SIBEX Aurul revine în actualitate

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 20 aprilie 2017

A doua sesiune de tranzacţionare a săptămânii nu s-a abătut de la tendinţa ultimelor zile - lichiditate redusă, concentrată în cvasitotalitate în piaţă derivatului GOLD17D.

Cu doar câteva zile rămase până la expirarea scadenţei curente, fără aşteptări privind posibile suprize, traderii au acţionat în consecinţă.

După deschiderea la valoarea de 1.282,8 cotaţia a urmat un uşor trend ascendent, ultima tranzacţie fiind efectuată la maximul zilei, de 1. 283,7, cu 0,15% mai puţin totuşi faţă de "Start of day price"[1]. Pentru scadenţa Aprilie au fost tranzacţionate 40 de contracte, în valoare de peste 100.000 lei.

În sectorul derivatelor valutare perechea euro-dolar s-a depreciat uşor după creşterea din şedinţa precedentă, până la 1,0762, (- 0,3%).

[1]"Start of day price" este definit că preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare, după caz, care este stabilită de către SIBEX pentru fiecare instrument financiar derivat în parte şi agreată în prealabil de ATHEXClear. "Start of day price" este diseminat şi disponibil în sistemul de tranzacţionare pentru fiecare instrument financiar în parte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb