ZIARUL BURSA

27 octombrie 2014
Ediţia din 19.10.2024
Va reveni încrederea în sistemul bancar european după testele de stres?

ADEVĂRUL DESPRE BĂNCI Va reveni încrederea în sistemul bancar european după testele de stres?

Călin RecheaBănci-Asigurări / 27 octombrie 2014

Călin Rechea

Banca Centrală Europeană (BCE) şi Autoritatea Bancară Europeană (ABE) au publicat, ieri, rezultatele testelor de stres aplicate unui număr de 123 de bănci europene. După cum au arătat datele "scăpate" în presă recent, 25 de bănci cu importanţă sistemică nu au trecut pragul minim de adecvare a capitalului, iar necesarul de capital suplimentar este de circa 25 de miliarde de euro.

Conform datelor de la ABE, dintre cele 25 de bănci care nu au trecut testul, 12 şi-au acoperit deja necesarul de capital suplimentar. Astfel, din ianuarie 2014 până la 30 septembrie 2014, băncile europene evaluate şi-au majorat capitalul cu 53,6 miliarde de euro prin emisiuni de acţiuni (39,2 miliarde euro este suma netă, care nu include rambursări şi răscumpărări) şi 39,1 miliarde de euro prin emisiuni de obligaţiuni convertibile.

Ferpar pentru Rasdaq, fie-i ţărâna uşoară!

FLORIAN GOLDSTEINPiaţa de Capital / 27 octombrie 2014

Ar trebui să socotesc drept victorie defiinţarea pieţei Rasdaq, desfiinţare stabilită prin legea publicată în Monitorul Oficial din 24 octombrie 2014 (cu exact două zile înainte ca piaţa Rasdaq să împlinească optsprezece ani de la primele sale tranzacţii, făcute pe şest la 26 octombrie 1996), pentru că am socotit-o de la început o piaţă ilegală şi am şi scris asta, îndelung.

"KMG a rezervat banii să preia acţiuni RRC ale statului"

AZAMAT ZHANGULOV, KMG INTERNATIONAL: "KMG a rezervat banii să preia acţiuni RRC ale statului"

A consemnat ALINA TOMA VEREHA Companii / 27 octombrie 2014

Reporter: Care este stadiul implementării memorandumului pe care l-aţi semnat cu Guvernul României pentru preluarea unui pachet de 26,6% din acţiunile pe care le deţine statul la Rompetrol Rafinare? Aţi fost anunţat când va fi organizată licitaţia pentru vânzarea acestor acţiuni?

Azamat Zhangulov: Până acum nu am fost informaţi asupra datei licitaţiei şi nu există, deocamdată, niciun calendar stabilit în acest sens.

Procurorii: "Avocaţii Mergeani şi Prodan au dezvăluit suveica firmelor cipriote utilizate de Andrei Hrebenciuc"

FIUL LUI VIOREL HREBENCIUC, ARESTAT PENTRU 30 DE ZILE Procurorii: "Avocaţii Mergeani şi Prodan au dezvăluit suveica firmelor cipriote utilizate de Andrei Hrebenciuc"

A.T.Anticorupţie / 27 octombrie 2014

Actualizare 20:13 Comisia juridică a Camerei are termen până luni pentru raportul în cazul deputatului Ioan Adam

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis ca membrii Comisiei juridice să facă până lunea viitoare raportul în privinţa cererii de arestare preventivă a deputatului PSD Ioan Adam, urmând ca plenul Camerei să fie convocat de îndată ce vine raportul, a anunţat secretarul Camerei Ion Ciolacu, potrivit surselor din presă.

-----------

Ponta: "Hrebenciuc nu mai e deputat şi se va prezenta în faţa Justiţiei"

Biofarm:"Arestul lui Andrei Hrebenciuc nu are legătură cu responsabilităţile sale ca administrator sau cu activitatea Societăţii"

Titlurile "Transgaz" au închis săptămâna în creştere

DUPĂ CE VICTOR PONTA A AFIRMAT JOI CĂ STATUL AR PUTEA SĂ NU MAI FIE MAJORITAR ÎN COMPANIE, Titlurile "Transgaz" au închis săptămâna în creştere

GABRIELA MĂRĂCINEANUPiaţa de Capital / 27 octombrie 2014

Acţiunile companiei de transport de gaz "Transgaz" Mediaş (simbol TGN) s-au apreciat, la sfârşitul săptămânii trecute, cu 4% faţă de închiderea zilei de miercuri, în condiţiile în care premierul Victor Ponta a afirmat joi că Guvernul nu trebuie să rămână cu pachetul majoritar de 58% din acţiunile companiei, putând să îşi reducă participarea, astfel încât să fie atraşi noi investitori privaţi care să permită companiei să se dezvolte.

"Deutsche Bank" ar putea fi amendată de SUA şi Marea Britanie pentru manipularea Libor

V.R.Jurnal de criză / 27 octombrie 2014

"Deutsche Bank" AG, cea mai mare bancă din Germania, se pregăteşte să plătească aproape un miliard de euro (1,3 miliarde dolari), amenzi către autorităţile de reglementare din SUA şi Marea Britanie, astfel încât să încheie în mod amiabil investigaţia privind manipularea dobânzii de referinţă Libor, conform unor surse apropiate situaţiei, citate de Reuters.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

"Ford" şi-a redus profitul cu 34%

ALINA VASIESCUInternaţional / 27 octombrie 2014

Compania auto americană "Ford Motor" Co. şi-a redus profitul net cu 34% în trimestrul al treilea al acestui an, din cauza scăderii volumului vânzărilor sale şi a pierderilor înregistrate pe piaţa din Europa.

Comisia Juncker - Ultima şansă pentru proiectul european?

Comisia Juncker - Ultima şansă pentru proiectul european?

Mirel SchererInternaţional / 27 octombrie 2014

Aprobată de majoritatea deputaţilor europeni (60% au votat pentru), noua Comisie Europeană (CE) condusă de Jean-Claude Juncker îşi va începe activitatea la 1 noiembrie 2014. Pentru prima oară de la crearea în 1957 a Comunităţii economice europene...

MACRO NEWSLETTER 27 octombrie 2014

MACRO NEWSLETTER 27 octombrie 2014

Internaţional / 27 octombrie 2014

Preţurile producătorilor industriali din Spania şi-au temperat declinul anual în septembrie 2014, până la 0,3%, de la 0,6% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,5%, după un declin de 0,1% în luna anterioară.

REVISTA PRESEI 27.10.2014

Willy HomnerRevista Presei / 27 octombrie 2014

ADEVARUL 

Rezultatul testelor de stres: 25 de bănci din Europa nu au capacitatea de a face faţă unei noi crize

Un număr de 25 de bănci din Europa nu au trecut examenele destinate măsurării capacităţii lor de a face faţă unei noi crize...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo