SIBEX Cotaţia futures a aurului îşi continuă prăbuşirea

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 16 aprilie 2013

Pe fondul unor scăderi puternice, vânzătorii au făcut jocurile în prima jumătate din şedinţa de la debutul săptămânii de pe piaţa Sibex. În urma speculaţiilor realizate până la ora 17.00, numărul contractelor era de aproape 1200. Valoarea tranzacţiilor se cifra la 11,5 milioane lei. Per ansamblu, lichiditatea era una bună, cu potenţial de creştere în partea a doua a zilei.

Aurul a fost activul care s-a evidenţiat din nou prin cota de piaţă atrasă, în condiţiile în care metalul galben şi-a continuat prăbuşirea începută încă de la finalul săptămânii trecute. La ora 17.00 se observau 316 contracte SIBGOLD_RON şi 263 de contracte SIBGOLD, pe scadenţa aprilie. Împreună, cele două produse generau aproape 50% din volumul din primele şapte ore de tranzacţionare. Preţul unciei se deprecia puternic în raport cu ambele simboluri. Astfel, cotaţia SIBGOLD_RON scădea cu 82,3 dolari, valorând 1403,4 USD/uncie iar cotaţia SIBGOLD pierdea 82 de dolari şi era estimată la 1403 USD/uncie. Şi pe pieţele externe aurul s-a depreciat, coborând în SUA sub 1400 de dolari/uncie, la cel mai mic nivel din doi ani. Metalul nobil a intrat la finalul săptămânii trecute pe o piaţă de tip "bear" (n.r. - scădere) şi continuă să piardă teren, în condiţiile manifes­tării optimismului despre revenirea economică din SUA, situaţie care reduce nevoia de stimulente financiare şi are ca efect temperarea cererii pentru plasamente de siguranţă.

Dintre celelalte produse şi derivatul pe Dow Jones se menţinea în top. Numărul contractelor DEDJIA _RON iunie, încheiate până la ora 17.00, era de 318. Cotaţia indicelui scădea cu 52 punc­te, la 14.733 de puncte. Şi pe piaţa futures din SUA indicele s-a depreciat, sub influenţa încetinirii ritmului de creştere a economiei Chinei. Semnalele de pe futures au fost confirmate la deschiderea NYSE.

Pe segmentul derivatelor valutare de la Sibex s-au înregistrat speculaţii pe perechea euro/dolar. Numărul contractelor era de 115 pe scadenţa iunie. Cotaţia monedei comune pierdea 0,09% şi era estimată la 1,3103 USD. Euro a scăzut şi pe pieţele externe, după ce Serviciul pentru Investiţii al Moody's a declarat că riscul părăsirii, de către Cipru, a blocului statelor care utilizează euro, rămâne în continuare unul ridicat.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.00.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb