SERGHEI LAVROV: "Suntem îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă la graniţa cu Norvegia"

G.B
Internaţional / 20 mai 2021

"Suntem îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă la graniţa cu Norvegia"

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a îndemnat, astăzi, statele din zona Arcticii să revină la discuţii şi întâlniri la nivel înalt între lideri militari, în contextul tensiunilor crescânde în regiune. Şeful diplomaţiei ruse şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la desfăşurarea de trupe la graniţa ruso-norvegiană, relatează Reuters, citată de digi24.

Ca urmare a schimbărilor climatice, regiunea arctică începe să se deschidă pentru comerţ, pescuit, minerit şi foraje, iar Rusia răspunde prin accentuarea prezenţei sale militare în zona pe care o consideră parte a sferei sale de influenţă. SUA au început şi ele să efectueze exerciţii milita

"Este important să extindem relaţiile bune pe care le avem în Consiliul Arctic şi să includem şi sfera militară", a spus Lavrov într-un discurs la Consiliul Arctic, în capitala islandeză Reykjavik.

Ministrul rus de externe a propus convocarea unei întâlniri a experţilor militari din armatele celor opt ţări arctice. Astfel de întâlniri anuale între şefi ai forţelor armate au fost oprite în 2014, după ocuparea şi anexarea de către Rusia a peninsulei Crimea, teritoriu ucrainean.

Consiliul a fost creat în 1996 pentru a susţine dialogul paşnic între statele arctice şi populaţiile indigene, mai ales pe teme precum protejarea mediului şi dezvoltare durabilă.

Rusia urmează să preia preşedinţia rotativă bianuală a consiliului în acest an.

Serghei Lavrov şi-a exprimat nemulţumirea faţă de faptul că Norvegia, care are graniţă cu Rusia , a permis trupelor americane, luna trecută, să construiască baze militare în apropierea acestei graniţe.

"Suntem îngrijoraţi de ce se întâmplă în apropierea graniţei noastre cu Norvegia", a spus Lavrov.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nemultumirea lui Lavrov este perfect justificata - nici americanii nu ar reactiona altfel daca rusii si-ar instala baze militare in Cuba . De fapt au si facut-o in criza instalarii rachetelor sovietice in aceasta tara desi ei aveau deja instalate astfel de arme in apropierea rusilor ,in Turcia .

    1. Ce-o sa mai imi placa cand, in urma explorarilor arctice ILEGALE, rusii se vor contamina de multimea de virusi eliberati de milenii din permafrost ; acolo le-as face vant tuturor COZILOR DE TOPOR, CARPELOR CE SE FAC PRES la noi in fata rusilor hrapareti !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb