SIBEX Cotaţia futures a Dow Jones a atins pragul de 19.000 de puncte

S.N
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 24 noiembrie 2016

Pe piaţa Sibex, prima jumătate a şedinţei de la mijlocul săptămânii a adus 29 de contracte futures cu o valoare de 386.504 lei, date valabile la ora 17.05. Participanţii au tranzacţionat derivatele pe indici, valute şi mărfuri.

Deşi Dow Jones a atins noi recorduri istorice pe Wall-Street, reacţia speculatorilor de pe piaţa autohtonă continuă să fie destul de slabă, simbolul DEDJIA 16L (scadenţa decembrie) totalizând doar 15 contracte. Chiar şi aşa, cotaţia futures de la Sibiu a indicelui a atins pragul de 19.000 de puncte după prima tranzacţie de pe piaţă. Ulterior, cotaţia a coborât la 18.989 puncte, nivel valabil la ora 17.05. Comparativ cu cotaţia de referinţă pentru deschiderea şedinţei (19.049 puncte) se înregistra o coborâre de 60 de puncte iar în raport cu închiderea de marţi o creştere de numai 9 puncte. Evoluţia ulterioară urma să depindă de piaţa americană unde, la NYSE, deschiderea a fost una negativă, pe fondul unor deprecieri în sectorul de sănătate.

Din zona derivatelor pe valute se înregistrau 8 contracte pe cursul euro/dolar, moneda unică fiind estimată pentru martie 2017 la 1,0620 USD, în minus cu 1,14% faţă de "start of day price"(1) (1,0742 USD). Şi pe pieţele externe dolarul s-a apreciat faţă de euro.

Pe segmentul derivatelor pe mărfuri, se tranzacţiona derivatul care are ca activ suport aurul, pe scadenţa decembrie. Uncia de aur era cotată la de 1211,9 dolari, afişând o depreciere consistentă de 8,1 dolari în raport cu cotaţia de referinţă pentru deschiderea şedinţei, calculată de ATHEXClear la 1220 dolari. Direcţia era una negativă şi faţă de cotaţia de închidere de marţi, metalul nobil depreciindu-se însă cu 1,6 dolari.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.05

(1) preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb