizează în mod direct exporturile de produse agricole şi îngrăşăminte.

Ministrul Lavrov a mai spus că se află în contact cu ONU şi că face presiuni asupra organizaţiei mondiale pentru a se asigura că ţările occidentale îşi respectă partea ce le revine din acordul privind exportul de cereale.

Acest acord rămâne singurul progres diplomatic semnificativ în cele şase luni ale războiului lansat de Rusia împotriva Ucrainei.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Pai nu zic toti trolii pe aici ca Russia nu e afectata de sanctiuni? Ce zice asta?

    1. "sancţiunile logistice care împiedică accesul liber"

      daca nu citesti textul spui prostii.

      Se indica foarte clar ca sanctiunile nu opresc exporturile rusesti, ci doar le incetinesc, le fac "mai dificile". Conditiile acordului cu ONU si Ucraina au fost "acces liber" iar Vestul nu face ceea ce promite. Din nou. 

      A făcut vreodată ce a promis, pe noi ne șantajează cu un mcv si multe altele chiar dacă îndeplinim conditiile ne spun cu tupeu și nesimțire ca este politic

      Ce sanctiuni logistice, ”contractarea de nave de transport şi de asigurări pentru aceste transporturi”? Rusii nu mai au nave si firme de asigurari? Au o flota intreaga care cara la greu petrol la negru prin lume si nu au destule copai sa transporte produse agricole si ingrasaminte? Dar cerealele furate din Ucraina cu ce le au dus in Siria, cu barca gonflabila, pe frunze de vita de vie plutind in deriva? Pe alea unde le-au asigurat?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb