SIBEX Cotaţia futures a euro, în declin uşor faţă de dolar

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 13 aprilie 2017

La Sibex, prima jumătate din sesiunea de la mijlocul săptămânii nu a adus o creştere a volumului derivatelor, anunţându-se un nou rezultat slab. După jumătate de şedinţă se înregistrau doar 26 de contracte futures, cu o valoare de aproape 277.000 de lei. Întregul volum menţionat a fost generat de derivatul care are ca activ suport cursul de schimb dintre euro şi dolar. Contractele au fost încheiate pe scadenţa iunie. Moneda unică europeană se deprecia faţă de dolar, fiind estimată la 1,0652 USD, cu 0,24% mai puţin faţă de la preţul referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare[1], stabilit de ATHEXClear la 1,0677 USD. Raportat la închiderea de marţi, euro pierdea însă doar 0,06%. Până la ora 17.15, atât Dow Jones cât şi derivatele pe mărfuri au fost ignorate de participanţii la piaţă.

Nici pe sistemul alternativ de tranzacţionare administrat de bursa sibiană nu se consemna o activitate mai intensă, datele indicând schimburi cu numai 100 de acţiuni EL-CO. S.A. Cotaţia ELCT creştea cu 19,27% la 13 lei/acţiune.

[1]preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Pe piaţa spot Sibex închiderea are loc la ora 18.00

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.15

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb