SIBEX Cotaţia futures a Dow Jones, din nou peste 20.000 de puncte

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 10 februarie 2017

După ce miercuri, pe fondul creşterii interesului pentru Dow Jones şi menţinerii atractivităţii aurului, s-a consemnat cel mai bun volum de până acum din februarie şi al doilea de la începutul anului, aşteptările pentru penultima şedinţă a săptămânii au fost setate la un nivel ridicat. Totuşi, după jumătate de şedinţă, evoluţia nu părea să se repete, prefigurându-se o sesiune mai slabă. Conform datelor de la ora 17.45, se înregistrau 25 de contracte iar valoarea tranzacţiilor se cifra la aproape jumătate de milion de lei.

Derivatul pe Dow Jones continua să se menţină în atenţia participanţilor cu 22 de contracte pe scadenţa martie 2017. După aproape 8 ore de la deschidere, cotaţia DEDJIA 17C se cifra la 20.038 de puncte, în scădere de 58 de puncte faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare (start of day price)(1) calculat de ATHEXClear la 20.096 puncte. Comparativ cu închiderea de marţi, cotaţia creştea cu 36 de puncte. Pentru scadenţa iunie, DEDJIA 17F totaliza 2 contracte iar cotaţia sa pierdea 192 de puncte faţă de "start of day price" şi valora 20.005 puncte.

Destul de surprinzător, aurul lipsea din planurile jucătorilor iar pe segmentul valutar se consemna doar un contract euro/dolar, pe scadenţa martie. Moneda unică era cotată la 1,0717 dolari, în minus cu numai 0,04% raportat la "start of day price" (1,0713 USD).

(1)preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare

NOTĂ: ARTICOL REALIZAT CONFORM DATELOR DIN PIAŢA SIBEX DE LA ORA 17.45

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb