Sharp introduce tehnologia Quattron Pro UQ10

A.C.
Comunicate de presă #Bunuri de Larg Consum / 20 martie 2014

Sharp introduce în vânzare televizoarele Sharp AQUOS Quattron Pro seria UQ10 în Europa, iar în România vor ajunge în aprilie, potrivit unui comunicat remis, astăzi, redacţiei.

Tehnologia exclusivă Quattron Pro de la Sharp oferă o rezoluţie de 2,5 ori mai mare decât Full HD şi redare de conţinut 4K. Quattron Pro este cea de-a doua generaţie a tehnologiei unice Quattron de la Sharp, cu pixeli în patru culori, ce adaugă un sub-pixel galben suplimentar la sub-pixelii standard roşii, verzi şi albaştri (RGB) utilizaţi pentru ecranele LCD cu iluminare LED convenţionale.

Televizoarele Sharp AQUOS 3D UQ10 cu tehnologia Quattron Pro pot afişa o rezoluţie cu 2,5 ori mai mare decât Full HD. Aceasta înseamnă că permite vizualizarea materialelor, inclusiv conţinutul cu rezoluţie 4K, într-o rezoluţie mai mare decât orice alt model de televizoare Full HD.

Chiar dacă materialul vizualizat are o rezoluţie mai mică, dispozitivul de scalare al ecranului Quattron Pro va mări rezoluţia sa până la 4K, indiferent dacă acesta este un semnal de pe cablu, Tv, Blu-ray, DVD, de pe consola de jocuri sau prin satelit.

Quattron Pro este cea de-a doua generaţie a tehnologiei Quattron de la Sharp cu pixeli în patru culori, ce adaugă un sub-pixel galben suplimentar la sub-pixelii standard roşii, verzi şi albaştri (RGB) utilizaţi pentru ecranele LCD convenţionale, oferind posibilitatea de a reproduce mai mult de un miliard de nuanţe de culori.

Comparând panourile Quattron Pro cu panourile generaţiei precedente a acestei tehnologii, "vedem că au fost îmbunătăţite, şi încorporând tehnologia inteligentă de la Sharp", de control a sub-pixelilor, capabilă să împartă sub-pixelii în cele 4 culori primare (RGBY), atât pe verticală, cât şi pe orizontală, generând 8 sub-pixeli per pixel, aceştia fiind controlaţi individual. Această tehnologie generează 16 milioane de sub-pixeli, cu 10 milioane mai mulţi decât la televizoarele Full HD convenţionale.

Tehnologia Quattron Pro a primit în timpul târgului CES (Consumer Electronics Show) 2014, premiul HDGuru's pentru Cel mai bun Tv HD.

Televizoarele din seria UQ10 au fost testate şi certificate de firma THX Ltd., "care garantează cele mai înalte standarde de calitate a imaginii". În prezent, televizoarele din seria UQ10 sunt unicele televizoare Full HD LED TV, certificate de către THX, disponibile pe piaţa europeană.

În completarea imaginii "excelente", televizoarele din seria UQ10 sunt echipate cu sisteme de sonorizare Yamaha HXT, "care asigură o calitate a sunetului, până în prezent, indisponibil în televizoare atât de subţiri". Tehnologia HXT "compensează nu numai sunetele joase, ci şi pe cele medii şi înalte, oferind atât un bas mai bogat şi mai grav, cât şi înalte mai clare şi mai penetrante, obţinând un sunet bogat şi fidel originalului".

Conectarea televizoarelor Sharp din seria UQ10 cu orice dispozitiv mobil este simplă şi "oferă acces nelimitat la divertisment". Datorită aplicaţiei pentru dispozitive mobile Aquos Remote Lite, televizorul poate fi controlat cu ajutorul tabletei sau smartphone-ului. În afară de aceasta, folosind tehnologia Miracast, multimedia, şi jocurile de pe smartphone sau tabletă pot fi vizualizate direct pe ecranul televizorului UQ10.

"Noua serie se distinge printr-o ramă subţire în jurul ecranului şi un profil mai îngust". Rama exterioară subţire, din aluminiu, "subliniază designul minimalist al televizorului".

"Complementând designul interior, setarea modului Wallpaper transformă televizorul într-o galerie de artă", atunci când acesta nu este utilizat, prin afişarea pe ecran a fotografiilor de familie sau a unei picturi. Această opţiune este eficientă cu resursele, dat fiind faptul că modul Wallpaper consumă doar 30-40 W (la fel ca un bec mic), "oferind acelaşi nivel de luminozitate ca şi picturile standard care împodobesc pereţii unei locuinţe".

Disponibil la dimensiuni ale ecranului de 60", 70" şi 80", UQ10 oferă o "experienţă captivantă" de vizionare atât în 2D, cât şi în 3D, fie că este vorba despre un film, un meci sau conţinutul personal.

Tehnologia folosită de Sharp pentru panouri inteligente şi plusul de rezoluţie înseamnă că distanţele de vizionare sunt de 2,3 metri pentru ecranul de 60", de 2,7 metri pentru cel de 70" şi de 3 metri pentru ecranul de 80".

Preţuri:

LC-60UQ10 - 2.399 euro

LC-70UQ10 - 3.599 euro

LC-80UQ10 - 6.999 euro

Compania japoneză Sharp este prezentă pe piaţă timp de peste 100 de ani. Din 1912, s-a dezvoltat şi a lansat, cu regularitate, produse noi, "cu cele mai recente tehnologii". Gama de produse internaţionale Sharp includ electronică de consum, aparatură electrocasnică, iluminare cu LED-uri, telefoane mobile şi panouri solare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

07 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9770
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5425
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9374
Gram de aur (XAU)Gram de aur387.6905

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb