SIBEX Amplitudinea variaţiilor s-a redus pe piaţa futures

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 6 martie 2014

La Sibex, după două şedinţe cu volatilitate ridicată, variaţiile au fost mult mai reduse în prima jumătate din şedinţa de la mijlocul săptămânii. Fără a înregistra o scădere drastică, lichiditatea derivatelor tranzacţionate se situa totuşi la un nivel inferior celei consemnate în zilele precedente la aceeaşi oră. Conform datelor de la ora 17.00, se înregistrau puţin sub 1.000 de contracte încheiate, iar valoarea tranzacţiilor se cifra la 15,4 milioane de lei. În ceea ce priveşte evoluţia preţurilor, majoritatea derivatelor lichide se aflau uşor pe minus în vreme ce creşterile se consemnau în special pe produsele care atrăgeau volume mici.

Derivatul pe indicele Dow Jones era lider cu 867 de contracte pe scadenţa martie, cotaţia sa coborând cu numai 5 puncte, până la 16.375 de puncte. Cota de piaţă a DEDJIA_RON era de circa 90%. În SUA, se înregistrau variaţii mici, după ce S&P 500 a atins un nivel record din şedinţa anterioară, în contextul în care investitorii analizau un raport privat care a indicat că numărul locurilor de muncă create de companii luna trecută a fost mai mic decât previziunile.

Pentru perechea euro/dolar se observau doar 60 de contracte realizate pe scadenţa iunie. Cotaţia euro se deprecia timid faţă de moneda americană, pierzând 0,05%, până la o valoare de 1,37280 USD. Raportul dintre cele mai importante monede din lume era tranzacţionat şi pe scadenţa iunie de anul curent, pentru care se observau 19 contracte. Direcţia monedei comune era tot una descendentă, după cum indica scăderea de 0,15% la 1,37100 USD. Dintre derivatele valutare se mai tranzacţiona şi cursul liră sterlină/dolar, pe o lichiditate modestă de numai 5 contracte. Cotaţia monedei britanice creştea cu 0,34% la 1,6719 dolari.

Pe segmentul mărfurilor, se observa o lichiditate foarte slabă, speculatorii ignorând practic atât derivatele pe aur, cât şi pe petrol, în vreme ce pe piaţa spot administrată de operatorul sibian nu era tranzacţionat nici unul din emitenţii listaţi.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.00.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Pai nu zice la carte - OFICIAL - ca: 

    1) pariurile in cazinoul futures & options; 

    2) se pun pe VARIATIA din piata bursiera; 

    3) si nicidecum pe vreo alta TREPIDATIE ....... aiurea ? 

    Daca Cazinoul Futex pariaza pe alta AMPLITUDINE = VARIATIE decat cea facuta de catre piata bursiera, atunci o sa piarza GARANTAT ! 

    1. 1) cazinoul futex nu da absolut niciun SEMNAL; 

      2) ci doar il COPIAZA ............. adica doar SI_MULEAZA dupe EL; 

      3) inca de atunci de cand: 

      Cazinoul Futex & Options a substituit PIATA FORWARD = IN AVANS = LA TERMEN ................ care era intradevar: 

      "LEADING INDICATOR-SIGNAL" PENTRU PIATA SPOT = CURSUL LA VEDERE !!!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb