Serghei Lavrov: "Rusia este pregătită dacă Occidentul vrea să se bată pentru Ucraina pe câmpul de luptă"

F.D.
Internaţional / 13 mai

Serghei Lavrov: "Rusia este pregătită dacă Occidentul vrea să se bată pentru Ucraina pe câmpul de luptă"

Dacă Occidentul vrea să se bată pentru Ucraina pe câmpul de luptă, Rusia este pregătită, a declarat luni ministrul de externe rus în exerciţiu Serghei Lavrov, relatează Reuters.

"Este dreptul lor, dacă vor pe câmpul de luptă, să fie pe câmpul de luptă", a afirmat Lavrov, care ocupă funcţia de ministru de externe de două decenii, în timpul audierilor în Consiliul Federaţiei (camera superioară a parlamentului rus) cu privire la renumirea sa în funcţie în noul guvern al premierului Mihail Mişustin, pe cale de formare după ce preşedintele Vladimir Putin a început luna aceasta un nou mandat de şase ani.

Rusia şi-a intensificat avertismentele privind pericolele unei confruntări directe cu NATO de când preşedintele francez Emmanuel Macron a admis posibilitatea ca, la un moment dat, să fie trimise trupe occidentale în Ucraina.

Kremlinul a declarat săptămâna trecută că trimiterea de trupe NATO în Ucraina ar fi o mişcare potenţial extrem de periculoasă. Preşedintele Vladimir Putin a spus că aceasta ar putea duce chiar la cel de-al Treilea Război Mondial. De asemenea, Moscova urmăreşte îndeaproape o petiţie ucraineană care solicită o astfel de intervenţie.

Agenţia de presă RIA Novosti îl citează pe Lavrov afirmând că negocierile de pace cu privire la Ucraina, preconizate pentru luna viitoare în Elveţia fără participarea Rusiei, reprezintă un ultimatum pentru Moscova.

El a comparat situaţia cu "mustrarea pentru un elev" cu note proaste, a cărui soartă este decisă de profesori în timp ce el nu se află în sală, a precizat agenţia.

"Nu puteţi vorbi aşa cu nimeni, mai ales cu noi", a spus Lavrov. "Conferinţa... se rezumă la reafirmarea unui ultimatum pentru Rusia", a adăugat el.

Kremlinul a declarat în mod repetat că nu a refuzat niciodată să negocieze cu autorităţile de la Kiev, notează RIA Novosti. Dar, după cum a declarat recent purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, nu există în prezent premise pentru aceasta, dat fiind faptul că un demers spre pace este exclus atât de Ucraina, cât şi de Occidentul colectiv, conform agenţiei de presă ruse. Situaţia se poate schimba doar dacă Kievul ia în considerare noile realităţi, toate cerinţele Moscovei sunt bine cunoscute, spune Peskov.

Moscova pretinde că Ucraina trebuie să accepte anexarea celor patru regiuni de către Rusia, plus pierderea peninsulei Crimeea, pe lângă statutul de neutralitate, reducerea dimensiunii forţelor armate şi "denazificarea", respectiv schimbarea actualei conduceri de la Kiev şi epurarea întregii societăţi de elementele naţionaliste, conform media ucrainene.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Plecati din Ucraina, si nu mai aveti probleme.

    Sunteți criminali organizați.

    Meritați o lecție așa cum a primit Germania hitlerist ca să va vedeți de treburile voastre. 

    1. putler va sfarsi ca hitler: sute de mii de morti(in cazul lui hitler zeci de milioane), pentru nimic, si la sfarsit, un glonte in cap.

      Hitler nu avea nicleara. Asa ca ...

      Nici Putler n-are, de asta bagă texte, la miau ascuțit, dispare.

    Nebunie generalizata.

    Am citit un avertisment similar si inainte de invazia din 2022. Si dupa lovitura de stat din Ukraina din 2014. Si dupa reuniunea Nato de la Bucuresti din 2009. Parca ne aflam pe o linie ferata ce se termina in prapastie si mergem tot inainte. 

    traiasca Eurivizionul si omul de tip nou, si valorile europene.. de tip nonbinar! :)

    1. Tot Eurivision era și când a câștigat ABBA. E folosit de homofrustrați, dar se poate face abstracție de câștigătorii politici și nu reprezintă vreun reper nici la nivel de propagandă sovietică. Adică poți trăi ca un sărac și după eurovision.

    Razboiul se va termina cand li se termina banii la rusi. Adica, foarte curand.

    1. Rușnacii au intrat în panică, dar e bine să continue până când se lămurește poporul invincibil că prostia n-are limite.

    Rusia si rusii trebuie sa inteleaga faprul ca razboiul din Ucraina nu este un razboi cu ucrainenii cetateni care nu-si doresc acest macel si in viitor nu va fi un asa cum se intrevede, un razboi cu romanii si polonezii in Romania si Polonia, cetatenii romani si polonezi nu-si doresc un conflict cu Rusia

    America isi trimite in Ucraina armele cele mai letale, tehnica militara cea mai distructiva si se bate cu rusii, folosind teritoriul si militarii Ucrainei. Un razboi ultramodern.  

    In curand va intra in razboiul cu Rusia si Germania, insa ea vizeaza sa foloseasca si teritoriile Poloniei si Romaniei si armatele acestora. A lansa rachetele de pe teritoriul Romaniei si Poloniei, de armata romana si poloneza, constituie prima actiune militara a Germaniei impotriva Rusiei, desfasurata prin intermediari.  

    Si daca Romania si Polonia vor ajunge in situatia Ucrainei, cu economiile distruse, cu teritoriul devastat, cu populatia supusa ororilor si chinurilor, cu tineretul omorat ca altadata de rusi, nu-i o problema "Deutschland über Alles", ca altadata.  

    Presedintele Johanis si cel care o sa urmeze, Guvernul, Parlamentul nu trebuie sa admita niciodata ca macar un glonte sa fie tras din Romania de un roman spre Rusia sau spre un rus, altfel totul este tradare de tara si neam.  

    Din presa de zilele trecute:  

    "Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol s-a angajat joi să cultive o "bună relaţie" cu Rusia, dar în acelaşi timp să menţină legăturile strânse cu Ucraina, spre care el exclude cu toate acestea orice livrare directă de armament",  

    Aceasta este o politica realista, benefica pentru o tara si un popor. Asa trebuie sa gandeasca si sa actioneze toata lumea politica din Romania. Si oamenii politici care gandesc asa trebuie alesi la alegerile ce vor urma. Aventurierii razboinici trebuie indepartati de putere  

    Altfel Romania si poporul roman, se vor afle in pragul disparitiei.  

    1. Deci cand dronele mujice cad pe teritoriul romanesc e ok, noi insa “sa nu tragem un glont din Romania”:-)…Eventual sa le mai dam un tezaur si o Basarabie pentru “o buna relatie” cu mujicia:-)

      Propagandistul ne-a amenințat cu dispariția.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb