SFIDAREA LUI BĂSESCU Poanta cu toanta de la Harvardn-am

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 16 iulie 2014

Poanta cu toanta de la Harvardn-am

Nu cred că Guvernul nu a elaborat studiul de impact asupra reducerii Contribuţiilor de Asigurări Sociale (CAS), aşa cum pare să rezulte din filmul întâlnirii, la nivel înalt, în Palatul Cotroceni, dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta, însoţit de ministrul finanţelor Ioana Petrescu, un film dat publicităţii de Administraţia Prezidenţială, ca să infirme declaraţia primului ministru că Băsescu ar fi fost bădăran cu doamna ministru.

Toată lumea observă, din film, că, pe de o parte, Băsescu este protocolar (atât cât poate el), abţinându-se să-şi suduie invitaţii care, pe de altă parte, îl sfidează, cerându-i să promulge legea reducerii CAS, fără să-i prezinte mecanismul şi sursele băneşti de recâştigare a celor cinci miliarde, estimate că s-ar pierde prin adoptarea măsurii, de la bugetul asigurărilor sociale.

Băsescu le reproşează celor doi miniştri că nu au prezentat felul în care au gândit reechilibrarea, socotind că, în total, ar ajunge la un deficit bugetar suplimentar de circa 1,7%, dacă ar promulga legea.

Ioana Petrescu afirmă că a făcut un studiu asupra problemei.

Băsescu i-l cere.

Petrescu spune că va face studiul, după ce a afirmat că l-a făcut.

În locul lui Băsescu, eu, unul, mi-aş fi pierdut cumpătul şi i-aş fi aruncat cu scrumiera-n cap, cum a făcut Naomi Campbell cu secretara ei.

Noroc că la Cotroceni nu se fumează şi că am atâta minte, încât să nu fiu politician.

Este oribil să decizi soarta ţării, confruntând potăi înălţate-n rang.

Dar, din această scenă a filmului, cu toţii tragem concluzia că avem un Guvern de habarnişti.

Nu exclud această posibilitate (mai ales când mă uit la Petreasca), dar nu cred ceea ce se vede-n film.

Ce mă face neîncrezător este convingerea că nu-i posibil ca o astfel de lege, anunţată cu mult timp în urmă, îndelung şi amănunţit controversată (inclusiv cu FMI), să nu dispună de cercetarea impactului său, completată cu evaluarea modului de reechilibrare bugetară, dincolo de amatorismul sloganurilor pseudo-teoretice ale absolventei de Harvard, tânăra de 34 de ani ajunsă ministru, la ploaia din martie.

Eu cred că, de fapt, Ponta nu a vrut să-i dea studiul lui Băsescu.

Cred că studiul este criticabil şi ar furniza contraargumente, făcând ca iniţiativa Guvernului Ponta să devină discutabilă, în sine.

Cred că Ponta, pur şi simplu, a vrut să-l sfideze pe Băsescu, punându-l într-o dilemă: să se umilească preşedintele, promulgând o lege căreia îi cunoaşte pericolele, dar nu şi soluţiile, ori să-şi urce-n cap pe oamenii de afaceri (avantajaţi de reducerea CAS), respingând legea?

Cu uşurătate, Ponta i-a sugerat lui Băsescu, de cel puţin două ori, să respingă legea.

Faptul că miniştrii hotărâseră, încă de acasă, să-l sfideze pe preşedinte se citea cu claritate pe faţa Ioanei Petrescu - o fizionomie rămasă infantilă, de tocilară dresată, a cărei singură înfruntare se limitează la strâmbături.

Ioana Petrescu se strâmbă la preşedinte, în timpul introducerii la subiectul întâlnirii: îşi împinsese obrajii către urechi, linia gurii se lungise, iar buza inferioară se trăsese înapoi, la fel cum fac preşcolarii, când sunt certaţi, ca şi când n-ar auzi şi vor să-şi exprime indiferenţa faţă de ceea ce li se reproşează.

Servind politica lui Ponta, Petreasca se strâmbă.

O asigurăm că nu este nevoie.

În ordine de idei contrară, bădărănie a fost, dar nu a lui Băsescu.

Opinia Cititorului ( 66 )

  1. as fi crezut ca esti pe linga problema...dar spre final de articol ai punctat. fatuca a stiut partial ce va fi la cotroceni. dupa intrevedere te asigur ca a ramas cu gustul amar al faptului ca a fost folosita de ponta. iar basescu mai face un val doua pina in iarna. ce sa faca si el?

    pentru ca romanul de rand sa poata intelege ce inseamna sa ai o responsabilitate si pe care sa o si exerciti. Doamna ministru nu trebuie certata, deoarece problema este la domul prim-ministru a carui naivitate sau in cel mai bun caz lipsa a experientei au fost cel mai bine puse in evidenta la inceputul lunii octombrie 2012, cand prin anuntul domniei sale (se gaseste pe site-ul A3) a dat cu piciorul unei munci de ani de zile pentru transformarea datoriilor in actiuni la concernul Oltchim. Faptul ca nu a stiut (sau a pronuntat intentionat alta data in care a fost data publicitatii hotararea CE in privinta dosarului Oltchim C28/2009 ) nu poate sa treaca cu vederea ca nu a fost in cunostiinta de cauza asupra celei de-a 2 concluzii in care se aproba acest DEBT to EQUITY SWAP. "Adică între mai 2009, când a fost cerută aprobarea Comisiei Europene, şi 6 martie 2012 nu s-a întreprins nimic pentru Oltchim, motiv pentru care în 6 martie 2012 s-a publicat în buletinul oficial al Uniunii Europene, articolul 1: 'Comisia s-a hotărât să închidă procedura oficială de investigare în ceea ce priveşte garanţia de stat notificată în favoarea Oltchim'. Comisia a constatat, astfel, că România şi-a retras notificarea şi nu va continua această măsură. Practic, Guvernul care din mai 2009 până în martie 2012 nu a făcut absolut nimic pentru salvarea Oltchim, pentru restructurarea sa, pentru revenirea la o situaţie economică normală, şi-a retras notificarea şi a anunţat Comisia Europeană că nu va continua să facă acest lucru', a mai afirmat primul ministru, citat de Agerpres". Este adevarat ca si domnul Almunia a numerotat intr-un mod ciudat aceste concluzii, insa un jurist si mai ales un om politic a carui responsabilitate o simte pe umeri nu se lasa prins in astfel de mreje. Totusi ceva in declaratia domniei sale din anul 2012 1 octombrie este adevarat "în detrimentul evident al intereselor statului român şi într-un mod în care în mod clar pot să-l cataloghez ca fiind şi ţinând într-adevăr de termenul de circ”, a afirmat premierul." Faptul ca domnul Presedinte l-a numit de la nominalizarea in functie Victor Viorel Ponta a fost cu siguranta si o pregatire pentru nu a fi luat prin surprindere atunci cand va afla ca Traian Basescu este numele presedintelui, insa avatarul sau este MTO----MAXIMUS TRAIANUS OBLIGATOR :-)

    Studiu de impact? N-au, mein Herr, n-au nimic, doar un plan subtire, descris de urmatoarele coordonate:

    Fondu' si uie care cica s-a lipit spinarea de portelan de buricul porcului-pusculita; 

    anul electoral, cind cutuma cere sa te prefaci ca ai si mai si dai; 

    lipsa de solutii, ca nici Doamne-Doamne n-ar sti de unde sa inventeze lovele... 

    Si o ministresa muta ca o lebada si ca poetul Blaga, aleasa pe imaginea studiilor americanesti si pe o cumetrie timisoreana marca socru' mic... Cu mutii m-am obisnuit, de la Nadia la Hagi si Simona Halep, da' parca chiar la Finante... Saraca fata e in pozitia de a-i porunci capului "Du-ma!" si el refuza s-o duca, e extenuat ca o camila insolata cu cocoasa dezhidratata pina la concav... Nici decorativa n-o pot numi, ca nu poate nimeni, asta e cruda realitate...

    Da' unde, Doamne iarta-ma, se grabeste Ponta cu strategia asta? Spre o pensie post politica la 45? 

    1. "Cu mutii m-am obisnuit, de la Nadia la Hagi si Simona Halep"

      Ce-ti veni sa dai asa cu parul in unele din cele mai ilustre nume ale Romaniei contemporane? 

      Un coleg de scoala, probabil cel mai mare inventator al Romaniei, angajat la Microsoft, in una din intilnirile pe care le avem aproape an de an imi argumenta f convingator cit de coerent si profund isi exprima Hagi ideile. Imi dadea de inteles ca un mare sportiv, chiar mai putin instruit, este un om dotat cu mobilier de arta la etajele superioare. 

    Bravo, cu accent ascutit, stimabile Make, ma bucur ca s-a realimentat teava cu verva in flux continuu, eram atit de ingrozit de makelessness incit ma apucasem sa citesc, ca sa mai rid, prezentari ale economistului sef de la Raifaizan!

    1. Draga MA,

      neaparat si neabatut de la treburiili zilei te rog urmatoarele opere literare sa le ai sub control: CV domnul Florin Georgescu cu focalizare pe dilatarea timpului cand vine vorba de pozitia de lidar la CAF (comisia auditorilor financiari), raport financiar 2012, 2013 OMV Petrom unde capitalul social se congestioneaza de la 18.3 miliarde de stele la 5 si o idee de miliarde de caluti de mare aflati in croaziera pe marea virtuala de la Pitesti, decizia din gura si nu pe note a domnului Ursache de a nu lista BCR care totusi are o problema de logica cu declaratia de presa data de Reuters si preluata de Handelsblatt unde se zice ca BCR se lua de pe bursa. Si nu in ultimul rand declaratia domnului Ponta la 1 octombrie 2012 prin care a anulat prin omisiune declaratia CE de a face DEBT TO EQUITY. Daca vrei sa ai si matale un tricou cu initialele MTO ---adica MAXIMUS TRAIANUS OBLIGATOR te rog trimite un SMS la numarul 0815 avand mesajul 4711.  

      Chiar faceam lista de lecturi facultative pe vacanta de vara, vreau s-o impresionez pe tovarasa! Da' am mai cetit din dinsele, imi plac povestile cu escroci si imbecili, iar Ilf si Petrov nu au fost prea prolifici... De tricou n-am trebuinta, vara ma imbrac in uniforma coloniala, cu cravata cu mineca scurta...

      te rog sa te asortezi cu uniforma coloniala. Inscriptia MAXIMUS trebuie la o asa costumatie sa nu lipseasca.Bineinteles am sucienta incredere ca poti sa argumentezi prin fapte de vitejie cele care sunt inscriptionate pe tinuta ireprosabila. Daca te intreaba cineva daca nu cumva asteptarile intrec posibilitatile in niciun caz sa arati vreo urma de indoiala. Spui doar simplu a la James Bond: Vom face totul! Si ca sa ai o referinta dai drept exemplu proiectul BER de la Berlin si daca nici atunci nu esti inteles inca 3 cuvinte lanseaza in eter: Insa ia timp :-)

    Fatuca aia n-are nici o vina. Nu a stat in tara sa vada ce mizerii sipotcarii s-au intamplat in ultimii 10 ani si nici nu s-a uitat la tv sa vada cine e zmeu si cine fat-frumos. Ea a intrat in ceva ce nu stie, aburita de copilot cu vrajelile lui cu care vrajeste o tara si Europa intreaga. Iar Harvard e Harvard, sa nu minimalizam nici asta. Dar Harvardul nu te invata cum sa pui Romania pe sine. Si ea a fost si pregatita tot de copilot inainte de intalnire si a fost invatata ce si cum sa spuna, in genul: nu intra in detalii, abureste-l ca nu stie, e batran prost rau urat etc de restu ma ocup eu. Uitand ca de fapt nu Basescu face calculele sau citeste indicatorii ci Bogdan Dragoi care stie ce citeste.

    A o suci ca la Ploiesti cu scenarii si interpretari abracadabrante precum "maistrul" cristoiu -ardei umplut pt preteni sau coroiu pt cunoscatori - mi se pare de-a dreptul dubios pt. tine, domnule Make. Motiv pentru care nu-mi ramane decat sa ma intreb daca, intr-adevar, din baseala se mai fac bani. E singura intrebare care poate justifica acest articol...

    1. Vad ca s-a dublat mesajul trimis. N-a fost in intentia mea sa fac spam. Rog stergerea dublurii...

      Inteleg ca respingi scenariul ca Guvernul Ponta a facut studiul de impact al reducerii CAS, dar a refuzat sa i-l dea lui Basescu si ca optezi pentru scenariul ca Guvernul Ponta este intratit de prost incit nu a facut studiul.

      Este singura varianta care poate justifica interventia ta... 

      Bravo, dl MAKE. Acum imi place teoria dv. Ba chiar o cred adevarata. Mai ales daca tinem cont de iesirea imediata a lui Ponta la TV: "ne-am certat". Vezi, el tine cu oamenii de afaceri, Basescu este rau.

      Ponta a venit sa intinda o capcana lui Basescu si a cazut singur in ea pentru ca din erou a devenit un papagal. 

      Logica-mi spune ca atacarea unei fete cu moaca de tocilar si promovarea opiniilor unui nimeni gen ialomitianu e basism. Te-as intreba la fel de logic: daca un mediocru ca basescu te-ar lua cu rahaturi contabilicesti de 2 bani care nu au nicio logica ce i-ai raspunde? Ii aud pe multi laudandu-l pe Gherghina sau alte relicve comuniste. Opinii gen "ar fi trebuit sa-l puna pe Georgescu ministru" reprezinta concluzia trista a unui joc propagandistic de cacat specific ilegitimului de la Cotroceni. Fratilor, oameni precum fata asta - care intr-adevar pacatuieste prin naivitatea afisata - ar trebui lasati sa schimbe mersul lucrurilor in ministerul ala comunist. Nu relicvele cordite care dau bine in ochii unui public din ce in ce mai inept. Cam asta ar trebui sa fie si opinia ta, Make. Nu de alta, dar promovarea prostovanilor se vede si-n vanzarile ziarului tau.

      P.S. In final, vezi ca ti-a scapat o chiftea: se scrie "intr-atat". Legat e corect doar pentru basisti ;-) 

      FMI te ia cu aceleasi "rahaturi contabilicesti" cu care a luat-o mediocrul Basescu pe preacurata harvardista.

      Nu ai clarificat dilema de la 6.2.: daca optezi ca preacurata a avut studiul si nu i l-a dat presedintelui, atunci nu e nici preacurata, nici naiva, ci este angajata, in mod mizerabil, intr-o lupta politica ordinara, in care nu tine seama de consecintele asupra cetatenilor; daca nu a avut studiul, atunci, din nou, nu este naiva (asta se numeste incompetenta), ci amatoare aventurista. 

      Intrucit (scriu cuvintul legat, asa cum am invatat cu o jumatate de secol in urma), la interventia de la 6.1., pari sa respingi prima varianta, rezulta ca, dintre noi doi, tu esti basistul care sustine ca avem un guvern incompetent. 

      Eu afirm, in articol, nu ca guvernul este incompetent, ci ca s-a comportat obstructionist si sfidator cu presedintele.

      Logica, mon cher... fara ea, ajungi basist cind nici nu te gindesti (sau tocmai de aia). 

      Make, sa revenim la dilema referitoare la studiul care n-ar fi ajuns la basescu. N-am continuat pe logica ta deoarece pornesti de la o premisa falsa. Cine e basescu astfel incat premierul sa fie obligat sa-i dea studiul? Singurul care-i poate cere acest lucru premierului e Parlamentul care, in conformitate cu Constitutia, e organul suprem de conducere in stat. Faptul ca ai un individ mai tupeist care-si zice seful statului nu inseamna ca acesta este superiorul premierului. Intr-adevar, Ponta a gresit cand s-a dus la basescu(daca spui ca a fost prost, ai dreptate) precum o sluga la stapan. O greseala care a dat nastere scenariilor de acest tip care, efectiv n-au legatura cu realitatea. Da, Ponta si fatuca nu au vrut sa-i dea studiul, dar nu i l-au dat din cauza ca n-are de ce sa ceara basescu studiul. Simplu!

      In ceea ce priveste "rahaturile contabilicesti", ai dreptate partial. Asa e FMI te intreaba aceleasi lucruri, dar ai habar cat de prosti sunt aia de la FMI? O sa-ti dau un singur exemplu: Jeffrey Franks sustinea intr-o discutie privata ca in urma tiparirii aiuristice de moneda va creste increderea in economia americana si ca dolarul se va intari. Mare meserias! 

      P.S. Probabil sunt basist(conform logicii Makiene), dar "intr-atat" se scrie dezlegat de cand lumea. :-) 

      Da Copp, de acord sa o luam mai gospodareste.

      Colegii m-au incredintat ca intr-atit se scrie cum zici. 

      O.K. 

      Pe de alta parte, presedintele este seful statului si nominalizeaza premierul. 

      Raporturile nu sint simetrice, astfel ca premierul nu nominalizeaza presedintele, ci presedintele este votat de cetateni si pentru ca este incarcat cu aceasta putere, are mandatul direct al cetatenilor sa-l nominalizeze pe premier. 

      Premierul nu este egalul presedintelui, pentru ca este numit, iar nu votat de cetateni, ci doar validat de reprezentantii lor, parlamentarii. 

      Desigur, in virtutea acestei puteri, presedintele nu-i poate cere premierului orice ii trece prin minte, dar justificarea unei legi sosite la promulgare pare sa fie o cerere de bun simt, atit timp cit presedintele, ca sa o promulge, trebuie sa semneze. 

      Daca presedintele ar trebui sa promulge orice parvine de la Parlament, atunci institutia promulgarii nu si-ar mai avea rostul. 

      Prin urmare, oricum s-ar scrie corect "intr-atit", temeiul opiniilor tale este eronat: premierul era dator sa-i prezinte presedintelui datele solicitate, pentru promulgare.

      Deci, agreez ca ai prioritate gramaticala, in fata mea, dar ar trebui sa agreezi ca logica ti-a jucat o festa. 

      D-le Make... si daca sunt valabile ambele variante? Adica:  

      1. Da, guvernul a facut studiul... 

      2. Da, guvernul este atat de prost incat nu are studiul. Pentru ca l-a pierdut. Ce mare lucru... Pai contractul cu Bechtel n-a fost "pierdut" ? Sau PNL -ul n-a pierdut protocolul de infintare USL?

      Nu scriu aceasta replica pentru a avea ultimul cuvant. Dintr-un anumit punct de vedere dreptate, dar, doar teoretic.

      Cine e "presedintele votat de cetateni"? basescu? Sa fim seriosi! Sa ne reamintim cum a fost tinut in functie printr-o lovitura de stat instrumentata de Curtea Constitutionala? Care sunt cetatenii care l-au votat? Cei 90% care i-au spus sa plece? Sa fim seriosi! 

      Nu, draga Make, absolut nimeni nu are nicio datorie fata de basescu! Este un individ delegitimat si insalubru. Un tip care te maculeaza inclusiv atunci cand il scuipi. Singura datorie pe care o avem la el este aceea de a-l trimite in groapa de gunoi a istoriei.  

      P.S. Tin in final sa-ti spun ca nu consider ca am nicio ”prioritate gramaticala” in fata ta. Am tratat chestiunea strict ca pe o gluma.

      Apreciez foarte mult ceea ce faci, chiar daca uneori mi-as dori sa ai ceva mai mult din ”fratele” tau Zacharias Lichter. 

      Ambele variante par adevarate, studiul de impact exista, masurile de reechilibrare sint in discutie, situatia caracterizind aventurismul, sub presiune electorala.

      Nu stiu de unde ai aflat de fratele meu, dar am din ce in ce mai putin din el, devenind mereu mai mult Nacht.

      Havardista sau habarnista? 

    1. Ioana Petrescu nu a absolvit Harvardul ci o facultate de talie mult mai mica

    2. Nu Ioana Petrescu este problema ci faptul ca in minister NU exista specialist capabili sa elaboreze studii de impact ci multi bagatori de seama (rude, cunostinte, amante, nepoti etc.). Toate ministerele sunt un fel de ASF-uri (putini specialisti, multi pilosi cu nasul pe sus si mintea pe jos ocupati mai mult de veniturile personale decat de gestionarea domeniului de care raspund).

    Ministerele au nevoie de zeci de Ioan Petrescu. Cu o floare nu se face primavera in ministerele din Romania. Avem o multime de absolventi ai universitatilor de prestigiu din afara (Anglia, SUA etc.). Aduceti-i acasa si dati-le de lucru in ministere, agentii si autoritati. Fara o schimbare masiva, in bloc, nu faceti mare lucru. Politrucii OUT, meseriasii IN!! 

    1. Apreciez buna ta intentie, dar te inseli: in Ministerul de Finante exista si rude pricepute - cu certitudine, Ministerul are capacitatea sa elaboreze studiile necesare adoptarii de masuri.

      Sint de acord ca ar trebui sa gasim calea sa ne repatriem creierele, dar ce te faci ca vin insotite de proprietari retardati.

      Totusi, Petreasca are drept de vot, numara 34 de ani, nu 12, cum se poarta. 

      ...pentru a fi incadrabil in in ministerele Romaniei.Tinerii care pleaca,prin forte proprii,sa studieze in universitatile de frunte ale lumii trebuie sa stie ca nimeni nu va avea nevoie de ei,intr-o tara in care doar partidele hotarasc cine e bun si cine nu,dupa ce studiaza almanahele.

      Intr-adevar, in ministere sunt si oameni priceputi dar constituie o minoritate satula sa tot duca in carca incompetentii adusi acolo cu pile, adesea pe functii de conducere. Prefer tinerii scoliti in afara (unde diplomele se obtin pe merit, nu se cumpara ca in Romania) in locul dinozaurilor autohtoni incapabili sa sa inteleaga si sa faca rationamente mai departe de burdihanele lor mari si interesele individuale sau de clan, marunte.

      Fetisul asta ca, in strainatate, vezi Doamne, e altfel decit la noi, am fost silit sa-l depasesc, cind, la un spital din Viena, am primit lista completa de spagi pe care trebuie sa le dau -cuantumuri si destinatii - in condtiile in care spitalizarea m-a costat oficial 1300 de euro pe zi (e un spital mai modest, pe masura pungii mele).

      Asa ca, lasati-o mai moale, va rog.

      Singura deosebire este ca aici nu ne duce capul sa dam o spaga ca sa obtinem lista spagilor,. 

    Cred ca nu sunt asigurati toti bani pentru reducerea CAS.Dar sa vad un asenenea titlu,de la un jurnalist apreciat,este jignire pentru jurnalist,sa foloseasca cuvintele lui Basescu.Pacat ca vorbesc despre economie,oameni care habar nu au de economie.Oameni care stiu numai sa jigneasca,fara sa spuna nimic concret.Sunt doua categori de oameni care_l sustin pe Basescu:interesati si naivi.

    1. Nu cred ca Basescu e in stare sa inventeze cuvintul "Harvardn-am".

      E bun la chestiile astea, dar nu atit de bun ca mine. 

      Interesul meu la Basescu?

      Da, uneori, cind vreau sa dorm, il platesc sa-mi inventeze cite-un joc de cuvinte, dar, in ultimul timp, e tot mai trist si nu prea mai merita. 

      Bravo Make! Ieri am postat: Po(a)nta si Toanta...........in fata Presedintelui si ma gandeam ca mi se vor face reprosuri ca si eu m-am luat dupa Basescu, adica sunt badaran cu eminenta. Acum dorm linistit; daca va fi cazul sunt badaran alaturi de Make si asta ma onoreaza. 

      Inca ceva Make: m-ai furat, m-ai copiat chiar daca n-ai mai folosit paranteza pentru Po(a)nta.

      Pai, se poate bre Make? 

      N-am sa ma obisnuiesc niciodata cu rautatea si cinismul gratuity, atat de drag cititorilor ziarelor!

      Dar cred in excelenta dobandita dupa ani grei de munca intr-o facultate prestigioasa si intr-o economie care pretuieste adevaratele valori si nu spoiala.... 

      Multumesc!, iti dau jumatate din drepturile mele de autor de la acest articol.

      Paranteza nu am mentinut-o pentru ca am imprimat titlului un alt inteles, rezultind din cel al articolului. 

      Stimata Ramona, sesisezi distinctia dintre studiu si praxis?

      Realizezi ca exista personalitati disonante - capacitate de studiu, eventual dezvoltata, la aceeasi persoana ramasa in urma in capacitatea de racordare sociala.  

      Multumesc, nu vreau sa te mai saracesc si eu, dar ai grija, daca mai repeti hotomania o sa-ti reproseze Dottore Ponta ca-l copy-paste si pe el. 

    A existat Horia Mocanu, Deus ex machina prapadit adus de DD sa candideze la Capitala... Expertul de le-a facut campanie lu' Lincoln, Winetou si Rob Roy... Niels Schnecker fara de care Mc Kinley nu ajungea pe bancnota de 500 si pe muntele Rushmore... Absolventi de Yale (unde se fac chei), sefi de birou ai lu' Hamurabin Laden, genii care au brevetat valetul de trefla si becul cu microunde... Ni se umple gura de titluri si plaminul de emfaza, ne extaziem ca Halep a cistigat grand slamul de la Dorohoi, respectam pe Corina Dragotescu ca face naveta in State sa nu piarda dreptul de sedere...

    Problema orgoliilor noastre obscure e ca Bucurestiul a fost mic Paris aici doar si nu in Franta, Romania - Belgia Orientului ici-sa si nu la Bruxelles!  

    Ce importa la ce megauniversitate si-a facut studiile medii Madam Petrescu? Devine mai desteapta in ciuda evidentei? Poate nega cineva ca se manifesta idiot de cind s-a repatriat, de la usturoi la apciza? 

    P.S. 

    Mda, Make e cam basist... Si incep sa devin si io, dupa doua campanii impotriva, in primul rind, recunosc, din motive de gica contra, iar secundo, ca ailalti sint prea prosti... 

    P.P.S.

    E interzis sa fii basist in ziarul tau?!? Unde sa fii? Aiurea, la Ghita? 

    1. Nu domnu' MA, nu sintem anti-rasisti, la noi esti liber sa fi chiar si pro-Junker & Schulz!

      ERATA. Am vrut sa spun anti-basisti, dar s-a sters partea de jos a "B"-ului din tastatura. 

      ... un evreu ca mine n-a iubit un antisemit ca dumneavoastra! Sau, parca era invers?!?

      La mine s-a sters tasta cu harvardul, nu pot sa mai scriu corect mto... 

    a) Consilierul presedintelui ,Bogdan Dragoi e un Profesionist cu P mare !

    b) Doamna ministru, cum s-a exprimat si presedintele isi va da demisia ; 

    c) Doamna Petrescu este sexy ; poate nu ca doamna Manescu, fosta ministressa de la transporturi, dar e hot sa fii tocilara de la H... Pai decat madam de la piata Andreea Paul Vass, coana Joitica a opozitiei, mai bine Doamna P... 

    d) Opozitia are idei alternative ceva ? Ca popoul se uita pe latrina 3 si rtv, unde dan senzationescu se intoarce... 

    e) Specialisti de finante, direct din productie, de pe la Dacia Renault, de prin industria IT, de pe la fabricile de componente auto samd nu pot fi contactati ?

    Am zis ,n-am dat cu parul... 

    Ca si completare la ceea ce am scris deja, prefer sa las banii in mana toantei de la Harvard decat desteptei blonde de la Dunarea de Jos, care inca este convinsa ca Norvegia are presedinte!!!

    1. Pai ce Norvegia NU mai are Presedinte???! Serios!?? Si mie de ce nu mi-a spus nimeni???

      PENTRU CA ESTI: E len a

      Pricepusi bre? 

    Pana la urma, nu este o simpla lupta intre Petrescu, Basescu, Ponta ci una mult mai profunda, intre Noul condus de calificare, onestitate si bune intentii fata de tara si Vechiul condus de interese obscure personale si/sau de partid, de gasti, incrangaturi de interese si politici&politicieni mizerabile/mizerabili. Asta este marea problema - ca lovim in ceea ce este curat (dar din pacate fara experienta lucrului intr-un mediu mizerabil, murdarit de lupta politica si ambitiile marunte ale unei clase politice deplorabile)!

    1. De ce nu i-a dat studiul presedintelui?

      Ori pentru ca e o tinara curata, cu intentii bune, ori pentru ca e competenta.

      Alege! 

      Cel mai probabil, nu l-a avut din lipsa de experienta. I se poate reprosa ca nu a a avut acel studiu (daca exista) sau ca nu l-a cerut specialistilor din subordine (daca nu exista). Imi este greu sa cred ca a fost cuprinsa atat de repede de mizeria din politica noastra astfel incat sa fie lipsita de onestitate si de intentii bune asa incat exclude variant asta. De asemenea, avand in vedere back-groundul, ma indoiesc iarasi ca varianta incompetentei sta in picioare. Cel mai probabil ii lipseste experienta lucrului intr-un mediu framantat precum este cel de la noi pe care l-a confundat cu mediul academic din state in care se pune accentul pe lucrul in echipa. Ea nu a avut echipa. Raman in continuare supporter al valorilor autohtone, formate in mediul academic din afara.

      Pina si Ionut Popescu dispunea de studiile necesare justificarii legilor.

      Asta nu este calitatea ministrului, el nu trebuie sa le ceara; ii sint date ca sa poata decide. 

      Ce vreti sa spuneti, ca o lege despre CAS a fost decisa de ministrul finantelor, ca musca-n lapte?

      Va plac mustele in lapte?! 

    N-as fi crezut ca majoritatea,dintre cei care comentati aici,sunteti asa de frustrati!Cum puteti sa scrieti despre o absolventa HARVARD,cu fatuca?Am impresia ca baietei sunteti voi!Niciun argument pertinent nu ati adus,in afara de jigniri si de rautatea maladiva,de care dati dovada!Cum puteti afirma ca presedintele n-a fost badaran,cand a folosit termenul de iresponsabil,atat pt. Ponta cat si pt. Tariceanu?In ceea ce il priveste pe dl.Make,opiniile dansului nu ma uimesc,fiind in conformitate cu credintele sale POLITICE,ceea ce nu-i de criticat!Mai interesant ar fi daca dansul ne-ar spune ce se mai aude de SIMA?

    1. Asa e.

      Daca folosesti termenul de "iresponsabil" fata de un iresponsabil, atunci nu spui adevarul, ci esti badaran. 

      Adevarul este o badaranie. 

      Credintele mele POLITICE se limiteaza la compasiunea fata de Guvernul Braziliei, dupa 1-7 cu Germania.

      De Sima nu se mai aude nimic. 

      CV fatuca e doar atit. O fatuca cu diploma. Daca ar fi venit de pe pozitia de economist sef la Goldman sau JPM sau Deutsche sau SocGen era altceva. Ea vine de la tinut seminarii pe la studenti sa faca politica dimboviteana cu Basescu la sfaturile de kkkkkkt pe el de Ponta. Nu e deloc pregatita sa fac jocuri politice fara cifre. Ponta i-a tras teapa iar Base a tras-o in teapa.

    Poate sa dea chiormaliul infractor toata filmoteca lui de securist, de la Anvers si pana la cea filmata de "baietii" lui Coldea de la SRI, ca tot nu poate sa acopere filmoteca si scandalul clanurilor interlope Bashinescu si Bercea Mondial.

    Motivul evident pentru care DNA-ul a refuzat celelalte inregistrari a fost ca ele duceau la chiorul cap al clanului Bashinescu si la slugile lui Kovesi si Stanciu. 

    1. Cred ca nu e vorba de satira.Ci de realitate..

      Cred.

      Dar mai cred si ca scandalul Mondialului este, nu doar cu dus, ci si cu intors si ca subiectul este altul decit al articolului de fata, astfel ca interventia de la 14. nu este decit o diversiune, in context. 

    ... consumam, domnilor, si cit de putine argumente... Pluralul e cam de solidaritate... Da' ce rezerve de ambitie poti avea ca s-o vezi pe doamna P. sexy si desteapta? Mustele in lapte dau contrast. Si ceva proteine. Savoarea o da Make.

    ioana petrescu nu trebuia sa se lase sacrificata de catre ponta. este clar ca cei doi au jucat la provocare, dar prezidentul nu a cazut in plasa lor (vulpoi batran cu state vechi in dat plase). la final am vazut un absolvent de harvard jumulit si un premier care inca odata a zambit precum iliescu.

    Presedintele a afirmat ca si el, in calitate de premier, ar adopta reducerea CAS. Daca toti sunt de acord sa promoveze aceasta lege atunci unde-i problema? Este ciudat ca o scadere de taxe, nu o crestere, naste atita patima. Totul se explica prin faptul ca Basescu si Ponta nu fac echipa. O fi bine, o fi rau? Personal consider ca-i rau ca conducatorii nostri isi pierd timpul cu aseamenea nimicuri. In mod normal ei ar fi trebuit sa negocieze si sa cada de acord asupra conditiilor de elaborare a acestei legi.

    In conditiile date, constat ca Ponta si Petrescu au facut o echipa care a cautat si a facut fata unei situatii imposibile. Ponta nu l-a prea bagat in seama pe Basescu, iar Basescu a jignit-o pe Petrescu - vezi Doamne, el asteapta de la ea solutii Roubini. Ce solutii ar putea sa dea Roubini? 

    Petrescu ramine un absolvent Harvard, oricit ar vrea unii sa-l bage-n gura lumii. Deocamdata nu stim ce poate acest personaj. sa nu ne grabim sa-l sacrificam. 

    1. Deocamdata constatam ca personajul Ioana Petrescu este sacrificat de mama natura, fiind handicapat.

      Subscriu! Aprob! Imparatul e dezbracat, nu mi se pare!

    Frecta la piciorul CAS-ului are doar darul de a se discuta despre alceva decat mutarea fratelui presedintelui de sub atentia publica. Ca la carte... Ne-a aruncat o petarda despre care sa discutam in timp ce ei fac treburile serioase de oameni mari in justitie. Pasul 1 este retragerea din privirea publicului... In rest este usor sa dea cineva lectii de economie cand pe guvernara lui economia s-a contracta cu aproape 50%... perioada favorabila economiilor emergente care au crescut!

    Cand mai vine domn' director apocalipsa de care tot vorbeati?

    Ca parca tot scriati despre apocalipsa care cica venea pana la juamtea lui 2014. Unde e ? Ca eu n-o vaz.  

    Dar aplauze la comanda am vazut destule :)) 

    1. Mai citeste ce-am scris, poate a doua oara vei intelege ce este "apocalipsa".

      Insist, daca nu stiai dinainte, citeste explicatia pe care am dat-o pentru termenul de "apocalipsa". 

      Dupa aceea, uite-te in jur, in Spania, in Austria, Cipru, Grecia, uite-te la UE, Zona Euro, uite-te peste Ocean.

      Daca nu constati exactitatea profetiei mele, atunci mai incearca sa citesti o data, pina-ti pica fisa si izbucnesti in aplauze spontane. 

      Ce s-a schimbat domn' director in Grecia/Cipru/Spania, etc? De cand ati scris si pana azi?

      Vai...toata lumea vorbea de problemele respectivelor tari...cu multi ani in urma, n-asa ? 

      Nu s-a intimplat nimic pentru tine, Dintisor, ceea ce, evident, nu este o apocalipsa, ci o napasta a ta.

    Puteam face pariu ca Marinaru tot asa ar fi procedat si daca i se oprezentau un top de coli A3 cu cifre si solyutii! Este ranit grav,dle Make si pana-n iarna tot asa o sa o tina! bPlus copii dupa documente si alte inregistrari! Si,da,e priceput la asa ceva! Dar poate intra mai repede in puscarie si atunci...

    1. Vasilica minte mica! multi zic ca marinaru'i chiorul; acum ma-m lamurit, I-ai luat-o inainte. 

    Ma ce moaca are! o fi certat-o masa/tacsu sau tovarasa de la gradinita, ca nu a priceput cum tre sa se alinieze pentru a primi laptele si cornu'? 

    IcOANA PETRESCU! ia uitativa ce mutra imobila are. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb