Sex and the country cu Viorica Dăncilă

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 29 ianuarie 2018

Sex and the country cu Viorica Dăncilă

Premierul-doamnă pare o victorie contra sexismului. Emanciparea femeilor noastre îşi găseşte expresia în numirea Vioricăi Vasilica Dăncilă pe funcţia de şef al Executivului.

Subiectul feminist a răsărit neaşteptat în calea PSD-ALDE, copiind până la detaliu dilemele lui Jean-Claude Juncker din iulie 2014, când, numit fiind la conducerea Comisiei Europene, a amânat constituirea ei, deoarece a găsit doar nouă femei pentru funcţii de comisar, iar el vroia zece, ca să progreseze în promovarea femeilor, faţă de Comisia precedentă, cea a lui Jose Manuel Barroso.

Câte unul din fiecare ţară membră a Uniunii Europene, Comisia numără 28 de comisari.

Câte unul din fiecare nu-ştiu-ce, Guvernul PSD-ALDE numără 28 de miniştri.

Nouă femei în Comisia Europeană 2014.

Nouă femei în ediţia a III-a a guvernelor PSD-ALDE, 2018.

Din acest punct de vedere, Guvernul nostru pare capabil să conducă Europa.

Ceea ce nu este pur şi simplu băşcălie, pentru că, de exemplu, nici pe Jean-Claude Juncker nu l-a preocupat prea mult competenţa comisarilor, ci sexul lor l-a frecat mai tare.

Deşi nu este necesar, dacă mai băgăm faptul că nu-şi mai respectă orele de la care umblă pe trei cărări prin labirintul coridoarelor de la Bruxelles, dacă mai băgăm buna dispoziţie cu care îi pălmuieşte pe şefii guvernelor veniţi la Înalta Poartă să-i strângă mâna (Victor Orban a avut un bun reflex şi s-a ferit, lucru pe care Juncker, oricât de afumat era, pare că îl prevăzuse, pentru că l-a numit "dictator" - "Vine dictatorul!") şi dacă mai băgăm, mai ales, cretinismul managementului crizelor europene de toate felurile, începând cu falimentul Greciei, continuând cu emigranţii dislocaţi de NATO din ţările natale, continuând cu teroriştii antrenaţi de Hillary Clinton şi cu legislaţia financiar-bancară de amplă respiraţie mafiotă, trecând prin măsurile de accelerare a crizei datoriilor suverane şi de izgonire a marilor afaceri dincolo de jurisdicţia europeană, ca să ajungem la rezultatul pauperizării cetăţenilor Europei, deşi Europa îi jefuieşte neîncetat pe cei din afara hotarelor sale prin "programul de relaxare cantitativă" plagiat după neruşinarea americană (pentru că nu contează că eşti beat, dacă, totuşi, îţi faci treaba bine - fraţii Micula nu au greşit niciodată vreun contract al European Drinks, neintenţionat), ei bine, cu toate că fraza asta este foarte lungă, ea ar putea deveni şi mai lungă, ba chiar aş putea-o transforma, nu într-un serial sau într-o carte, ci aş putea bucşi o întreagă bibliotecă cu tâmpenii ornamentate sofisticat cu papion şi whiskey, prezentate drept soluţii globale, aşa că trebuie să o închei şi am să o închei aşa: dacă punem toate astea claie peste grămadă, atunci realizăm că, da, europarlamentarul Viorica Vasilica Dăncilă, extrasă de urechi ca un iepuraş din joben, drept premier al României, "ar putea oricând să conducă o Europă, nu doar România" (mă rog, aşa zice lumea că s-ar fi exprimat Mihail Gorbaciov despre Ion Iliescu, dar Ion Iliescu este "Guru la toată pesedeaua" şi deci şi la Dragnea, chit că Dragnea vine de la PD, dar uite că, în 18 ani de pesedism, a ajuns şi el un guruleţ, în faţa căruia Gabriela Vrânceanu se pierde cu Firea).

Cu adevărat, fraza de mai înainte reprezintă o greşeală stilistică, dar lungimea ei a fost inevitabilă, pentru că dacă aş fi tranşat-o în propoziţii independente, atunci lumea ar fi crezut că am mai multe idei, dar eu am una singură, la fel ca/cu Liviu Dragnea.

Deci, care e ideea?

Ideea e că o catastrofă mai mare ca Viorica Vasilica Dăncilă pe funcţia de premier al României ar fi Jean-Claude Juncker, a cărui creativitate bahică ar putea deruta electoratul PSD, obişnuit cu ideea obsesivă a lui Liviu Dragnea să se scape de puşcărie pe el, pe ai lui şi pe ceilalţi "penali" pe care transformarea legilor justiţiei i-ar scăpa inevitabil.

Eu cred că Jean-Claude Juncker se îmbată zilnic pentru că este un om principial şi se simte dezgustat de ceea ce face; dacă ar fi aşa, atunci, în ipoteza că ar fi premier al României, ca să-l slugărească pe Dragnea, Juncker ar da în delirium tremens, poliţia i-ar lua carnetul şoferului său că ar înverzi bula numai pentru că au respirat acelaşi aer în maşină, fumatul ar fi interzis în aer liber, pe o rază de 200 de metri în jurul lui Juncker, pentru ca să nu ia foc, iar la cabinetul lui, PSI ar monta uşa anti-ex.

Liviu Dragnea a spus că are "mână proastă" în alegerea persoanelor pentru funcţia de premier; vreau să îl asigur că nu mâna este proastă.

Proastă este concepţia.

Dragnea nu cunoaşte decât o singură formă de control - proprietatea prin acţiuni la purtător, aşa că şi-a extrapolat cunoştinţele dobândite la Tel Drum S.A. asupra guvernării şi are pretenţia să conducă România, manevrând premierul de pe la spate, astfel ca succesele să revină PSD-ului, deci lui însuşi, iar insuccesele să revină maimuţei alese să-i fie slugă în fruntea Guvernului.

Aceasta nu este aluzie la condamnabila comparaţie a Vioricăi Vasilica Dăncilă cu pavianul cu mantie, lansată de abominabilul Cristian Tudor Popescu, ci este aluzie la faimoasa declaraţie a Ioanei Maria Vlas, care, când a intrat la puşcărie, a spus "Am fost maimuţa lui Sorin Ovidiu Vîntu", (unde Sorin Ovidiu Vîntu este adevăratul profesor al mânuirii acţiunilor la purtător, de la care Liviu Nicolae Dragnea încă mai are de luat lecţii atât ca număr, cât şi ca profunzime); observaţi că protagoniştii chestiunii cu maimuţele au fiecare câte trei nume, aşa că eu cred că Horia Cloşca şi Crişan este implicat, Gheorghe Doja, nu.

Oricum, însă, Liviu Dragnea a învăţat de la SOV Invest că la puşcărie trebuie să intre premierul, dar nu proprietarul PSD.

De ce spun că Dragnea are o concepţie proastă?

Nu, nu pentru că aş fi animat de intenţii curate, ca "haştag rezist" şi Soros, care, de când cu criza financiară, s-a reorientat spre chinezoaice şi metale neferoase în Balcani.

Ci, pur şi simplu, pentru că Dragnea nu-i în stare să priceapă că profilul de maimuţă pe baza căruia îşi alege premierii nu-i poate servi intereselor proprii: el caută maimuţe dresate, mă rog, în politica românească rar găseşti pe cineva care să nu fi fost dresată prin aşazisa "disciplină de partid", pe principiul "nu muşca mâna care îţi dă banana" (Valahia: "Vreau banana, vreau banana înapoi/Vreau banana, e banana mea!").

Problema nu-i că nu s-ar găsi maimuţe în Grădina Poolitică.

Problema e că lui Dragnea îi trebuie maimuţa lui, a lui, numai a lui şi a nimănui altcuiva.

Deci trebuie să fie obedientă şi dedicată, dar dedicaţia derivă din obedienţă.

Aici e poanta - obedientul e docil, plecat, supus şi fiind aşa, este de ajuns să se întâlnească cu un şef mai mare şi mai tare ca Dragnea, pentru ca, în secunda doi, fiind docil, plecat, supus, să îşi schimbe imediat dedicaţia, în favoarea celui mai puternic.

În ziua când se aşează în scaunul de premier, maimuţa lui Dragnea primeşte vizita SRI:

"Comanda la mine!"

"Da, să trăiţi!"

Grindeanu, Tudose.

"Da, să trăiţi!"

N-a fost nicio trădare, amândoi au fost consecvenţi în docilitate, doar că Dragnea nu este cel mai puternic dintre stăpâni şi de aia se dă de ceasul morţii cu "statul paralel", deşi SRI este o structură a statului şi paralelă este doar relaţia lui Dragnea cu premierii săi la purtător.

De aici rezultă că Dragnea ar trebui ca, dimpotrivă, să caute, pentru funcţia de prim ministru, oameni principiali, cu personalitate şi caracter, dar,...ha!,ha!,...aţi ghicit, asta ar intra în contradicţie cu ceea ce vrea Dragnea să facă premierul...

Dacă Parlamentul o validează astăzi pe Viorica Vasilica Dăncilă, dimpreună cu Cabinetul (nu pot să spun "Cabinetul său", pentru că nu-i al său, cred că, la fel ca mine, de unii miniştri nici n-a auzit până acum), atunci, în secunda doi, va spune: "Da, să trăiţi!"

Şi uite-aşa, o pierde Dragnea şi pe Dăncilă.

Cât despre mişcarea de emancipare a femeilor, eu cred o groază de chestii, că, de pildă, este o prostie să te cobori, ca femeie, în a cere un statut egal cu fiinţa inferioară numită "bărbat", acea sterpăciune care nu naşte, dar, este adevărat că, printre femei, sunt numeroase "Roşcate, blonde, şatene şi brunete" (Angels: "Aşa-s băieţii, umblă numai după fete") care nu-şi realizează superioritatea şi nu se respectă pe ele însele.

Dar, chiar şi ignorându-mi convingerea că mişcarea feministă este orientată greşit, numirea Vioricăi Vasilica Dăncilă este, mai degrabă, o înfrângere, decât o victorie, căci este ruşinos să fii ridicată la rangul de Ioana Maria Vlas.

O rog pe Ioana Maria Vlas să mă scuze, ea şi-a ispăşit pedeapsa.

Opinia Cititorului ( 42 )

  1. Articolul acesta are la baza o asteptare gresita, ca p.min.- conducatorii trebuie sa aibe calitati...etc.istoria milenara demonstreaza contrariul ,fiind o scena a grozaviilor de tot felul, nu un taram al ratiunii. binele e un caz particular. V.dancila este in logica istoriei.

    1. Asteptarea ca premierul sa aiba calitati nu este gresita, ci normala. Gresita este ideea ca daca premierii sint prosti, atunci regula este sa fie prosti.

      Citeste si tu carti de istorie. O sa vezi acolo conducatoori unul si unul. dragnea e copil.

      Chiar daca teza ta poate fi corecta, articolul poate sa nu fie despre Viorica, ci despre Liviu, Liviu Dragnea. Tot zilele astea, Liviu Dragnea s-a dat jos de pe cal, ca sa ne spuna ca un nemernic i l-a inlaturat pe Neagu Djuvara, si i l-a pus in schimb pe Mircea. Nemernicul nici nu poate fi altul, decat statul paralelogram. Iar 45 de rectori s-au rasculat, cerandu-i ultimativ (tot lui Liviu) ca Ministerul Educatiei sa fie condus de un pamblicar, ceea ce, pentru Liviu, inseamna foarte mult (ne-a spus-o tot el). In fine, Codrin Stefanescu (bufonul chel al lui Vadim) ni l-a felicitat de mama, in toate organele de presa. Insa nu pe Vadim! Mirosul lui Livache carmeste usor spre fetid, iar sursa putrida face curent, cu disperare.

      Asteptarea este corecta si deci normala. Situatia concreta este gresita. Daca la noi prostia si lacomia au facut ca anormalul sa devina "normal", nu inseamna ca trebuie sa devenim si noi "anormali" doar pentru a parea "normali" in raportul cu mediul de conjunctura. Altfel spus, NU VREAU sa devin prost si lacom (hot) pentru a parea "normal" (a ma integra in "normalul" vremurilor). Articolul este absolut corect pentru cine este normal si nu "normal". Intra-devar, avem 2 state paralele - statul/Romania celor normali si statul/Romania celor "normali". Eu raman in continuare normal si detest ca si pana acum lacomia degenerata pana la hotie/coruptie si in subsidiar prostia (pe umerii careia se sprijina hotia).

      Statul normal este cel al românilor care au făcut foamea în anii'80 și al românilor ținuți furați pe față de 28 de ani de către aceeași entitate, statul paralel, adică Securitatea ceaușistă.

      1. Banii furati de securitate in anii '80 (atunci cand toti faceam foamea) au ajuns la Voiculescu . Cauta-i la Antena 3 si o sa-i gasesti acolo.

      2. Banii pentru vila lui dragnea tot securitatea i-a furat? Dar Teldrum (si milioanele de Euro ttepuiti prin frima asta) tot de securitate este detinuta? Ai o obsesie anormala pe care o consideri normala. Esti la fel de "normal" ca si obsesia ta. In tara asta nu mai pot fi anchetati coruptii pentru ca este mana "statului paralel". Pentru ei (ca si pentru prosimea care inca nu s-a trezit) normal este doar statul in care liderii politici si baronii pot sa fure nestingheriti si sa ocupe posturi de conducere (auzi motivatia - pentru ca pot!) iar ceea ce li se opune reprezinta statul paralel. In prostia si hotia voastra ati ridicat anormalitatea la nivel de normalitate si tot cee ce este normal (inclusiv arestarea si condamnarea coruptilor) vi se pare anormal (actiunea statului paralel). Statul paralel a fost instaurat chiar de dragnea, reprezentantul PSD-ului prin guvernarile paralele de pana acum: o guvernare legitima dar fantoma (guv. Grindeanu, Tudose, Dancila etc) si o guvernare paralela, ilegitima, dar de facto (guv. dragnea I, dragnea II, si acum dragnea III). Asta este guvernarea paralela si implicit statul paralel! Asta este democratia PSD-ului. Unul singur (care pe deasupra mai este si hot&prost) conduce si dirijeaza tot, Democratia paralela (cica avem parlament, dar o singura persoana hotareste cum se voteaza, cica avem guvern dar aceeasi persoana unicat decide, cica avem democratie dar de fapt este dictatura unui prosovan corupt!). Ne-am intors exact in anii '80 - perioada pe care o blamezi! Unul singur conduce, face si desface guverne, iar noi ceilalti trebuie sa-l aplaudam. Aplauda-l tu ca esti "normal" Eu nu pot sa o fac pentru ca sunt normal. 

    ..... Liviu Dragnea să se scape de puşcărie pe el.......

    Daca "scapa" de puscarie, se scapa pe el. 

    1. Make are zece calambururi la trei cuvinte, n-am mai vazut o batjocura atat de densa.

      Zi ca nu-i superb articolul?

      O sa vina vremea cand dragnea "se va scapa pe el" asa cu au patit-o si altii. Si Bombonel se credea dictatorul infailibil care plimba bicicleta prin salile Parlamentului si acum a ajuns la latrina unde "s-a scapat de el". Istoria nu a iertat pe nimeni care a "jucat" impotriva propriului popor.

      Va veni și vremea lui Maior, Coldea, Kovesi si Băsescu.

      Tocmai asta am zis in postare. 

      Ti-e dor de ei? S-a dus vremea lor (din fericire). Din pacate au venit "fratii lor" din frontul salvarii nationale (ceilalti urmasi ai lui Ilici). Iliescu a mosit marele partid FSN care ulterior s-a scindat in PSD si PDL. Haita s-a splitat si-a schimbat denumirea, chiar si parul daca ne uitam la unii dintre liderii lor, dar naravurile au ramas aceleasi! In esenta este vorba de aceeasi mare familie de pradatori.

    Cu ministrii precum Nea Pamblica sa te tii reforma si progres...

    Să delirezi la fiecare frază, să repeți aceleași idei fixe doar de dragul de-a fi crezute ca adevăruri, să nu reușești să încropești un articol cap-coadă s.a.m.d. Make, e greu cu propaganda asta. Te golește, își bate joc de tine, te face să fii un zero. Păcat, Make, păreai un tip cât de cât frecventabil. Ușor, ușor, te vor evita și boii cu care ești dus!

    1. E greu sa fii PSD-ist zilele astea.

      Is la cascaval de ce e rau?

      Nu-i rau, ii greu, cum scoate nasul din casa, il baga-n fund la un protestatar de strada.

      Iese, se urca in mercan cu geamuri fumuri, i se falfaie de potestatatul fomist.

      Daca nu are paine sa mance cozonac cu mac.( O celebra vorba am adaptat-o zilelor noastre !) 

      Dupa cum spuneam, exista cele 2 state/Romanii. Cea a normalilor si cea a "normalilor". Evident ca pentru "normali" ceea ce nu pot intelege este zero si cum ei nu pot intelege starea de normalitate, o declara nula (zero). Pentru cei normali insa, articolul este de nota 10.

      Deci, Sika este "normal".

      Nu este suficient de clar? Cat sa mai posteze omul ca sa ne dovedeasca ca este "normal"?

    Si neamtu' si io apoi avem acelasi permis ca forma, tradus in limbile ioficiale ale adunaturi zise UE sau toate limbgile.

    Atat europene, costuri europene sau mai mari, salarii rumanesti ? 

    De ce il aratam cu degetul pe Dragnea cand Davosul face la fel cu maimutele politice? 

    Pacalaciul din Sua a crezut ca e in fruntea Sua si o conduce ca pe propria firma, poate sa o dea in gard cum a facut cu firmele lui ca a ajuns koldus, sa zica cui ce vrea ca el e mare si tare nr 1 in stat. Baieti i-au spus mai direct mai voalat sa plimbe ursu' , adica nevasta frumoasa. 

    Pentru banci e buna si asta sa semneze niste imprumuturi pana la iepurila, ce conteaza ca nu i s-a racit sezatoarea domnului intelectual scolit la 50sde ani Tudose care a uitat de japonezu' ala daca nu si-a programat vizita cat era in vana? 

    Sigur "mana libera " au sa duca un pahar de apa sub nas si o hartie sub dos cand sunt pe tron sa se usureze in rest cred ca raspund cu salutul "Hai Dragnea !" sa-l fi copiat de la nemti ? 

    Cert este ca ne civilizam, daca iemigram ? 

    Cand ciocnim oauăle nu ne pierdem cu "firea" si aducem o alta doamna ? 

    Iorganele statului de drept (auzi ce denumire stufoasa) nu au mirosit cum s-a umflat in pene Tel Drum ? 

    Acum cand firma vrea sa moara nu o lasa domnle' ! 

    Bani de-on scaun si o oglinda is in Madagascar !?!

    Regulamentul dvs. cere cititorilor sa se exprime intr-un limbaj decent, fara "mesaje mahalagesti". Ma intreb daca autorului articolului, ramas anonim, a primit aceleasi indrumari...

    1. Stimata doamna Ana, am verificat exprimarea si nu am gasit, in cuprinsul articolului, nicaieri, cuvintul "calorifer". Deci, articolul este scris intr-un limbaj decent, dar referindu-se la fenomene mahalagesti din politica si tratindu-le ceva mai subtil, ii poate pierde pe drum pe unii cititori, care sa confunde mesajul cu subiectul sau cu ceea ce au ei in cap, sau fiind mahalagii, sa nu poata intelege ce inseamna mahalagism.

      Nu, autorul articolului nu a primit aceleasi indrumari din Regulament, autorul articolului este si autorul Regulamentului. 

      Autorul articolului - MAKE, adica eu - este proprietarul ziarului BURSA de 27 de ani, de la infiintare si pina acum, ceea ce nu-l scuteste sa fie anonim, desi adresa, telefoanele si e-mail-ul la care poate fi gasit, sint publice.

      Alta intrebare? 

      Care este partea indecenta a articolului intrucat nu am reusit sa o identific?

      Bun venit pe acest site !

      MAKE, felicitari din inima pentru un asemenea articol; sa fie un exemplu si pentru unii carcotasi !

      Rabdare; o sa apara si o editie colorata! eventual cu adnotari si explicatii, explicite. 

    Blonda de la Interne este PROFESIONAL, o MARE NULITATE!!!!Back in Videle with Dragnea, lover-boy, dear!!!

    Eu m-am amuzat initial citind acest articol (si, apropo, n-am gasit nimic indecent in el).

    Apoi n-am mai fost asa amuzat, pentru ca de fapt el arata situatia mizerabila in care ne gasim la nivel de clasa politica. Si de structuri care stau "paralel" cu statul "legitim".

    Si la fel si la nivel UE... 

    1. Poți să fii de acord, sau să nu fii de acord cu Make, dar abordarea lui din perspectivă dubla, românească și europeană, este valoroasa și inedită. În mod excepțional, articolul mai este și foarte spumos.

      Statul legitim este cel al Securității nu cel al românilor normali care votează degeaba. :)))

      ce stiti voi.

    Romînia: cazanul iadului!

    Make, cred ca e unul dintre cele mai bune articole ale tale. Pacat ca noi suntem cei ce vor fi guvernati din nou de acesti mizerabili. Multumesc pentru articol.

    1. Cand ascris articolul ,in mod evident ,Make era in starea lui Junker-totul aburos ,totul permis -traiasca bascalia ,ea arata cat de destepti santem noi !Sexul in titlu -pe cand poze cu dansatoare din buric ?

      Nu-ti ajunge Vasilica?

    Nu are legatura cu subiectul.

    Ati creat egalitate intre unul cu 12 clase, BAC-ul neluat , Maistru = AR. 

    Domnul Rusu de la Cluj va poate detalia.  

    De ce sa mai faci facultate in Romania cand ai portite pentru acelasi post ? 

    Il rog pe domnul Dragnea sa o scoata de urgenta sau sa inchida catedra de Ar ! 

    Si doamna Andronescu poate sa va dea informatii, domnul Rusu e in tema.

    Multumesc. 

    Eu nu pricep cum e asta cu statul paralel ..Pai daca e paralel e bine pt ca actioneaza pe parcela lui de control.Ce cauta unii pe parcela aia ? Poate unii vor ca toate liniile sa se intersecteze in centrul lor de putere altfel nu vad care e problema ca sunt institutii de control pe diverse sectoare .Hai sa nu mai controlam nimic atunci decat cu telefon de la partid ...

    Daca ma aleg vecinii sef de scara cu majoritate si votam ca pot sa il capacesc pe Gigel de la 3 o sa pot sa il capacesc sau intervine statul paralel ? Daca nu ma lasa sa ilcapacesc o dau si eu cu Soros , SPP , agenturili :)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb