SIBEX Cotaţia futures a aurului, în scădere

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 10 martie 2016

După ce marţi volumul de pe piaţa Sibex a urcat la cel mai bun nivel de până acum din martie (44 de contracte), prima jumătate a şedinţei de la mijlocul săptămânii nu a mai fost una la fel de generoasă. Datele de la jumătatea şedinţei de miercuri indicau 13 contracte futures, cu o valoare de numai 16.298 lei. Toate contractele menţionate au fost încheiate pe derivatul ce are ca activ suport aurul, pe scadenţa aprilie. La ora 17.45, uncia de aur era cotată la 1254 de dolari, afişând o depreciere consistentă de 23,6 dolari în raport cu cotaţia de referinţă pentru deschiderea şedinţei[1], calculată de ATHEXClear. Direcţia era una negativă şi faţă de cotaţia de închidere de marţi, metalul nobil depreciindu-se cu 12 puncte.

Pe segmentul derivatelor pe indici continua să domnească seceta, Dow Jones îndreptându-se către a şasea şedinţă la rând fără tranzacţii, atât pe scadenţa martie, cât şi pe scadenţa iunie.

Tranzacţii timide se mai consemnau şi pe piaţa spot, unde volumul se cifra la 3623 de acţiuni. Dintre acestea, 3613 reprezentau schimburile cu acţiuni ale Sigstrat S.A, cotaţia SIGS staţionând la 0,20 lei/titlu. Restul de 10 de acţiuni rulate au fost ale Sin S.A, cotaţia unui titlu valorând 2,5 lei, după o creştere de 16,28%.

[1]preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

[2] Pe piaţa spot Sibex închiderea are loc la ora 18.00

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.45.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb