Sibex are o nouă conducere

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 noiembrie 2012

Sibex are o nouă conducere

Dan Simionescu a rămas în Consiliu

Surse: Valentin Ionescu, Iancu Stavrositu, Daniel Grigoropol şi Cristina Duţu, noii administratori

Nu există niciun prejudiciu material în conturile Sibex, după scandalul Sima

Dan Simionescu, de la SIF3 Transilvania, este singurul dintre administratorii Sibex care nu a fost revocat de acţionari, în Adunarea Generală de ieri.

Astfel, noua conducere va avea numai patru membri noi, în urma alegerilor de ieri. Potrivit unor surse din piaţă, aceştia sunt: Valentin Ionescu, de la SIF2 Moldova, Iancu Adrian Stavrositu, propus de SSIF Interfinbrok Corporation, Cristina Manuela Duţu, propusă de Bogdan Baloşan (care deţine 5% din Sibex) şi Daniel Grigoropol, propus de Georgeta Camelia Grecu.

Acţionarii bursei sibiene s-au întrunit, ieri, în jurul orei 12, având pe ordinea de zi revocarea şi schimbarea Consiliului de Administraţie, tragerea în răspundere a fostului preşedinte Cristian Sima şi a lui Dan Simionescu, precum şi prezentarea unor rapoarte de activitate ale Sibex şi a unor planuri de restructurare.

Surse din piaţă ne-au precizat că prezenţa a fost de aproximativ 65% din capitalul social.

Paul Miclăuş a ales să demisioneze din funcţia de administrator înainte de începerea Adunării, care a fost prezidată de Dan Simionescu.

Preşedintele şedinţei a arătat, ieri, că nu există nici un prejudiciu material în conturile Sibex, după scandalul Sima, potrivit unor surse, iar auditorul a confirmat acest fapt.

În cadrul AGA, candidaţii pentru CA şi-au prezentat planurile pentru viitorul bursei.

Un mic acţionar a apreciat că numai Iancu Stavrositu, de la SSIF Interfinbrok Corporation, şi Marius Dorel Olteanu, de la SAI SIRA, au avut discursuri pozitive, restul candidaţilor fiind, în opinia sa, "mediocrii sau lipsiţi de viziune".

Acţionarii Sibex au mai aprobat, ieri, tragerea în răspundere a lui Cristian Sima, deşi nu mai era foarte clar care era prejudiciul adus de fostul preşedinte, având în vedere că auditorul stabilise că din conturi nu lipseau bani.

Totodată, acţionarii nu au fost de acord cu tragerea în răspundere a lui Dan Simionescu.

Negocierile pentru noua conducere s-au dus până în ultimul moment, acţionarii întrunindu-se chiar de dumincă seară la un "cocktail" pentru ultimele discuţii. Târziu în noapte se pare că ajunseseră la o înţelegere, însă pe parcursul dimineţii de ieri, unii acţionari încă mai migrau dintr-o tabără în alta.

Principalele grupări se pare că au fost coagulate în jurul SIF Moldova şi a candidatului său Valentin Ionescu, şi respectiv în jurul lui Bogdan Baloşan (care deţine 5% din bursă) şi de Dan Simionescu de la SIF3 Transilvania.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. bravo simionescu ! sa speram ca de acum echipa sibex va fi lasata sa lucreze . in ultimele 6 luni au fost bombardati din toate partile.

    1. Esti naiv daca asociezi numele Simionescu cu verbul a lucra. Mai debgraba ai putea cu a profita...Sigut, profitul e scopul unui business, dar in cazul asta are alta conotatie...Simionescu a fost in CA si in perioada Sima ir inainte ca fugarul sa fie validat a ocupat mult timp chiar pozitiile de Presedinte Director si nu s-a vazut nimic la Sibex...Simionescu e la fel de vinovat ca si Sima!

      fara sa mearga la birou mai bine de Jumatate de an. EsTE INCREDIBil cum se comporta. Este incredibil ca inca este in conducerea Sibex.

    la sibex era nevoie de stan si bran.s-au gasit dupa multe negocieri.valentin ionescu si simionescu.acum urmariti cu atentie filmul.

    1. Stan si Bran a fost in prima serie. Stan a disparut iar Bran s-a metamorfozat. S-a ransformat in Bestie. Si acolo a aparut si Frumoasa.

      Asadar sezonul doi se va numi Frumoasa si Bestia...sau Pleaca ai nostri vin ai nostri. Urmariti blogul Bursa, recenzia va aparea in curand.  

      - forumul Bursa nu blogul :)

      - forumul Bursa nu blogul :)

    Cineva dintre voi isi doreste sa fie in locul oricarui membru nou din CA Sibex. Nu va fi usor, dovada Bvb, au toate atuurile sa faca ceva ...si nu fac, sau nu pot sa faca. La Sibex e infinit mai greu.

    1. nu cumva mata esti chiar stan?????

    la sibex era nevoie de stan si bran.s-au gasit dupa multe negocieri.valentin ionescu si simionescu.acum urmariti cu atentie filmul.

    1. Marcule. tata, vezi ca Stan si Bran a fost seria 1, cu Sima...:)) Acum e alt titlu. ;)

    cum e oare sa fii in ca la sibex cand tu nu treci testul de IQ pe care l-au trecut si asistentele lui siminel?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb