Serviciul Apple Pay - disponibil şi în ţara noastră

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii / 27 iunie 2019

O serie de entităţi financiare şi nu numai au anunţat, ieri, disponibilitatea serviciului Apple Pay şi în ţara noastră. Printre entităţile care au disponibil acest serviciu se numără Unicredit, ING Bank, Banca Transilvania, Mastercard, Visa, Edenred, Revolut, Orange.

Astfel, cu Apple Pay pe iPhone, Apple Watch, iPad sau Mac, clienţii pot efectua plăţi în magazine, prin aplicaţii sau prin internet, potrivit reprezentanţilor companiilor menţionate. Acestea subliniază că atunci când este folosit un card de debit cu Apple Pay, numerele cardurilor nu sunt stocate pe dispozitiv şi nici pe serverele Apple. Însă, este atribuit un număr unic al dispozitivului care este criptat şi stocat în siguranţă în elementul de securitate al dispozitivului utilizat. Fiecare tranzacţie este autorizată cu un cod de securitate unic şi alocat dinamic.

Fiecare tranzacţie este autorizată cu un cod dinamic unic de securitate.

"Lansarea Apple Pay a fost intens aşteptată de clienţii ING şi completează acum opţiunile pe care le oferim pentru plăţile mobile, alături de serviciul ING Pay, disponibil pentru utilizatorii de Android. Dacă ne uităm la cifrele privind gradul de utilizare şi rata de adopţie nu numai pentru ING Pay, dar şi ING Home'Bank, nu avem nicio îndoială că asistăm la o revoluţie digitală, ce se extinde şi asupra comportamentului financiar, iar planurile pe care le avem în acest an vor contribui la îmbunătăţirea experienţei utilizatorilor privind plăţile mobile", a declarat Robert Anghel, director în cadrul ING Bank.

Comunicatul băncii arată că, la fiecare achiziţie, autentificarea se poate realiza "cu o simplă privire sau atingere, folosind funcţiile Face ID sau Touch ID, sau utilizând parola dispozitivului".

Septimiu Postelnicu, Vicepreşedinte Executiv Divizia Retail în cadrul UniCredit Bank, subliniază: "Prin lansarea Apple Pay pentru deţinătorii de carduri din România facem încă un pas în direcţia pe care ne-am asumat-o, de inovare şi digitalizare, şi suntem bucuroşi să le putem oferi clienţilor noştri noi soluţii care contează pentru ei - o metodă de plată simplă, rapidă şi sigură, care le îmbunătăţeşte experienţa".

Visa a anunţat că deţinătorii de carduri din România vor putea folosi de acum Apple Pay, ca urmare a extinderii serviciului în 13 ţări europene. "Experienţa de plată a consumatorilor prin Apple Pay este uşoară, sigură şi confidenţială", subliniază reprezentanţii Visa, menţionând: "Lansat în premieră cu Banca Transilvania, ING Bank, Orange Money, Revolut şi UniCredit Bank în România, Apple Pay este disponibil pe iPhone, Apple Watch, iPad şi Mac, permiţând clienţilor acestor instituţii să îşi facă rapid şi confortabil cumpărăturile în magazine, din aplicaţii şi de pe internet, datorită tehnologiilor contactless şi de tokenizare ale Visa".

Apple Pay funcţionează pe aceleaşi terminale contactless pe care consumatorii le folosesc deja atunci când plătesc contactless cu cardurile de debit sau de credit, conform surselor citate. Acestea arată că mai mult de 90% dintre terminalele de plată (POS) din România acceptă în prezent plăţi contactless. Până în 2020, toate terminalele de plată POS vor accepta plăţi contactless.

La rândul lor, reprezentanţii Mastercard au precizat: "Începând de astăzi (n.r. ieri), datorită Mastercard şi partenerilor săi - Banca Transilvania, Edenred, Monese, Revolut şi UniCredit Bank - consumatorii români vor putea beneficia de posibilitatea de a plăti prin serviciul Apple Pay, care va ajuta la simplificarea şi securizarea plăţilor mobile. De asemenea, în curând şi clienţii Băncii Comerciale Române, OTP Bank, Raiffeisen Bank şi Sodexo vor putea beneficia de acest serviciu. Astfel, prin intermediul Apple Pay, consumatorii vor putea efectua achiziţii rapide şi convenabile atât în magazine fizice, cât şi prin aplicaţii sau online. Apple Pay va fi disponibil pentru deţinătorii de card Mastercard din Româ-nia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Estonia, Grecia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Portugalia, Slovacia şi Slovenia".

Cosmin Vladimirescu, Country Manager, Mastercard România, a precizat: "Sunt extrem de încântat că astăzi, împreună cu Apple şi partenerii noştri din sectorul financiar - bancar, putem oferi deţinătorilor de carduri Mastercard plăţi prin Apple Pay. Europa conduce în ceea ce priveşte evoluţia serviciilor contactless, având în vedere că mai mult de una din două tranzacţii este contactless. Această modalitate de plată oferă rapiditate şi flexibilitate, şi demonstrează, în acelaşi timp, entuziasmul consumatorilor europeni faţă de noile tehnologii, precum Apple Pay, dar şi al românilor, dat fiind că 2 din 3 tranzacţii realizate sunt contactless. La fel de importantă este siguranţa deplină a tranzacţiilor, asigurată în totalitate prin intermediul tehnologiei de tokenizare Mastercard, ce oferă posibilitatea de a conecta în siguranţă un dispozitiv mobil la cardul Mastercard".

Revolut, fintech-ul european cu cea mai rapidă creştere, a lansat, de asemenea, suportul Apple Pay pentru utilizatorii din România şi alte 12 ţări europene: Bulgaria, Croaţia, Cipru, Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta, Portugalia, Slovacia şi Slovenia. "Cei peste 5 milioa-ne de utilizatori Revolut din Europa pot acum să facă rapid, uşor şi convenabil cumpărături în magazine, în aplicaţii sau online cu ajutorul Apple Pay, utilizând dispozitive precum iPhone, Apple Watch, iPad şi Mac", subliniază un comunicat transmis de Revolut.

Acesta explică: "Utilizatorii Revolut îşi pot adăuga cardul Revolut în Apple Pay cu ajutorul aplicaţiei Revolut sau prin intermediul aplicaţiei Wallet. De asemenea, cei care nu dispun de un card fizic pot adăuga un card virtual în Apple Wallet, în doar câteva momente, utilizând aplicaţia Revolut, fapt ce le va permite să cheltuie bani imediat, fără a fi nevoiţi să aştepte livrarea cardului fizic. Această funcţionalitate le va permite noilor utilizatori să se înregistreze în Apple Pay şi să înceapă să cheltuie în doar câteva minute".

Arthur Johanet, Product Owner for Card Payments Revolut, subliniază: "La Revolut, scopul nostru suprem este să le oferim utilizatorilor un instrument util în gestionarea fiecărui aspect ce priveşte viaţa lor financiară, iar posibilitatea de a efectua plăţi rapid, convenabil şi în siguranţă este esenţială în acest sens. Utilizatorii Revolut au solicitat mult timp lansarea Apple Pay, aşa că suntem încântaţi să aducem acest serviciu şi în România. Acesta este un nou şi important pas înainte în a le oferi mai multor clienţi posibilitatea de a-şi gestiona banii exact cum îşi doresc".

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb