Serviciul de Securitate al Ucrainei a arestat un grup prorus care intenţiona să înfiinţeze noi republici populare în vest

Serviciul de Securitate al Ucrainei a arestat un grup prorus care intenţiona să înfiinţeze noi republici populare în vest

G.B
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 6 martie 2022

Serviciul de Securitate al Ucrainei a arestat un grup prorus care intenţiona să înfiinţeze noi republici populare în vest

Ivano-Frankivsk- EFE (prin Agerpres)-06.03.2022: Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a arestat astăzi un grup de separatişti proruşi în regiunea Ivano-Frankivsk, în sud-vestul ţării, care intenţiona să creeze "noi republici populare" după modelul autoproclamatelor republici Doneţk şi Lugansk, din estul Ucrainei.

"Agenţii de ordine ucraineni i-au reţinut pe organizatorii unor noi 'republici populare' în vestul Ucrainei. Obiectivul colaboraţioniştilor era să destabilizeze situaţia în ariergarda militarilor ucraineni" pe fondul ofensivei trupelor ruse care au invadat Ucraina, a informat serviciul de presă al SBU.

Din aşa-numita "Republică Federativă a Ucrainei" pe care căuta să o creeze grupul prorus urmau să facă parte regiunile Ivano-Frankivsk, Transcarpatia, Leopolis, Ternopol şi Cernăuţi, toate situate în zona de vest a Ucrainei.

Potrivit SBU, separatiştii se aşteptau să recruteze "mai bine de 500 de trădători în regiunile occidentale şi centrale" ale Ucrainei.

Nu se precizează câte persoane au fost arestate.

Conform planului, separatiştii ar fi asasinat militari şi reprezentanţi ai autorităţilor, apoi ar fi preluat conducerea administraţiilor locale şi ar fi anunţat proclamarea de "republici populare" care ulterior s-ar fi unit într-un stat-marionetă controlat de Moscova.

SBU a deschis dosar penal împotriva celor reţinuţi, sub acuzaţia de "acţiuni având ca scop schimbarea puterii şi ordinii constituţionale prin violenţă", delict pasibil de 10 ani de închisoare.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ucraina (care va ramane dupa razboi) va fi federala (mai mult regiuni istorice complet autonome cu guvernare proprie).

    Mai apoi fiecare regiune poate vota eventuala alipire prin referendum la o tara vecina sau alta in functie de contextul istoric).  

    acesta e viitorul.  

    1. Cand erau pro-rusii la putere in Ucraina, erau vorbe prin vestul Ucrainei ca ar trebui sa se separe. Cred ca si acum ideea era sa para pro-occidentale, nu pro-ruse, chiar daca rusii erau in spate. In felul asta Rusia putea sa le zica celor din centru si din est ca fratii lor din vest nu mai vor sa fie cu ei.

      Ce surpriza! Fooaaaaarte neasteptat si inteligent!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb