SIBEX Apatie generalizată la bursa sibiană

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 15 septembrie 2016

Pentru a doua şedinţă la rând investitorii au fost prezenţi timid pe piaţa spot Sibex, mai exact pe sistemul alternativ de tranzacţionare administrat de operator. Schimburile erau însă modeste, datele de la ora 16.15 indicând o tranzacţie cu 7195 de acţiuni Metalul-Mesa S.A. Dacă marţi preţul unei acţiuni MESA a crescut, de această dată cotaţia staţiona la 0,11 lei/acţiune. Nicio altă societate nu era tranzacţionată.

Pe segmentul futures, situaţia era şi mai gravă, primele şase ore ale sesiunii de la mijlocul săptămânii ilustrând un dezinteres cvasi-total. Tradus în cifre, aceasta însemna un singur contract încheiat, având o valoare de 18.032 de lei. Singura tranzacţie a vizat derivatul care are ca activ suport indicele Dow Jones, pe scadenţa decembrie. Cotaţia futures a DEDJIA 16L era estimată la 18.032 de puncte, în scădere cu 129 de puncte faţă de "start of day price", estimat de ATHEXClear la 18.161 de puncte. Comparativ cu închiderea de marţi se înregistra însă o apreciere uşoară de numai 22 puncte.

Derivatul pe aurul şi derivatele valutare lipseau din statistica primei jumătăţi a şedinţei.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.15

preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare

Pe piaţa spot Sibex închiderea are loc la ora 18.00

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb