SIBEX Aurul rămâne într-o postură favorabilă pentru noi creşteri

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 martie 2016

După ce partea secundă a şedinţei de marţi a impresionat prin creşterea volumului, care a atins cel mai bun nivel de până acum din martie (74 de contracte), prima jumătate din sesiunea de la mijlocul săptămânii a fost şi ea mai generoasă la capitolul volum comparativ cu nivelul obişnuit. Conform datelor de la ora 17.10, se înregistrau 35 de contracte futures, cu o valoare de 125.316 lei. Dacă marţi, într-un mod cu totul neaşteptat, printre produsele tranzacţionate şi-au făcut apariţia şi derivatele pe acţiunile Visa şi Apple, primele şapte ore ale şedinţei de miercuri nu au fost la fel de generoase la acest capitol, în statistică punctând doar derivatul pe aur şi derivatul pe Dow Jones. Dintre acestea, primul de detaşa cu un total de 30 se contracte pe scadenţa de luna viitoare.

Aurul a început ziua la o valoare inferioară nivelului consemnat la închiderea de marţi, cotaţia de referinţă pentru deschiderea şedinţei fiind stabilită de ATHEXClear la 1218,4 USD. Pe parcursul zilei cotaţia a crescut cu 16,6 dolari la 1235 USD/uncie, dar nivelul menţionat era unul cu 4 dolari sub cotaţia de la finalul sesiunii anterioare. Şi pe plan extern, futures-ul pe aur a pierdut din câştigurile din şedinţa precedentă, dar a rămas într-o postură favorabilă pentru aprecieri viitoare, în condiţiile în care aşteptările pentru continuarea unei creşteri prudente a ratei dobânzii de către Banca Centrală Americană slăbesc dolarul şi randamentele obligaţiunilor, fenomen în favoarea metalelor preţioase.

Pentru simbolul DEDJIA 16F, prin care este identificat derivatul ce are ca activ suport indicele Dow Jones pe scadenţa iunie 2016, se consemnau 4 contracte, iar cotaţia futures de la Sibiu a indicelui american se situa la 17.669 de puncte, depreciindu-se cu 41 de puncte faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare(1), calculat de ATHEXClear la 17.711 puncte. În comparaţie cu cotaţia consemnată la închiderea de marţi, DEDJIA 15F înregistra însă o variaţie pozitivă semnificativă, câştigând 160 de puncte. Pentru scadenţa septembrie se înregistra un singur contract DEDJIA 16I, iar cotaţia valora 17.516 puncte, în minus cu 285 de puncte raportat la "start of day price" (17.801 puncte).

(1) preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.10

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb