Sibex convoacă AGA pentru schimbarea conducerii

ALEXANDRU SÂRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 august 2012

Sibex convoacă AGA pentru schimbarea conducerii

Consiliul de Administraţie (CA) al Sibex convoacă Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor (AGOA) pentru revocarea membrilor CA şi alegerea unora noi. AGA este planificată pentru data de 22 septembrie, potrivit convocatorului. În cazul în care, la prima convocare, aceasta nu este statutar întrunită, a doua adunare urmează să se ţină în ziua următoare.

Preşedintele CA Sibex este împuternicit să semneze hotărârile AGOA şi să efectueze toate formalităţile pentru a le duce la îndeplinire, cu posibilitatea să fie substituit de către Vicepreşedinte sau alt Adminis-trator.

Ziarul BURSA a scris, luna trecută, despre faptul că trei acţionari ai Sibex, respectiv Delta Valori Mobiliare, Super Gold Invest şi Interfinbrok, care deţin, împreună, 5,6375% din acţiunile bursei de la Sibiu, au cerut schimbarea conducerii companiei, nemulţumiţi fiind de rezultatele slabe pe care aceasta le-a înregistrat.

Sibex a încheiat prima jumătate a anului cu pierderi de 149.054 lei, după un un profit de numai 1.795 lei, în primul trimestru.

Anul trecut, compania a înregistrat pierderi de aproape 600.000 lei. Acest lucru pare să fi generat o nemulţumire puternică în rândul acţionarilor, nemulţumire care l-ar viza în special pe preşedintele CA al Sibex, Cristian Sima. Potrivit unor surse, nemulţumiţi de prestaţia conducerii Bursei de la Sibiu ar fi şi cei de la SIF Moldova.

De asemenea, se zvoneşte că schimbările din conducerea Casei Române de Compesanţie, din luna aprilie, nu ar fi fost pe placul acţionarilor Sibex. Astfel, înlocuirea din CA al CRC a lui Grigore Chiş, directorul general al SSIF "BROKER", şi a Adrianei Vişan, de la SIF "Moldova", cu doi bancheri - Cristian Iones-cu, country manager "Coface", şi Ciprian Păltineanu, director la Unicredit Ţiriac Bank - ar fi fost percepută drept începutul îndepărtării reprezentanţilor SIF-urilor de la conducerea entităţilor sibiene.

Alte surse susţin că o mişcare "revoluţionară" ar fi vizată şi de Bogdan Baloşan, un important acţionar al Sibex şi de Dan Simionescu, de la SIF Transilvania.

Fostul preşedinte al Sibex, Teodor Ancuţa, ne-a declarat, într-un interviu acordat în luna mai, că Sibex "urmează un drum greşit, merge într-o direcţie care, într-un timp relativ scurt, îi va nemulţumi pe majoritatea acţionarilor, inclusiv pe trădători". Domnia sa a subliniat, atunci, pierderea bursei pe anul trecut, în condiţiile unui profit de 237.723 în 2010 (an în care au fost făcute cheltuieli foarte mari - lansarea pieţei spot, noi produse - indicele DJ, certificate de dioxid de carbon, implementarea platformei Treyport).

Cristian Sima a ajuns la conducerea Sibex după o adunare generală cu scandal, din aprilie 2011, în care a fost debarcat fostul preşedinte - Teodor Ancuţa - contestată în instanţă, la vremea respectivă.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ce mai gargara si cu cei de la SIF2...dupa ce l-au executat pe pretenul Ancuta acum fac dribling la Sima fiindca au aflat ei ca Sima si altii vor sa puna de o coalitie impotriva conducerii actuale a unor SIF-uri.

    Unde sunt volumele de milioane de contracte? Nu a profitat de inertia bvb-ului din ultima perioada.

    Asta nu e bursa, e cel mult un SRL. O jucarie a lui Sima si a WBS, casa unde tot shorty face jocurile de facto. Ma mir um de a permis CNVM asta...dar na...parghiile. Ca nu degeaba a fost cooptat Miclaus - papion in staff. Cica Sibex e bursa...:)) Poate a fost prin 206-2008, conjunctural. Dar au venit apoi tot felul de profesionisti si au rezolvat-o.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb