SIBEX Cotaţia futures a Dow Jones a crescut săptămâna trecută cu 451 de puncte

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 27 octombrie 2014

La Sibex, săptămâna 20-24 februarie a fost una care a stat sub semnul "cursei" de revenire a cotaţiei futures a Dow Jones, care a crescut în patru din cele cinci şedinţe. În acest context, piaţa sibiană şi-a menţinut nivelul bun de lichiditate, volumul ajungând la 11.335 de contracte, cu o medie de aproape 2300 contracte/zi.

Şedinţa de vineri 24.10 a fost cea care a "stricat" şansele unei medii şi mai bune, în condiţiile în care, la finalul zilei, rezultatul a fost de 1817 contracte, cu o valoare de 29,72 milioane de lei, cel mai slab volum din toată săptămâna.

Jucătorii au continuat să se învârtă într-un cerc redus de produse, dintre puţinele derivate tranzacţionate detaşându-se cu adevărat derivatul pe Dow Jones cu 1731 de contracte pe scadenţa decembrie. Cotaţia indicelui a închis în urcare cu 122 de puncte, la 16.734 de puncte. De altfel, preţul futures de la Sibiu al indicelui american a traversat o perioadă foarte bună, recuperând 451 de puncte în raport cu nivelul la care a început săptămâna. Evoluţia a fost una "dictată" de piaţa americană, unde indicele S&P500 a înregistrat cea mai bună apreciere săptămânală din ianuarie 2013 încoace. Indicii reprezentativi din SUA au pus punct unei deprecieri care s-a întins pe o perioadă de patru săptămâni, revenirea datorându-se rezultatelor peste aşteptări ale unor companii precum şi publicării unor date care au semnalat o întărire a economiei de peste ocean.

În ceea ce priveşte alte produse, sesiunea de vineri a fost dezamăgitoare. Pentru perechea euro/dolar, s-au consemnat doar 43 de contracte pe scadenţa decembrie. Euro a crescut cu 0,15% la 1,2669 USD.

Pentru derivatele pe acţiuni americane sesiunea de vineri a dus 44 de contracte pe simbolul DEFCB. Preţul futures de la Sibiu al unei acţiuni Facebook a fost estimat la 80,35 USD pe scadenţa decembrie, după o apreciere de 0,14%.

În ceea ce priveşte derivatul pe preţul petrolului, având simbolul DEOIL_LSC, s-a observat o scădere a interesul speculativ pe scadenţa decembrie. Au fost încheiate doar 3 contracte iar cotaţia a pierdut 0,81% fiind estimată la 81,23 dolari/baril.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb